Може ли смарт батерията на Apple да повреди батерията на iPhone?

Калъфът за интелигентни батерии на Apple е чудесен начин да защитите вашия iPhone и да му придадете допълнителна мощност (с цената на малко допълнително насипно състояние). Но може ли те всъщност да са лоши за живота на батерията на вашия iPhone?

Краткият отговор вероятно не е така. iPhones регулират собствените си цикли на зареждане и ще спрат зареждането, когато батерията е с капацитет. Прочетете, за да научите повече.

Свързани:

  • Влошава ли се нормално батерията на вашия iPhone?
  • Как да чета новите отчети за използването на батерията в iOS 12
  • IPhone 2019 може да има 3x телефото обектив, 15W безжично зареждане и 25% повече капацитет на батерията
  • Липсващ процент на батерията на iPhone X / XS / XR

Безопасен ли е случаят на Smart Battery Case за iPhone?

Интелигентният калъф за батерията лош ли е за вашия iPhone? Краткият отговор вероятно не е така.

Всъщност има доста публикации и теми онлайн, обсъждащи интелигентни калъфи за батерии и iPhone. Някои от тях се простират няколко години назад, а най-новите са от този месец (след пускането на случаите на iPhone XS и XR).

В тези публикации потребителите се съгласяват със собствения си анекдотичен опит. Но много от нишките умират без никаква яснота. Вероятно това е така, защото Apple не изяснява конкретно дали неговите интелигентни кутии за батерии са лоши за батериите.

Но това може да се дължи и на шепа потребители, които съобщават, че капацитетът на батерията на iPhone действително е влошен след използване на смарт батерията.

Точни ли са тези отчети или потребителите просто правят изводи от дефектни доказателства? Нека да разгледаме батериите като цяло - и какво може да ги повреди.

Проверете дали батерията на iPhone се влошава нормално.

Разграждането на батерията на iPhone се свежда до това колко цикъла на „зареждане“ сте я поставили.

По-рано разгледахме какъв „нормален” процент на влошаване на батерията е за обикновения потребител на iPhone. Ако нямате време да прочетете нашето парче върху него, основното извеждане е, че то може да варира значително при средните потребители.

Тъй като разграждането на батерията варира, потребителите действително могат да открият, че капацитетът на батерията на iPhone наистина се влошава след използване на смарт батерия. Но това не означава, че причината е причината за смарт батерията. Корелацията не е равна на причинно-следствената връзка.

Всички литиево-йонни батерии с времето ще се разграждат нормално. Скоростта на влошаване зависи от това колко често използвате смартфона си, колко бързо изтощавате батерията и колко често го зареждате.

И, противно на общоприетото схващане, зареждането на iPhone през нощта или оставянето му на зарядно устройство, когато е напълно зареден, не е лошо за него. По същия начин наличието на калъф Smart Battery на зареден iPhone няма да убие батерията му.

Това е така, както, както разгледахме, влошаването на състоянието на батерията се свежда до това колко цикъла на „зареждане“ сте я поставили.

Не позволявайте на вашия смарт калъф за батерия да прегрее.

Проектиран за iPhone, смарт батерията ви дава още по-дълъг живот на батерията, като същевременно предлага страхотна защита.

Но в другия край на спектъра, интелигентен корпус за батерия теоретично може да причини повреда на батерията - но не поради причините, които смятате. Това се свежда до прегряване, което определено може да повреди батерията и да намали нейния общ капацитет по-бързо от нормалното.

Бързото зареждане или използването на безжично зареждане може да доведе до затопляне на смартфона, отколкото при конвенционална настройка на кабела и адаптера.

И това не е всичко, ако имате какъвто и да е калъф на вашия iPhone, това също може да причини проблеми. Оставянето на калъф на зареждащ смартфон може да попречи на способността му да се охлажда естествено.

Самата Apple препоръчва на потребителите да премахнат всеки калъф на своя iPhone преди зареждане.

Освен това имайте предвид, че индикаторът за капацитет в менюто за здраве на батерията на iOS е само приблизителна оценка - и понякога може да бъде неточен. Така че не го прекалявайте.

Съвети за опазване на батерията на iPhone.

Ако все още се притеснявате за кутията си с интелигентна батерия, ето няколко съвета за опазване на батерията на вашия iPhone.

  • Опитайте се да избягвате да използвате смарт калъфа на батерията на пряка слънчева светлина или когато температурата на околната среда е наистина висока.
  • Не използвайте Smart Battery Case, докато играете графично интензивни игри или когато използвате други приложения за източване на процесора.
  • Използвайте само MFi сертифицирани зарядни устройства и аксесоари за зареждане от производител, на когото имате доверие.
  • Зареждайте iPhone и калъфа Smart Battery отделно, без калъфа на действителното устройство по време на процеса на зареждане.
  • Ако забележите, че вашият iPhone или Smart Battery Case се нагряват необичайно по време на употреба, свалете калъфа.

Какви са вашите мисли по този въпрос? Вече ли сте закупили смарт батерията на Apple и сте започнали да я използвате с новия си iPhone XR / iPhone XS? Ще се радваме да чуем вашите мисли.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found