Използван iPhone? Премахнете заключването за активиране на iCloud

Apple представи Activation Lock през 2013 г., който използва iCloud, за да обезкуражи крадците да крадат продукти на Apple. Когато дадено устройство е активирано, имате нужда от паролата на iCloud на предишния собственик, за да я настроите като своя.

За съжаление това също създава проблеми на хората, които купуват или наследяват устройства втора ръка. Често не можете да преминете през настройката, защото Activation Lock все още го свързва с акаунта на предишния собственик.

Как да премахнете заключването за активиране на iCloud

Най-лесният начин да премахнете iCloud Activation Lock от използван iPhone, iPad или Mac е предишният собственик да въведе своите данни за Apple ID на устройството. В противен случай те трябва да влязат в уебсайта iCloud и да премахнат това устройство от страницата „ Намери ме “.

Какво е заключване на активирането?

Заключване на активирането е мярка за сигурност, въведена от Apple, за да се предотврати кражбата. Той се включва автоматично, когато активирате Find My на вашето устройство Apple. Заключването за активиране се предлага на iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, AirPods или Mac (ако има чип за сигурност T2).

С включено заключване на активирането никой не може да настрои вашето устройство без вашата парола за iCloud. Това означава, че крадецът не може да използва вашия iPhone, дори ако го изтрие.

Вашият iPhone се нуждае от вашата парола за iCloud, за да премахне ключа за активиране.

Когато се опитате да настроите устройство с активирано заключване, екранът за защита ви моли да въведете данните на Apple ID за свързания акаунт. Apple не ви показва пълния имейл адрес на свързания акаунт, но този човек получава автоматично съобщение, че заключването на активиране все още е включено.

Всички начини за премахване на заключването за активиране на iCloud

Има няколко различни неща, които можете да направите, за да премахнете Activation Lock. Повечето от тях зависят от предишния собственик, така че може да се наложи да се свържете с този, от когото сте получили устройството, за подробностите им.

1. Помолете предишния собственик да въведе техния Apple ID по време на настройката

Най-лесният начин да премахнете Activation Lock е като използвате данните на предишния собственик.

Ако все още сте с предишния собственик, помолете ги да въведат данните за Apple ID в екрана за заключване на активиране на устройството. Този екран се появява по време на първоначалната настройка.

Когато въведат данните си и докоснат Напред , това премахва устройството от акаунта им в iCloud и деактивира заключването на активирането.

2. Помолете предишния собственик да въведе старата им парола

Ако устройството работи с iOS 11 или по-нова версия и предишният собственик е използвал двуфакторно удостоверяване с iCloud, можете да използвате предишната им парола - вместо тяхната парола за Apple ID -, за да премахнете заключването на активирането.

От екрана за заключване на активиране докоснете Отключване с парола? и въведете предишната парола за това устройство. Може да се наложи да въведете двуфакторен код за удостоверяване, изпратен до предишния собственик.

3. Помолете предишния собственик да премахне устройството от iCloud

Ако не сте с предишния собственик, най-лесният начин да деактивирате Activation Lock е той да премахне устройството от акаунта си в iCloud.

Ето как правят това:

 1. Влезте в уебсайта iCloud.
 2. Щракнете върху бутона Намери ме .
 3. Изберете устройството от падащото меню Всички устройства .

 4. Щракнете върху Изтриване [Устройство] и следвайте указанията, за да изтриете устройството.
 5. След това щракнете върху Премахване от акаунт .

След като предишният собственик премахне устройството от акаунта си в iCloud, трябва да го рестартирате, преди да можете да завършите настройката.

Как да премахнете ключалката за активиране без предишния собственик

Понякога няма начин да се свържете с предишния собственик на вашето устройство. Много по-трудно е да премахнете iCloud Activation Lock, когато случаят е такъв.

Apple е проектирала Activation Lock по този начин, за да направи също толкова трудно хората да отключват откраднати устройства без законния собственик.

Но може законно да се окажете в тази ситуация, ако сте наследили или закупили устройство Apple втора ръка. Най-доброто нещо при всяко от тези обстоятелства е да говорите директно с Apple.

