12 страхотно полезни преки пътища на Siri за вашия iPhone

Миналата година Apple дебютира ново и мощно приложение, наречено Shortcuts. По същество това е платформа, която позволява на потребителите да създават работни потоци, които могат да комбинират и автоматизират всякакви задачи. Самият размер на възможностите, които приложението носи, е доста зашеметяващ и може да е трудно да се знае откъде да започнем.

Въпреки че можете да опитате да създадете свой собствен Siri пряк път, това не е толкова просто, колкото изглежда!

За щастие има множество създадени от потребителя и подготвени от Apple преки пътища, налични както в официалната галерия, така и в галериите за преки пътища на трети страни.

Ето 12 добре оценени и полезни преки пътища, които избрахме, за да Ви помогнем да започнете.

12. Apple Notes Clipper

Apple Notes е чудесно приложение с някои мощни местни възможности. Но липсва нещо, което другите опции като Evernote и OneNote имат: лесен за използване уеб клипер. Това подтикна Андрю Ор към MacObserver да създаде този прост текстов клипър.

По принцип копирате URL адрес в клипборда и стартирате пряк път. След като го направите, той автоматично ще се опита да „изреже“ текста на тази статия и да го добави към нова бележка. Той също така ще сканира и въведе информация като заглавие, автор, написана дата и URL адрес на източника.

Вземете го тук.

11. Конвертиране на видео в GIF

Един от най-неоспоримите факти за интернет е, че GIF файловете са страхотни (без значение как ги произнасяте). Но може да бъде изненадващо трудно всъщност да направите GIF за себе си и другите да се наслаждават. Тук идва този удобен, но ясен пряк път.

Преки пътища Convert Video to GIF прави това, което казва на калай. След като го извикате, той ще ви отведе до екрана на вашите видеоклипове. Изберете видеоклип и той ще ви преведе през процеса на подрязване на клипа. Докоснете Запазване и имате GIF. Не забравяйте да запазите GIF, като използвате листа за споделяне.

Вземете го тук.

10. Таймер „Не безпокойте“

Не безпокойте е лесно да се активира и достатъчно лесно да се изключи. Трудната част е да запомните да го деактивирате, след като го включите. Ако сте забравили да го включите, след като сте гледали филм в кино или на работна среща, не сте сами.

Когато използвате пряк път през приложението Shortcuts, той ще ви помоли да въведете зададено време. Това е колко дълго искате да се активира режимът „Не безпокойте“. Просто натиснете Готово, когато сте го въвели, и той автоматично ще деактивира режима „Не безпокойте“, след като изтече времето.

Вземете го тук.

9. Напомни ми на работа

Ако някога е трябвало да ви напомня за нещо по време на работа, препоръчваме подходящото име „Напомняне при работа“. Това е създадено от Apple предложение, което е толкова просто и полезно, колкото звучи.

Прекият път прави напомнянията, базирани на местоположение, лек. Всичко, което трябва да направите, е да въведете домашния или служебния си адрес и да дадете пряк достъп до вашите напомняния. След като го направите, пряк път автоматично ще задейства напомняне, когато сте на определеното място.

Вземете го тук.

8. Мрежови инструменти

Wi-Fi мрежите могат да пазят тайни, което вероятно е причината за създаването на този пряк път за мрежов инструмент. Той комбинира множество различни мрежови възможности за тестване и гледане в лесен за използване пакет. Просто го изтеглете в приложението си за пряк път и ще имате всички тези инструменти на лесен достъп.

Можете да тествате пинг на Google.com, да покажете информация за вашата Wi-Fi мрежа, да изпълните тест за скорост, да видите местоположението на вашия физически IP, да потърсите разширена информация за Wi-Fi и дори да споделите вашата Wi-Fi мрежа чрез QR код.

Вземете го тук.

7. Търсене на артикули

Ето сценария: намирате перфектния артикул в един магазин, но бихте искали да знаете дали всъщност получавате най-добрата сделка за него. Можете да търсите този елемент в други уебсайтове на магазини или просто да стартирате този създаден от потребителя пряк път.

