Колко водоустойчив е Apple Watch?

Има голяма вероятност Apple Watch да се намокри в един или друг момент. Независимо дали ви хвана дъжд или отидете да се потопите в морето, първо трябва да знаете колко водоустойчив е вашият Apple Watch.

Всъщност вашият Apple Watch изобщо не е водоустойчив, въпреки че е водоустойчив. Ще обясним какво означава това, както и колко водоустойчив е всеки Apple Watch, в публикацията по-долу.

Разликата между водоустойчив и водоустойчив

Apple внимателно описва най-новите си продукти като водоустойчиви, а не водоустойчиви. Това е важно разграничение за собствениците на Apple Watch, за да го разберат, тъй като помага да се избегнат злополучни инциденти.

Когато нещо е водоустойчиво, е невъзможно водата да го повреди.

Това не може да е вярно за вашия Apple Watch, защото ако водата намери път през корпуса, това ще предизвика хаос върху електрическите компоненти вътре.

Вашият Apple Watch е в безопасност при дъжд, защото водата не може да влезе вътре. Кредит за изображение: Lloyd Dirks / Unsplash

Вместо това вашият Apple Watch е водоустойчив. Това означава, че теоретично е възможно водата да повреди електрическите компоненти вътре, но корпусът е проектиран да предпазва водата възможно най-много.

Apple прави това, като използва водонепропускливи уплътнения и ограничени портове или отвори на часовника. За съжаление тези уплътнения не остават водонепропускливи завинаги и вашият Apple Watch става по-малко водоустойчив с напредването на възрастта.

Нещо повече, много външни фактори могат да износят водоустойчивостта на вашия Apple Watch по-рано, като например:

  • Изпускане или повреждане, особено ако корпусът се напука.
  • Поставяне на сапун, парфюм, разтворител, кисела храна, репелент срещу насекоми или други течности върху водонепроницаемите пломби.
  • Излагайте часовника си на вода с висока скорост или високо налягане, която си пробива път през уплътненията, за да причини щети; това може да се случи при водни ски, гмуркане или спускане по водни пързалки.
  • Вземете часовника си в сауна или парна баня, което може да доведе до образуване на конденз вътре в часовника.

Как да разбера дали часовникът ми Apple все още е водоустойчив?

Колкото по-възрастен е вашият Apple Watch, толкова по-малко водоустойчив е той. Това е така, защото водонепроницаемите уплътнения се влошават с времето и в крайна сметка пропускат водата във вашето устройство.

За съжаление няма начин да тествате водоустойчивостта на вашия Apple Watch. Също така няма начин да го запечатате отново, ако смятате, че водонепроницаемите пломби се провалят.

Apple не посочва колко време може да отнеме на Apple Watch да загуби своята водоустойчивост. Предлагаме ви да полагате допълнителни грижи след първата година, след което Apple спира да го покрива съгласно стандартната гаранция.

Колко точно водоустойчив е моят Apple Watch?

Вместо водоустойчив, всеки Apple Watch е водоустойчив. Нивото на тази водоустойчивост обаче се променя в зависимост от конкретния модел.

Различните часовници на Apple имат различни нива на водоустойчивост.

Обяснихме двете нива на водоустойчивост на Apple Watch по-долу, разделени на Series 2 (и по-късно) или Series 1 (и по-рано).

Ако не знаете кой модел Apple Watch имате, погледнете тази страница на уебсайта на Apple, за да разберете.

Водоустойчивост за Apple Watch Series 2 или по-нова версия

Моделите Apple Watch Series 2, Series 3, Series 4 и Series 5 са ​​водоустойчиви до 50m³.

Apple популяризира идеята за плуване с вашия Apple Watch на своя уебсайт. Кредит за изображение: Apple

Това означава, че можете да потопите Apple Watch на дълбочина 50 метра (164 фута) и би трябвало да се оправи. Преди да направите това, отворете Центъра за управление и поставете часовника си в режим Water Lock, за да го защитите.

В режим на заключване с вода сензорният екран не реагира, за да се избегнат случайни почуквания. За да излезете от режим Water Lock, завъртете Digital Crown, докато иконата на капчицата се запълни. Това също възпроизвежда високи честоти за изхвърляне на вода от високоговорителите на Apple Watch.

Apple включва плуване в приложението Workout.

Apple дори включва дейности на водна основа в приложението Workout за Apple Watch Series 2 или по-нова версия. Проследявайте плуването на вашия басейн или открита вода с помощта на приложението; когато го направите, вашият Apple Watch автоматично активира режима Water Lock.

Ако вашият Apple Watch се намокри с нещо различно от чиста вода, трябва да го изплакнете под чиста вода, преди да го оставите да изсъхне. Това избягва солената вода, содата, потта или други течности, оставяйки вредни солни или минерални отлагания на вашия Apple Watch.

Водоустойчивост за Apple Watch Series 1 или по-ранна версия

Apple оценява Apple Watch (1-во поколение) и Apple Watch Series 1 като водоустойчиви IPX7. Това означава, че са устойчиви на пръски, но трябва да избягвате да ги потапяте или да плувате с тях.

Ранните модели на Apple Watch са проектирани да бъдат устойчиви на пот. Кредит за изображение: Apple

Водоустойчивостта на тези по-ранни модели Apple Watch предпазва от попадане под дъжда, измиване на ръцете и изпотяване по време на тренировки.

Ако искате да плувате с вашия Apple Watch, трябва да надстроите до Series 2 или по-нова версия.

Няма режим Water Lock за Apple Watch (1-во поколение) или Apple Watch Series 1. Ако го намокрите, изсушете външната част възможно най-много, като използвате кърпа без власинки. След това поставете часовника си с високоговорителя надолу и изчакайте останалата вода да изтече или да се изпари.

Колко водоустойчив е моят часовник на Apple Watch?

Само защото вашият Apple Watch е водоустойчив, това не означава, че вашите Apple Watch ленти са. По-конкретно лентите на Apple от неръждаема стомана или кожа не са водоустойчиви .

Повечето ленти на Apple Watch не са водоустойчиви или водоустойчиви. Кредит за изображение: Apple

Избягвайте да намокряте тези ленти, доколкото е възможно.

Ако искате да плувате с вашия Apple Watch, трябва да използвате спортна лента, за да го направите.

Разберете какво да правите, ако оставите часовника си мокър

Въпреки че всеки Apple Watch е водоустойчив и повечето от тях са подходящи за плуване, все пак може да имате проблеми след това. Apple би етикирала часовника като водоустойчив, ако не беше така.

През повечето време това се дължи на остатъчна вода в порта за високоговорители или на екрана. Обикновено можете да го поправите, като оставите достатъчно време, за да изсъхне Apple Watch.

Ако това не работи, погледнете следната публикация, която подробно описва други стъпки за отстраняване на неизправности, ако вашият Apple Watch спре да работи, когато е мокър.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found