Приложение за файлове на iOS на вашия iPad, най-добрите съвети и трикове

След като Apple започна да възприема подхода на „инструмента за продуктивност“ с iPad, имаше явен пропуск. Apple не беше включила подходяща система за управление на файлове за документи и други файлове.

Всичко това се промени с пускането на iOS 11, благодарение на включването на приложението Files. Оттогава приложението е фино настроено и променено, за да се превърне наистина в мощно приложение, включено във всички iOS 12 устройства. Накрая iPadOS предоставя това, което мощните потребители на iPad са чакали!

iPadOS въвежда нова ера за Power iPad потребители

Новият iPadOS за iPad предостави допълнителни подобрения и гъвкавост на приложението Файлове. Някои от новите функции, които бяха оценени от потребителите, са следните:

 • Поддръжка на външно устройство: Вече можете лесно да прикачите външно устройство / USB и да осъществите достъп до файловете с помощта на приложението. Това помага при гледане на филми, музика или дори изтегляне на вашите снимки и видеоклипове от вашия iPad на устройството, за да освободите място на вашия iPad.
 • Новият iPadOS предлага изглед на колона, който ви позволява да разглеждате файлове в вложена структура на папки, точно както правите, когато използвате компютъра си.
 • Zip и Unzip действията върху папките са много полезни с новия iPadOS. Няма нужда от инструмент на трета страна. Използвайте функционалността за вграждане, за да компресирате лесно вашите файлове.
 • Разнообразие от нови клавишни комбинации улеснява навигирането в приложението Файлове, когато използвате външна клавиатура с вашия iPad.

Научете за новите функции на приложението iPadOS Files, които ви правят по-продуктивни!

 • Всичко в новото приложение Files за iPadOS

Днес ще разгледаме няколко от най-добрите съвети и трикове, за да поддържате документите си организирани в приложението Файлове.

Достъп до допълнителни услуги (Dropbox, Drive)

Едно от най-добрите неща за новото приложение Files е, че всъщност интегрира другите ви облачни услуги. Това означава, че Файловете ще служат като „център“ за всички ваши файлове, което ще ги направи достъпни само от едно приложение.

Вече няма да се притеснявате за намирането на правилното приложение, в което е запазен вашият важен файл.

За да настроите тези услуги във Файлове, изпълнете следните стъпки:

 1. Изтеглете и настройте облачното приложение на трета страна
  1. Важно е да се отбележи, че трябва да влезете в приложението в облака, преди да влезете в него във Files.app
 2. Отворете приложението за файлове
 3. Докоснете Местоположения> Редактиране
 4. Превключете услугите на трети страни, до които искате достъп
 5. Изберете Готово

След като приключите, можете да получите достъп до всички тях от раздела Местоположения в приложението Файлове. Може да отнеме известно време, докато файловете се запълнят за първи път, но след като се получат, ще имате достъп до всичко, от което се нуждаете.

Влачите и пускате

Тази следваща функция е абсолютна божия пратка за тези, които трябва да пренаредят или организират файлове. Apple най-накрая внедри мултитъч и плъзгане / пускане на своите устройства.

По същество това означава, че можете да започнете да премествате файлове и да ги плъзнете в папка, без да се налага да копирате и поставяте. Просто натиснете и задръжте върху файла, след което плъзнете файла върху папката, в която искате да го добавите.

Освен това можете да направите това с множество файлове и папки на вашите съвместими устройства с iOS. Задръжте натиснат първия файл, който искате да преместите, след което докоснете останалите файлове, които искате да преместите.

Това ще създаде купчина файлове и можете да ги плъзнете, докато стигнете до папката, от която се нуждаете. Просто ги пуснете в папката и оттам ще бъдат организирани по подходящ начин.

Сортирайте документи и папки във файлове

Говорейки за сортиране на файлове, вероятно ще искате да сортирате файловете и папките в приложението Файлове в даден момент от времето. Може би защото имате толкова много, че трябва да намерите последния, който е бил използван.

Или може би само защото сте лепкав, който обича да поддържа всичко организирано. Независимо защо Apple направи сортирането на файлове изключително лесно.

Що се отнася до сортирането, Apple предлага четири различни опции: Име, Дата, Размер и Етикети.