След като го активирате, той ще използва камерата на iPhone за сканиране на баркод. След това ще покаже списъка за този елемент на Amazon, Walmart или Target. Ако пряк път има недостатък, това е, че не можете да сравнявате цените и за трите магазина наведнъж. Но това е много по-добре, отколкото да се опитвате да търсите елементи ръчно.

Вземете го тук.

6. Изтегляне на социални медии

Повечето платформи за социални медии не улесняват изтеглянето на съдържание от техните уебсайтове на вашето устройство. Политиките на Apple за устройства също не помагат. Но този прост потребителски пряк път може да ви помогне да заобиколите тези ограничения и да направите нещо като, да речем, да изтеглите видеоклип от YouTube на вашето iOS устройство.

Това е прост пряк път, който активирате чрез листа за споделяне в Safari. След като го направите, можете да изтегляте изображения и видеоклипове с различни качества. Той поддържа съдържание от YouTube, Facebook, Twitter, Dailymotion и Instagram и автоматично ще запази споменатото съдържание във вашето приложение Photos.

Вземете го тук.

5. Dark Mode V2 (за сърфиране в мрежата)

iOS понастоящем няма общосистемен тъмен режим. Нито пък много уебсайтове, по този въпрос. Но подобно на функцията Smart Invert на iOS, този пряк път за тъмен режим може да направи четенето на ярки уеб страници късно през нощта малко по-лесно за очите ви.

Просто докоснете листа за споделяне и изберете Dark Mode Version 2 чрез иконата за пряк път. След това пряк път покрива уеб страницата до черен фон с бял текст. Имайте предвид, че това също ще обърне цветовете на изображенията, така че е най-полезно за сърфиране на базата на текст.

Вземете го тук.

4. „Извличам се“

Рутинна полицейска спирка е просто рутинна полицейска спирка, докато не е така. Каквито и да са чувствата ви по въпроса, наистина е полезно да имате възможност да запишете ситуацията. Този пряк път прави това, както и няколко други удобни задачи.

Всичко, което правиш, е да кажеш „Хей, Сири, привличат ме.“ След това пряк път ще постави на пауза музиката ви, ще намали яркостта, ще активира режима „Не ме безпокойте“ и ще започне да записва видео чрез предната камера. Можете дори да го настроите да изпраща това видео към предварително определен контакт.

Вземете го тук.

3. Google Translate

Google Translate е удобен инструмент, който може да ви помогне да разберете или да предадете прости фрази на чужд език много бързо. Но ако предпочитате да не се налага да посещавате Google, за да го използвате, вместо това можете да изтеглите този пряк път на Siri.

Това е поразително просто, в което е красотата. Вземете малко текст и изберете езика, на който искате да го преведете. След това пряк път представя преведения текст и ви дава възможност да го споделите или копирате в клипборда.

Вземете го тук.

2. Търсене на изображения

Търсенето на обратни изображения е достатъчно просто за Mac или PC, но е малко по-хитър за iOS. Ако използвате Google Chrome например, ще трябва да заявите версията на Google за настолни компютри, тъй като уебсайтът не поддържа търсене на изображения в мобилната версия.

С този пряк път е по-лесно. Всичко, което правите, е да пуснете пряк път и да изберете изображението, което искате да търсите. От там пряк път ще ви отведе до резултатите. Той използва търсене с Google по подразбиране, но може да успеете да го персонализирате, ако искате да се задълбочите в действителните стъпки на прекия път.

Вземете го тук.

1. Данъчен калкулатор

През повечето време няма да разберете колко данък върху продажбите добавя към общата ви сметка, докато не се освободите. Това вече не е задължително случаят с този пряк път на Siri. Той е достатъчно полезен и гъвкав за пътувания с хранителни стоки и пазаруване.

Просто съберете цената на всеки артикул в калкулатор. След това добавете общата сума в преките пътища. След това пряк път ще ви даде сумата на данъка и общата сметка след данъка. Просто се уверете, че персонализирате пряк път, като въведете местния данък, където и да се намирате.

Вземете го тук.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found