Помолете Apple да премахне ключалката за активиране от вашето устройство

Направете среща за Genius Bar, за да видите как да премахнете заключването за активиране. Кредит за изображение: Apple

Възможно е Apple да премахне Activation Lock от устройства, без да използва паролата на iCloud на предишния собственик. За да може Apple да направи това, трябва да им покажете доказателство, че законно сте закупили или наследили устройството.

Ако сте закупили устройството, покажете на Apple доказателството си за покупка. Това трябва да съдържа серийния номер на устройството, както и вашето име.

Устройството може вече да няма същия сериен номер, ако беше заменено в лентата Genius. В този случай се нуждаете и от потвърждение за услуга, което подробно описва стария и новия сериен номер.

Ако сте наследили устройството, трябва да покажете на Apple смъртен акт, доказателство за връзката ви с починалия и евентуално оригиналното доказателство за покупка.

Посетете уебсайта за поддръжка на Apple, за да говорите с Apple за премахване на iCloud Activation Lock от вашето устройство. Ако поддръжката на Apple не е налична във вашата страна, вместо това се обърнете към поддръжката на Apple в Twitter.

Относно услугите за премахване на заключване на активиране на трети страни

Тези услуги използват вашия IMEI номер, който можете да получите, като докоснете бутона i .

Ако търсите в Интернет за „iCloud Activation Lock“, вероятно ще намерите много услуги, предлагащи да го премахнете срещу малка такса.

Трябва да сте много скептични към тези услуги. Повечето от тях, ако не всички, са измами.

Обикновено те твърдят, че таксуват около $ 30, за да премахнат ключа за активиране. Но след няколко дни те искат повече пари, казвайки, че устройството ви се нуждае от „Премиум“ лечение, за да ги отключи успешно.

Това често се случва няколко пъти, преди да ви кажат, че вече не е възможно да отключите устройството си. В този момент те предлагат частично възстановяване под формата на ваучер за техните безполезни услуги.

Не вярвайте на отзивите. Ако сте решени да опитате една от тези услуги, намерете реален човек, който да я е използвал успешно, преди да платите пари.

Съвет на читателя: Заобикаляне на заключването за активиране с различен DNS

Премахнете старите DNS сървъри, преди да добавите нови.

Някои от нашите читатели предложиха този съвет за временно заобикаляне на ключа за активиране. Това включва свързване на вашето устройство с Wi-Fi с помощта на специален DNS, който подвежда устройството да мисли, че е отключено.

Това не е много ефективен метод, тъй като зависи от устройството, работещо с по-стара версия на iOS. Той също така работи само за кратък период от време.

Следвайте тези стъпки, за да опитате да заобиколите заключването на активирането с помощта на различен DNS:

 1. Следвайте инструкциите за настройка на вашето устройство, докато стигнете до страницата Wi-Fi.
 2. Изберете вашата Wi-Fi мрежа и докоснете бутона i .
 3. Променете DNS сървърите на една от тези опции, в зависимост от вашия регион:
  1. Северна Америка: 104.154.51.7
  2. Южна Америка: 35.199.88.219
  3. Европа: 104.155.28.90
  4. Азия: 104.155.220.58
  5. Австралия и Океания: 35.189.47.23
 4. Завършете настройката на вашето устройство.

Избягвайте да купувате iPhone с iCloud Activation Lock

Ако сте на пазара за употребяван iPhone, ето най-добрите практики, за да избегнете закъсване зад Activation Lock:

 • Преминете през целия процес на настройка с предишния собственик, за да може да изключи заключването на активирането, ако се появи. За да спестите време, все още не възстановявайте никакви данни.
 • Купувайте устройства втора ръка само от оторизирани дистрибутори.
 • Вземете доказателство за покупка с вашето име и серийния номер на устройството.
 • Проверете дали данните за контакт работят за всеки, от когото купувате устройството, за да можете да се свържете с тях, ако трябва.

Винаги обмисляйте възможността да купувате откраднато устройство, което продавачът също не може да отключи. Независимо дали го купувате или не, подайте сигнал за откраднати устройства в полицията.

Всичко това прави малко притеснително, ако сте на път да закупите употребяван iPhone или друг продукт на Apple втора ръка. Но ако следвате горните съвети, не би трябвало да имате проблеми със заключването на активирането.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found