Как да запазите имейл като PDF на вашия iPhone и iPad

iOS 13 има какво да предложи на потребителите и въпреки че има много нови функции, има „стари“ функции, които са забравени. Една такава функция е възможността за запазване на имейл като PDF на вашия iPhone, iPad или iPod Touch.

По някаква странна причина Apple направи процеса изключително сложен. Това, заедно с липсата на други функции за „потребител на енергия“, отвори вратата за имейл клиенти на трети страни да превъзхождат и да си пробият път в класациите.

Какво е PDF?

Както бихме могли да очакваме, фразата „PDF“ е съкращение от Portable Document Format. Но има вероятност да сте виждали PDF или два през времето си с компютри, тъй като това се е превърнало в фактическия начин за промяна на формуляри или за подписване на договори цифрово.

Когато използвате PDF, имате малко повече контрол върху съдържанието на документа. Например вие или работодател можете да напишете договор, включващ всички различни файлове с изображения и текст, заедно с редове в долната част за подписване.

След това, когато използвате приложение като PDF писалка или приложение на Adobe на вашия Mac, можете да отворите и прегледате документа. След като договорът бъде прегледан и / или редактиран, можете да го подпишете отдолу и след това да го изпратите. По същество PDF файловете просто осигуряват по-голяма гъвкавост от PNG или JPG файлове.

Как да запазите имейл като PDF файл

Има само някои функции, които са вградени в iOS, които не са изрязани и сухи или ясни. Един пример за това е запазването на имейл като PDF файл от приложението Mail.

Ето как можете да запазите имейл като PDF от приложението iOS Mail:

 1. Отворете приложението Mail на вашия iPhone
 2. Превъртете, изберете и отворете имейла, който искате да запазите
 3. Докоснете стрелката в долната част, разкривайки ново меню
 4. От това ново меню натиснете  Печат
 5. Щракнете с два пръста и увеличете имейл съобщението
 6. Докоснете иконата за  споделяне в горния десен ъгъл
 7. Докоснете  иконата Save to Files в менюто Share
 8. Превъртете и изберете папка
 9. След като изберете, докоснете  Запазване  в горния десен ъгъл

След като добавите имейл съобщението към приложението Файлове, то автоматично ще бъде преобразувано в PDF файл. След това можете да преминете към приложението Файлове на вашия iPhone и да го преместите или споделите с когото трябва.

Възползвайте се от приложението Shortcuts

С пускането на iOS 13, Apple превърна преките пътища в приложение по подразбиране на вашето iOS устройство. Това означава, че няма нищо допълнително за изтегляне от App Store, за да работят тези.

Благодарение на магията, предоставена от приложението Shortcuts, можете всъщност да превърнете имейлите в PDF много по-лесно. Но първо ще трябва да намерите правилния пряк път и след това да го добавите към вашия лист за споделяне.

 1. Отворете  приложението Shortcuts на вашето iOS устройство
 2. Докоснете  Галерия  в долния десен ъгъл
 3. Щракнете в полето за  търсене  и въведете  Make PDF
 4. Изберете първата опция
 5. Докоснете  Добавяне на пряк път

След като прекият път е добавен към вашата галерия, ще трябва да го добавите към вашия споделен лист. Ето как можете да го направите:

 1. Отворете приложението Shortcuts на вашето iOS устройство
 2. Докоснете бутона за преливане с три точки в горния десен ъгъл
 3. Превключете  Show in Share Sheet  в  позиция On 
 4. Наслади се!

Това е всичко, което трябва да направите, за да добавите новия пряк път. Ето как да го използвате от приложението Mail:

 1. Отворете приложението Mail на вашия iPhone
 2. Превъртете, изберете и отворете имейла, който искате да запазите
 3. Докоснете стрелката в долната част, разкривайки ново меню
 4. От това ново меню натиснете  Печат
 5. Щракнете с два пръста и увеличете имейл съобщението
 6. Докоснете иконата за  споделяне в горния десен ъгъл
 7. Изберете  Направи PDF в менюто за споделяне на лист

Оттам нататък преките пътища ще направят своята магия и ще създадат PDF файла автоматично за вас.

Какво ще кажете за други пощенски клиенти на iOS?

Както знаят много потребители, клиентът по подразбиране Mail.app просто не попълва сметката за нуждите на мнозина. Въпреки че има големи актуализации и допълнения на функции, все още липсват някои други функции.

Тук се появява красотата на App Store, тъй като има толкова много различни имейл клиенти, от които да избирате. Един от любимите фенове е Spark by Readdle, който идва от компанията, която създава приложения като PDF Expert и Calendars 5.

Тъй като тези разработчици на трети страни могат да добавят и премахват функции, както сметнат за добре, това отваря вратите към по-вградени способности. Що се отнася до Spark, точно това получавате, тъй като процесът на записване в PDF е много по-лесен.

 1. Отворете  приложението Spark на вашия iPhone
 2. Намерете съобщението, което искате да запазите, и го отворете
 3. Докоснете бутона за меню с три точки в долната част
 4. Превъртете и изберете  Запазване като PDF

Оттук можете да включите коментари (друга функция на Spark за работа в екип) и история на имейла. След това просто докоснете  Запазване и ще ви предостави Меню за споделяне, за да изпратите или запазите новия PDF файл на вашия iPhone.

Заключение

Запазването на имейл като PDF може да не е нещо, което трябва да направите много, но когато го направите, е важно функционалността да е налице. Надяваме се да видим как Apple натиска плика в бъдещи актуализации на iOS, за да направи Mail по-лесен за използване и по-малко главоболие.

Ако продължавате да имате проблеми при запазване на имейл в PDF на вашия iPhone, iPad или iPod Touch, уведомете ни в коментарите.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found