Емоджитата се показват като въпросителни в кутии на вашия iPhone или iPad?

За много от нас емотиконите играят важна роля в разговорите с приятели, семейство и дори колеги. Можете по-добре да изразите себе си и да добавите цвят към съобщенията с помощта на правилния. Това е, освен ако игривите ви емотикони не се покажат на вашия iPhone като въпросителни в кутия.

Това може да е така, без дори да го осъзнавате. Въпреки че емоджитата изглеждат нормално на едно устройство, те може да не се показват правилно на друго. Което означава, че хората, на които изпращате емотикони, може да не успеят да им се насладят.

Разберете как да го поправите под вашите емоджи проблеми по-долу.

Защо емотиконите се показват като въпросителни на моя iPhone?

За да отговорим на този въпрос, първо трябва да обясним малко за това как компютрите обработват информацията. Въпреки че вашият iPhone, iPad или компютър показва букви и емотикони на екрана, зад кулисите той всъщност използва различни кодове, за да представя всичко.

Това е необходимо поради начина на работа на електрониката и компютрите.

Всеки производител на смартфон, таблет или компютър се съгласява да използва един и същ набор от кодове за представяне на всяка буква, номер, специален знак или емотикони. По този начин те могат да комуникират помежду си, използвайки същите кодове.

Това е стандартът на Unicode.

Посетете уеб сайта на Unicode за повече информация за него.

Можете да мислите за Unicode като за чуждоезичен речник, който всеки компютър използва за преобразуване на кодове в букви, емотикони или специални знаци. Дори когато Google, Apple и Microsoft нарисуват своите емотикони в различни стилове, Unicode зад тях остава същият.

Вашите емотикони се показват като въпросителен знак в поле, когато вашият iPhone не разпознае Unicode за него. Това може да се случи по няколко различни причини.

Защо iPhone не разпознава Unicode правилно?

Стандартът Unicode се увеличава през цялото време, докато разширяваме нашата библиотека със специални символи и емотикони. Само през 2019 г. към стандарта Unicode са добавени над 200 нови емотикони.

Когато това се случи, трябва да актуализирате всичките си устройства, за да знаят как да четат тези нови емотикони. В противен случай ще видите много повече въпросителни в полетата, тъй като устройството ви не знае какво да прави с новия Unicode.

Без най-новите актуализации на Unicode вашият iPhone не знае всички емоджи.

Понякога повредените файлове във вашата операционна система може да въведат грешки в „речника“ на Unicode на вашето устройство. Това може да доведе до това вашият iPhone да показва грешни емотикони или писма или да изпраща грешен Unicode на други хора.

Спрете емотиконите да се показват като въпросителни в кутия

Всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че вашите iPhone, iPad или други устройства използват същия стандарт на Unicode като човека, на когото искате да изпратите емотикони. Най-лесният начин да направите това е да се уверите, че всяко устройство е актуално.

Стъпка 1. Актуализирайте вашия iPhone или iPad

 1. Свържете вашия iPhone или iPad към Wi-Fi.
 2. Отидете в Настройки> Общи> Актуализация на софтуера .
 3. Изтеглете и инсталирайте всички налични актуализации за вашето устройство.
Инсталирайте най-новия софтуер на вашия iPhone от Настройки.

Стъпка 2. Помолете получателя да актуализира устройството си

Трудно е да се разбере дали емотиконите се показват като въпросителни в кутия поради проблем с вашето устройство или с устройството, на което изпращате емотикони. Най-добре помолете всеки, на когото изпращате съобщения, да актуализира и собственото си устройство.

Ако използват iPhone, iPad или iPod touch, помолете ги да следват инструкциите по-горе, за да направят това.

Потребителите на Android трябва да се свържат с Wi-Fi и да отворят Настройки> Всичко за телефона> Актуализация на софтуера . Проверете за актуализации и инсталирайте всички налични.

Потребителите на Android също трябва да актуализират своя софтуер.

Стъпка 3. Премахнете клавиатурата за емотикони от вашия iPhone

Понякога трябва напълно да премахнете клавиатурата за емотикони от вашия iPhone, след което да я добавите отново, за да разрешите този проблем. Това вероятно ще поправи всеки повреден Unicode в библиотеката за емотикони на вашия iPhone.

 1. На вашия iPhone или iPad отидете в Настройки> Общи> Клавиатура .
 2. Докоснете Клавиатури и плъзнете наляво върху Emoji, за да го изтриете .
 3. Сега е подходящ момент да затворите приложението Настройки и да рестартирате устройството си.
 4. След рестартиране се върнете към клавиатурите и докоснете Добавяне на нова клавиатура .
 5. Изберете Emoji от списъка, за да го добавите отново към наличните клавиатури.
Плъзнете или докоснете Редактиране, за да премахнете клавиатурата си за емотикони.

Стъпка 4. Създайте заместители на текст за емотикони

Понякога не можете сами да поправите счупени емотикони, защото има грешка в iOS или iPadOS. Когато това се случи, всичко, което можете да направите, е да изчакате Apple да пусне нова актуализация, която го поправя, което може да отнеме около седмица.

Междувременно може да успеете да спрете емоджитата да се показват като въпросителни в поле, като създадете заместители на текст на вашия iPhone. Това решение идва директно от Apple, който го предложи, след като подобна грешка създаде проблеми в предишна версия на iOS.

 1. На вашия iPhone или iPad отидете в Настройки> Общи> Клавиатура .
 2. Изберете Замяна на текст, след което докоснете иконата Плюс ( + ), за да създадете нов.
 3. В полето за фраза въведете емотиконите, които искате да използвате.
 4. В Shortcut поле, излезе с текстово-базирани пряк път да се използва за това.
 5. Въведете този пряк път следващия път, когато искате да използвате това емоджи.
Уверете се, че вашият пряк път не е нещо, което ще въведете по погрешка.

Стъпка 5. Свържете се с Apple за повече поддръжка

Ако имате време да си спестите, струва си да се свържете директно с Apple относно проблеми, които изпитвате с емотикони на вашето устройство. Това е особено добра идея, ако може би сте единственият човек, който изпитва тези проблеми.

Посетете уебсайта на Apple за поддръжка, за да резервирате чат със съветник.

Получете поддръжка за всяко устройство на Apple.

Може би те могат да предложат допълнителни решения за отстраняване на неизправности, които не сме изброили тук. Ако случаят е такъв, моля, споделете ги в коментарите по-долу, за да могат бъдещите читатели да разберат как да коригират и своите емотикони.

Винаги можете винаги да използвате Memojis

Ако все още не можете да използвате емоджи на вашия iPhone, без те да се показват като въпросителни в полетата, вместо това можете да превключите към Memojis. С iOS 13 или по-нова версия можете дори да използвате Memojis в приложения на трети страни и на устройства без Face ID!

Memoji работи по-скоро като стикер, отколкото емоджи и можете да оформите Memojis така, че да изглежда почти точно като вас в карикатурна форма. Тъй като те не използват Unicode, може да откриете, че все още можете да ги използвате, за да изразите себе си, когато действителните емотикони не работят.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found