Как да настроите вашия нов Apple TV 4

След като разгънахте новия си Apple TV 4 блок, основната настройка е доста лесна и може да бъде извършена чрез стъпките по-долу. От гледна точка на промяна ще трябва да се запознаете с дистанционното управление Siri. Доста забавно е, след като свикнете с функциите Voice на това ново дистанционно управление. 

Стъпка - 1. Основна настройка.

Можете да използвате Ethernet кабел или безжична връзка, за да свържете новия си Apple TV. Най-лесният начин е да използвате безжичната връзка, така че дръжте името и паролата си за wi-fi под ръка, докато се движите през процеса на настройка. Включете вашия Apple TV в контакта. Свържете единия край на HDMI кабел към HDMI порта на вашия Apple TV, след което свържете другия край към HDMI порта на вашия телевизор. Това е основната настройка.

Има и други начини за свързване на телевизора, особено ако се интересувате от използването на висок клас приемник, за да се справите със звуковата функция 7.1 на това ново устройство. Изберете HDMI входа на вашия телевизор, за да насочите към новото си устройство.

Стъпка - 2 Настройка на екрана

След като телевизорът ви стартира и работи, ще видите серия от екрани за настройка, които да ви помогнат с вашата интернет връзка и други елементи. Това обаче може да е добро място, където можете да се обадите на новия си Sirimote да използва Voiceover. Натиснете бутона МЕНЮ на новото си дистанционно управление Siri три пъти.

Стъпка - 3 Сдвояване на вашето iOS устройство .

По време на настройката можете също да сдвоите вашето iOS устройство с новата телевизия на Apple. Моля, уверете се, че вашият телефон или ipad работи с iOS 9.1 или по-нова версия. Когато се появи екранът за настройка на Apple TV, отключете устройството си с iOS и се уверете, че Bluetooth® и Wi-Fi са включени. Докоснете вашето iOS устройство до Apple TV и следвайте инструкциите на екрана на вашето iOS устройство и Apple TV.

След като се сдвои, AppleTV бързо ще намери телефона или ipad и ще се опита да използва същия wi-fi.

Стъпка - 4 Настройте вашия Apple Id

След като вашите настройки за Wi-Fi се актуализират, следващата стъпка от настройката е да свържете данните за вашия акаунт в Appleid. Малко болезнена стъпка, тъй като трябва да щракнете върху всяка буква през дистанционното управление Siri, за да въведете подробности. Ще трябва да въведете данните си за iTune acound id, ако вашият itune е различен от вашия идентификатор за ябълка.

Стъпка - 6 Активирайте услугите за местоположение

Въпреки че понякога това може да доведе до забавяне на работата на устройството, но ви предоставя красиви скрийнсейвъри, които се променят в зависимост от времето на деня. Определено препоръчваме да изпробвате тази функция.

Стъпка - 7 Включете се за Siri и Aerial Screensaver

Определено се включете за Siri, за да се възползвате от функциите за гласово търсене и команди. Това е едно от основните нови преживявания, предлагани от третото поколение Apple TV. Въздушните скрийнсейвъри са красиви, но внимавайте, тъй като те могат да засилят вашия широколентов план.

Стъпка - 8 Приемете Общите условия на Негово Величество и всичко е готово !! за да изследвате всички страхотни приложения за новия си Apple 4 TV. Устройството се предлага с предварително заредени приложения и можете също да добавяте други приложения, като използвате App-Store. Siri Play ще свърши работа! Натиснете и задръжте бутона Siri (бутон за микрофон) и започнете да говорите. Например „Намерете ми някои телевизионни предавания, които са подходящи за деца“ ще доведе до списък с препоръки на вашия екран.

Няколко важни съвета:

  • Моля, не забравяйте, че автоматичната настройка не прехвърля информация за акаунта за приложения на трети страни като Netflix или Hulu и не включва iTunes Match или Home Sharing.
  • За това изживяване е необходим телевизор с висока разделителна способност с HDMI, способен да показва 720p или 1080p видео
  • Apple TV 4 няма специален оптичен аудио изходен порт като предишното поколение. Моля, използвайте HDMI. Това изглежда е основният проблем за хората, които надграждат от ATV3 на ATV4.
  • Отидете в Настройки-> Аудио и видео-> Съраунд звук-> Dolby Surround, ако се опитвате да настроите вашата съраунд система. Опитайте се също да използвате опцията “Auto”, за да видите кое работи по-добре за вас.
  • Разгледайте приложението Plex и приложението Fireplace, ако имате възможност.

Можете също така да проверите нашите минали статии за някои основни способи за отстраняване на неизправности, в случай че срещнете проблеми.

//appletoolbox.com/forums/topic/airplay-problems-with-my-apple-tv/

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found