Как да спрете вашия iPhone да се актуализира до по-нова iOS

Виждате съобщение на заключения екран или центъра за известия, че актуализацията на софтуера ще бъде автоматично инсталирана по-късно тази вечер? Чудите се как да предотвратите автоматичното прилагане на тази актуализация на вашия iPhone, iPad или iPod touch?

С iOS 12+ и iPadOS, Apple добави опция към настройката на вашето устройство за автоматично извършване на всякакви актуализации на iOS или iPadOS. Тази функция, наречена Автоматични актуализации, е включена по подразбиране и означава, че когато излезе нова версия на iOS или iPadOS, Apple надстройва устройството ви автоматично - обикновено за една нощ, когато е свързано към захранване и WiFi.

И така, защо бихте избегнали да инсталирате най-новия и най-добрият iOS или вашия iPad на най-новата версия на iPadOS?

Въпреки че тази функция за автоматично актуализиране е удобна, може да не искате да я включите по подразбиране. Има много причини, поради които може да не искате да изтеглите и инсталирате най-новата версия на iOS и iPadOS. От притеснения за производителността, използване на по-стар модел, до обема на съхранение, който iOS сега заема в хранилището на устройството - това са добри причини да не актуализирате своя iPhone - особено непосредствено след пускане.

Една от най-големите причини може да е, че Apple не улеснява понижаването на вашето устройство до по-ранна версия на iOS.

Така че, ако актуализирате до новата версия на iOS / iPadOS и откриете, че вашето (може би по-стар модел) устройство вече не работи добре - на практика е невъзможно да се върнете назад!

Следвайте тези бързи съвети, за да предотвратите автоматичното актуализиране на вашите iPhone, iPad или iPods

  • Изключете автоматичните актуализации в  Настройки> Общи> Актуализации на софтуера
  • Изтеглете бета профил за tvOS на вашия iDevice
  • За актуализации на приложения изключете Автоматично изтегляне в настройките на iTunes & App Store

Искате ли да актуализирате по-стар модел iPhone? Премислям

Тази статия е предимно за потребители, които искат да продължат да използват предишната версия на iOS за своя iPhone 6S и други по-стари устройства - дори ако са посочени в съвместимостта на Apple за най-новия iOS.

Критичната стъпка е да премахнете подканите за актуализация на софтуера на iOS на вашето устройство, за да можете с удоволствие да продължите да използвате вашия iPhone „както е“.

Защо може да не искате да изтеглите най-новата iOS

Най-новата iOS на Apple не е за всеки - особено ако нямате по-ново устройство като моделите Face ID

Както споменахме, има различни причини, поради които бихте искали да останете на по-стар софтуер. Това е въпреки факта, че обичайният ни съвет е да актуализирате, когато можете.

Първо, докато Apple продължава да поддържа по-стари устройства с новите си софтуерни актуализации, те все още могат да причинят мудност на старещите iPhone. Това включва устройства като iPhone SE или iPhone 6s.

Останете стабилни

Докато Apple почти винаги казва, че последната актуализация се фокусира върху оптимизацията и производителността на всички поддържани устройства, опитът доказва, че по-старите модели устройства често се борят с новата версия на iOS.

По-специално, Apple специално разработи iOS 12, за да ускори по-старите устройства, което означава, че е чудесна възможност да оставите на по-стария си модел iPhone - като 6S и дори 7/8. Това важи особено за хората с по-малките телефони с 16 GB или 32 GB.

За съжаление, ако вашият iPhone отговаря на условията за актуализация, Apple постоянно ви подслушва с подкани за актуализация на софтуера, когато не сте с най-новата версия!

Още по-лошо е, че е доста лесно случайно да инсталирате най-новата версия на iOS на вашето устройство, ако не обръщате внимание.

В останалата част на тази статия ще се съсредоточим върху това как да избегнем това.

И какво да направите, ако устройството ви е успяло неволно да инсталира най-новата iOS.

Как да спрете автоматично или автоматично изтегляне на актуализации на iOS или iPadOS

Един от най-простите начини за спиране на подканите за актуализация на iOS се състои от две части. Първо ще искате да деактивирате автоматичните актуализации. Можете да направите това, като отворите Настройки -> Общи -> Актуализация на софтуера.

