Бутонът за връщане на съобщения на iPhone не работи? Как да поправя

Разберете какво да направите, ако бутонът за връщане на съобщения не работи на вашия iPhone. Имаме няколко лесни корекции.

Много потребители са изпитали грешка с приложението Messages на своя iPhone, където бутонът за връщане спира да работи след изпращане на текст. Той засяга всички iPhone или версии на iOS и iPadOS и кара много потребители нагоре!

Бутонът за връщане назад в Messages е малката синя стрелка в горния ляв ъгъл на екрана. След като го докоснете, трябва да се върнете на главната страница в Messages, в която са изброени всичките ви разговори.

Ако вашият бутон за връщане не работи, ето няколко неща, които можете да направите, за да го поправите.

Актуализирайте софтуера си

Както обикновено, актуализацията на софтуера трябва да бъде първият ви порт за обаждане.  

Това е известна грешка в iOS и iPadOS и имаме всички основания да вярваме, че Apple работи, за да я поправи. Всъщност те може би вече са го поправили в последната актуализация. Има само един начин да разберете:

Как да актуализирате софтуера на вашия iPhone:

  1. Отидете в Настройки> Общи> Актуализация на софтуера
  2. Инсталирайте всички нови актуализации

Проверете вашия Zoom!

Ако имате нужда или искате да увеличите мащаба на дисплея, често тази функция за мащабиране поставя вашия бутон за връщане извън полезрението. Така че нека да разгледаме настройката за мащабиране на вашето устройство и да определим дали това е виновникът за това.

  1. Отворете  Настройки> Достъпност
  2. Докоснете Zoom 
  3. Превключване на мащаба Играйте с опциите за мащабиране на вашия iPad, за да получите подходящото за вас!
  4.  Ако Следващ фокус също е активиран, изключете и него

Изключете настройките за текст на достъпността

Причината за тази досадна грешка в бутона за връщане е до текстовите настройки за достъпност.

Проверете настройките си, за да видите дали текстът на iPhone е увеличен или получер . Изключете тези функции, както ви показваме по-долу, и вижте дали той е решил проблема вместо вас.

Как да изключите получер и по-голям текст:

  1. Отидете в Настройки> Достъпност (за по-стари iOS, Настройки> Общи> Достъпност)
  2. Докоснете Размер на дисплея и текста и изключете получер текст  (или за по-старите iOS изключете получер текст)
  3. Докоснете По-голям текст и изключете По-големи размери за достъпност
  4. Плъзнете плъзгача до малките размери на текст вляво

Върнете се в Съобщения, за да видите дали той е решил проблема ви. Ако го е направило, опитайте да направите текста по-голям с един поред, за да намерите точката, в която бутонът за връщане на съобщения спира да работи. Ако спре, отидете с един размер на текста по-малък и го запазете.

Плъзнете, за да се върнете

Някои потребители с увредено зрение се нуждаят от по-голям текст, за да използват добре своя iPhone. Ако това се отнася за вас или просто не искате да имате по-малък текст, вместо това можете да използвате заобиколно решение.

След като изпратите текст в приложението Messages, плъзнете пръста си отляво надясно през центъра на дисплея на iPhone. Това действа по същия начин като натискането на бутона за връщане назад. Ако не работи, уверете се, че сте започнали да плъзгате от самия ляв край на екрана.

Това би трябвало да ви изпраща съобщения и да превключвате между разговорите с лекота. Кажете ни по-долу дали тези съвети са ви свършили работа или се нуждаете от друга помощ.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found