Как да прехвърля контакти от iPhone на iPhone?

Контактите са един от най-важните елементи на вашия смартфон, защото те са вашата връзка към вашето семейство, приятели и вашите бизнес партньори. По-важното е, че тъй като вече никой не си спомня никакви телефонни номера или други данни за контакт, става изключително важно да запазим контактите, докато преминаваме от един iPhone към друг.

С появата на iOS прехвърлянето на контакти от един iPhone на друг не е голямо предизвикателство и има много методи за това. Вашият избор на метод за прехвърляне на вашите контакти ще зависи от броя на контактите, които искате да прехвърлите, вашия модел iPhone и iPhone, към който искате да прехвърлите.

Ако сте закупили нов iPhone, винаги можете да направите резервно копие на настоящите контакти в iCloud и да го възстановите на новия iPhone. Ако искате да прехвърлите отделни контакти от iPhone на друг iPhone, можете да проверите процеса на споделяне на контакти, както е описано във втория ни раздел и накрая, ако вече сте синхронизирали данните на новия си iPhone, можете да използвате безплатно приложение на трета страна от магазина за приложения за прехвърляне на контактите.

  1. Прехвърляне чрез iCloud:

Това е най-лесният, сигурен и бърз начин за прехвърляне на контакти от един iPhone на друг iPhone. Има два начина за прехвърляне на контактите чрез този процес.

Ако използвате един и същ акаунт в iCloud и на двете устройства, моля, следвайте първия метод, но ако използвате различни акаунти в iCloud на двете устройства, ще трябва да използвате втория метод. Понякога хората се опитват да превключват акаунти в iCloud, когато получават нови устройства.

Прехвърляне между един и същ iCloud и на двете устройства:

Преди да продължите, уверете се, че и двата iPhone са свързани към Wi-Fi мрежа. След като се свържете с безжичната мрежа, отидете до настройките, превъртете надолу и натиснете iCloud.

На първия iPhone влезте с вашия акаунт в iCloud и активирайте синхронизирането на контактите на iPhone.

Включете вашия iPhone и изчакайте известно време и оставете iPhone да синхронизира контактите с iCloud.

На втория iPhone следвайте същия процес и активирайте синхронизирането на контактите. Той ще прехвърли всички контакти след известно време. Моля, уверете се, че и двете устройства са заредени или използвате електрически контакт. Искаме процесът на синхронизиране да премине без никакво прекъсване, за да даде желаните резултати.

Прехвърлете контакти от един iCloud акаунт в друг iCloud акаунт:

Този метод ще работи на Windows, Linux, Mac и Chrome OS. Първо синхронизирайте контактите от вашия iPhone с iCloud, като използвате метода, описан в предишния раздел. Изчакайте, докато процесът на синхронизиране приключи и вашите контакти се прехвърлят от стария ви телефон в iCloud.

Сега отидете на „iCloud.com“ от вашия компютър и влезте с вашите идентификационни данни.

Щракнете върху Контакти на главния екран.

Щракнете върху иконата за настройки в долния ляв ъгъл и щракнете върху изберете всички.

След като изберете всички контакти, щракнете отново върху иконата за настройки и изберете експортиране на vCard. Това е! Можете да експортирате всички контакти и да ги запазите на вашия компютър.

Сега излезте от този iCloud акаунт и „влезте“ с новия iCloud акаунт. Следвайте горепосочените инструкции и изберете Import vCard . Изберете файла, който вече сте запазили на вашия настолен компютър.

По същество вече сте импортирали всички контакти от единия акаунт в iCloud в другия. Следващата ви стъпка е да се уверите, че тези контакти в новия ви iCloud акаунт се синхронизират с новия ви телефон.

Моля, отворете настройките на новия iPhone и влезте с втория iCloud акаунт. Уверете се, че сте включили синхронизирането на контактите от настройките.

  1. Споделяне на контакти от един iPhone на друг

Този метод е подходящ за всички онези потребители, които искат да споделят контакт от един iPhone с друг iPhone. Ако и двата iPhone са iPhone 5 или по-нова версия, можете да използвате AirDrop, в противен случай можете също да прехвърляте контакти чрез WhatsApp или iMessage.

Моля, отидете до контакти на вашия iPhone и отворете контакт. Кликнете върху Споделяне на контакт.

Сега, ако приемащият iPhone е близо и е свързан към същата Wi-Fi мрежа като вашето изпращащо устройство, кликнете върху Air Drop, в противен случай изберете WhatsApp, Mail или Messages, за да споделите този контакт.

  1. Приложения на трети страни от App Store:

Това е един от най-лесните начини за споделяне на контакти от един iPhone на друг iPhone. Не е необходимо да имате акаунт в iCloud, за да използвате този процес. Това е особено удобно, ако в миналото сте имали проблеми с вашия акаунт в iCloud. В магазина за приложения има много безплатни и платени приложения за изпълнение на тази задача. Едно от най-добрите приложения за архивиране и възстановяване на контакти на вашия iPhone е архивирането на моите контакти . Можете също да изпробвате приложението AnyTrans .

Моля, уведомете ни, ако имате някакви проблеми с прехвърлянето на контакти от едно устройство на друго и както винаги оценяваме отзивите ви чрез вашите коментари и предложения.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found