И се уверете, че Автоматичните актуализации са настроени на Изкл .

Един прост трик, който може да работи: изтеглете бета профил

Какво общо има tvOS с iOS? Е, това може да помогне за предотвратяване на неволно надграждане на вашето устройство.

Следващото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате tvOS бета профил на вашето устройство. Това е стар трик, който съществува от известно време. Но що се отнася до написването на тази статия, тя все още работи.

Най-простият и безопасен начин да получите tvOS бета профил на вашето iOS устройство е да изтеглите такъв от самата Apple. За съжаление, Apple затвори вратичката, позволяваща на публичните бета тестери да изтеглят tvOS бета профили на устройства, които не са tvOS. Но ако имате акаунт на Apple Developer, той все пак трябва да работи!

Ето защо трябва или да се регистрирате за акаунт на програмист на Apple, или ще трябва да изтеглите tvOS бета профил от източник на трета страна.

Тъй като акаунтът за разработчици на Apple струва $ 99 годишно, това вероятно не е осъществимо за повечето потребители. В този случай ще разчитаме на дистрибутора на профили на трета страна.

Винаги има ниво на риск, когато става въпрос за изтегляне на конфигурационен профил от източници на трети страни. Тези източници могат лесно да инсталират злонамерен софтуер на вашето устройство, вместо действителен бета профил.

С това казано, сайтът на BetaProfiles отдавна е уважаван източник за бета профили на Apple.

Докато изтегляте tvOS бета от собственото си устройство, трябва да сте добре.

Просто потвърдете, че профилът е подписан и проверен от Apple.

Инсталиране на tvOS профил на вашето iOS устройство

  • Отидете на тази страница на tvOS на сайта на BetaProfiles, като използвате браузъра Safari на вашето iOS устройство.
  • Трябва да видите следния ред. Докоснете Разрешаване.

  • Оттам нататък ще искате да следвате инструкциите за инсталиране на бета конфигурационния профил на вашето устройство. Обикновено се изисква рестартиране на устройство.

  • След като рестартирате устройството си, вече няма да получавате подкани с молба да изтеглите iOS 13 по въздуха.

Като допълнителна стъпка се препоръчва да изтриете актуалната актуализация на софтуера tvOS от вашето iOS устройство. Можете да направите това в Settings -> General -> iPhone Storage или iPad Storage .

Можете ли да преминете от текущата iOS към по-ранна iOS?

Въпреки че е доста лесно да се възстанови от архивиране, всъщност няма лесен начин да се върнете към iOS 12, след като сте на iOS 13.

Но какво, ако устройството ви вече работи по някакъв начин най-новата iOS? Има ли лесен начин за понижаване?

С кратък отговор: не.

Ето защо препоръчваме да се опитате да спрете актуализация на iOS, преди да се случи (по-скоро предотвратяване, отколкото лечение).

Ако четете това, след като Apple пусна на пазара основния iOS, повечето методи за понижаване, които работеха по време на бета цикъла, няма.

Ако се опитате да понижите, iTunes или Finder Restore просто се опитва да изтегли най-новата версия на iOS или iPadOS, подходяща за вашето устройство.

Разбира се, винаги можете да опитате да намерите изображение за възстановяване на IPSW за iOS. Ние целенасочено се въздържаме от връзки към конкретни сайтове тук, но просто търсене с Google ще ви помогне тук.

Apple обикновено спира да подписва тези IPSW изображения малко след дебюта на версия на iOS (основна или малка). Шансовете за успех след този прозорец са доста малки.

Има и проблемът с вашите данни

Докато текущите резервни копия на iOS са обратно съвместими с по-ранните iOS, обратното не е вярно.

Така че, ако не сте създали пълен архивиран архив на вашето устройство, преди то да е актуализирано до най-новата iOS, не можете да понижите, без да загубите данните си.

И дори да сте създали архивиран архив, пак губите всички данни, създадени след датата на последното архивиране.

Поради това най-добрият начин на действие е просто да останете на каквато и версия на iOS да работи вашето устройство.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found