За да сортирате вашите файлове според начина, по който искате да направите нещата, ето стъпките:

 1. Отворете приложението Файлове
 2. Придвижете се до всяка папка
 3. От тук изтеглете списъка с файлове, за да разкриете допълнителни опции
 4. Изберете опцията за сортиране, която искате да приложите
  • Име - Сортирайте по азбучен ред по име на файл / папка
  • Дата - Сортиране по дата на добавяне на файл / папка
  • Сортиране - Сортиране по размер на файла
  • Тагове - Сортиране по тагове, използвани във файлове / папки

След като изберете правилната опция за сортиране, вашите файлове автоматично ще бъдат пренаредени. Оттам можете да продължите работата да тече или да променяте сортирането, докато намерите подходящите документи.

Преименувайте документи и папки

По-рано говорихме за това как може да е важно да бъдете лепкави, когато става въпрос за организиране на документи и файлове. Един ключов начин да направите това е да се уверите, че вашите документи и папки са правилно именувани.

Преименуването на файлове и документи стана още по-лесно с новия iPadOS. Проверете скорошната ни статия по-долу, за да видите как се прави това на новия iPadOS

 • Как да преименувате документи с помощта на приложението Files на iOS 13 и iPadOS

Имаше твърде много пъти, когато знам, че има снимка или екранна снимка на нещо, но просто не мога да си спомня името. Това е така, защото реториката за именуване на тези е твърде досадна и прави невъзможно намирането.

Ето стъпките, които трябва да предприемете, за да преименувате папки или документи в приложението Файлове:

 1. Отворете приложението Файлове
 2. Придвижете се до файла или папката, които искате да преименувате
 3. Докоснете името на файла
 4. Въведете новото име на файла
 5. Докоснете Готово

Ние подчертахме „името“ на файла при докосване, защото само с докосване на файла ще го отворите. Очевидно това не е това, което искаме да направим, или в крайна сметка ще отворите куп документи и папки само за да ги преименувате.

Създавайте и управлявайте маркери

Така че почти сме организирали всичко с нашите документи и папки в приложението Файлове. Има още един метод за организация, който не може да се пренебрегне, тъй като той става все по-популярен.

Apple въведе етикети в приложението Files, което ви позволява да добавяте тагове към различни документи. Това осигурява просто още един начин да поддържате нещата организирани, но без да е необходимо да използвате куп различни папки.

Ако искате да добавите таг към документ, изпълнете следните стъпки:

 1. Отваря приложението Файлове
 2. Докоснете Select в горния десен ъгъл
 3. Изберете документа, който искате да маркирате
 4. Докоснете иконата за споделяне в долната част на екрана
 5. В горната част на менюто за споделяне докоснете + Tag
 6. Въведете маркера, който искате да използвате

След като приключите, всеки от вашите файлове с етикет ще се появи в раздела Местоположения на приложението Файлове. Просто докоснете Местоположения в горния десен ъгъл и погледнете в раздела Тагове .

Всички въведени от вас маркери ще бъдат показани, така че можете да докоснете съответния и да видите всички файлове.

Взаимодействайте с файл

Докато плъзгането и пускането е готино и всичко, приложението Файлове има още един трик, когато става въпрос за взаимодействие с документи и папки.

Можете да се възползвате от етикетите и всичко, но в документите в приложението Файлове има „тайно“ меню

 1. Отворете приложението Файлове
 2. Натиснете и задръжте върху документа или папката
 3. Пуснете

След като приключите, ще се появи ново меню, което предоставя няколко различни опции.

Тези опции варират в зависимост от типа файл, с който взаимодействате:

 • копие
 • Дубликат
 • Изтрий
 • Любими
 • Етикети
 • Информация
 • Дял

Това е просто още една чудесна малка функция, от която потребителите могат да се възползват, ако трябва да свършат малко работа.

Възстановяване на изтрити файлове

Страшният „изтрит файл“. Всички сме били там и преди. Случайно изтривате файл и той е в споделена папка и е нещо, което е необходимо за това, върху което работите. Изглежда не можете да намерите файла и не знаете къде е „кошчето“.

Е, Apple е помислил за тези непохватни и е направил наистина лесно възстановяването на изтрити файлове

 1. Отворете приложението Файлове
 2. Докоснете Местоположения
 3. Изберете Наскоро изтрити
 4. Намерете необходимия файл
 5. Докоснете Select в горния десен ъгъл
 6. Изберете файла
 7. Докоснете Възстановяване

Voila! Изтритият ви документ / папка ще бъде върнат в приложението Файлове, така че да можете да се върнете на работа, без да се побърквате.

Заключение

Това са само някои от начините, по които можете да извлечете максимума от приложението Файлове на вашия iPad. Но ние искаме да чуем от вас! Изключете звука в коментарите и ни уведомете за някои от любимите ви съвети и трикове!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found