Таймер за заспиване на iPhone: Как да изключите приложенията автоматично

Трябва да направя признание. Нощта е трудното време в нашето домакинство, опитвайки се да накара малките деца и дори баба да си легнат в приличен час. Нашите iPad и iPhones се превърнаха в основно нещо през нощта както за малки, така и за възрастни.

Четем истории преди лягане, играем игри, гледаме някои предавания на Netflix, слушаме музика и дори се настройваме на футболни игри. А баба обича да слуша предавания на Old Time Radio през нощта! Това, от което се нуждаем, е добър старомоден таймер!

Най-малката ни на 5 години обича да играе игри точно преди лягане и обикновено пускаме музика, за да й помогнем да се отпусне в края на деня и да се надяваме да заспи.

Но често се мъчи да я накара да остави iPad и всъщност да заспи, дори когато очевидно е уморена. За да запазим здравия си разум, наистина искаме да избягваме битките и сълзите всяка вечер.

И така, това, от което наистина се нуждаем, е таймер за заспиване на iPhone, който автоматично изключва всичко, така че нашето малко дете ляга да спи и ние имаме малко време за себе си, преди също да си легнем. И баба има нужда и от това!

Твърде често се събуждаме в ранните часове, чувайки силни звуци от нейната стая, само за да открием, че тя е оставила своя iPad при възпроизвеждане на шоута назад. Тя може да заспи, но ние останалите сме напълно будни!

И разбира се, да играете своите iDevices през цялата нощ, означава да се събудите с много изтощени от батерията устройства - не е добре за тези от нас, които споделят нашите iDevices!

Няма таймер за заспиване на iPhone, така че какво да правя?

Въпреки часовете ми на проучване, няма универсално решение за автоматично изключване на iDevice след определено време. Поне не още! Очевидно Apple определя някои строги правила за разработчиците на приложения.

Apple ограничава влиянието на приложенията за iOS върху iPhone, iPad и други iDevices. И част от тези ограничения не позволяват на приложенията да решават кога други приложения се затварят. И не позволява на никакви приложения да поставят iOS устройството да спи. Но това е ТОЧНО това, което се опитваме да направим, т.е. да затворим приложението за радио, музика, игра или филм и да преминем директно в режим на заспиване.

Въпреки това все още има няколко решения, които работят в тандем, обхващайки малкото ми дете, както и нощното използване на iDevices на баба ми.

Приложението Clock

Приложението за часовник на Apple има вграден таймер и вид скриване в края на списъка с опции под „Когато Tine Ends“ е „Stop Playing“. Използването на тази опция изглежда работи за музика и аудиокниги, но (за съжаление) не работи за всичко.

И няма твърдо правило за това кога ЩЕ РАБОТИ. Така че най-добрата практика е да го тествате в приложението, което се надявате да завърши с този набор от таймери. Затова опитайте на собствения си iPhone, iPad или iDevice и открийте кои приложения на трети страни работят и кои не.

Настройка на таймера на часовника

  1. Стартирайте приложението Clock
  2. Докоснете иконата на таймер в долния десен ъгъл
  3. Задайте таймера за желани часове и минути
    1. Това е колко дълго искате таймерът да работи - а не в кой час искате да спре
  4. Докоснете Когато таймерът приключи
  5. Превъртете през всички селекции и изберете Спиране на възпроизвеждането
  6. Изберете Set отдясно горе
  7. Изберете Старт, за да стартирате таймера

Приложението Music

Ако вие или вашият близък обичате да слушате музика през нощта, за да заспите, има друг начин да спрете музиката. Въпреки че все още няма таймер, деактивирането на автоматичното възпроизвеждане и повторението позволява на музиката ви да се възпроизвежда веднъж и готово.

Така че в последната песен всичко просто спира и вашият iDevice отива да спи. Препоръчваме да създадете плейлист за лягане и след това да позволите това да се възпроизведе до края и след това вашият iDevice по същество се изключва в режим на заспиване.

YouTube Kids App

Търсих завинаги таймер в YouTube, тъй като често гледаме или слушаме неща в YouTube. Но не можах да намеря таймер, независимо къде погледнах.

В това проучване обаче намерих приложението на You Tube за деца, наречено YT Kids, което наистина има вграден таймер!

източник: You Tube

YT Kids изисква „пораснал“, за да въведе код, предоставен от YT Kids, който разбира се работи само с наистина, наистина малки деца.

Съдържанието на YT Kids се подготвя чрез автоматизираната система на YT. Но докато вие, вашето дете или някой друг започнете да гледате видеоклипове, приложението започва да препоръчва видеоклипове въз основа на вашите търсения и прегледи.

Като ПФ, YT Kids се опитва да включи съдържание, което е определено като подходящо за деца, но може да има включени видеоклипове, които са извън определението за подходящо.

Така че бъдете внимателни! И ако намерите засягащ видеоклип, можете да го сигнализирате. Има и опция за включване или изключване на търсенето, в зависимост от това, което смятате за най-добро за вашите деца.

След като влезете в приложението, докосването на иконата на ключалка отваря отключване на парола „Само за възрастни“ - тук или въвеждате предоставена парола, или настройвате своя собствена.

След като паролата е отключена или настроена, имате достъп до настройките и опциите на таймера. Докосването на таймера отваря плъзгач, за да зададете ограничение във времето от 1-120 минути. След като зададете, натиснете Start Timer, за да започнете. Когато времето изтече, приложението се заключва.

И още приложения

Много приложения включват таймери в тях. Pandora, OldTimeRadio и други включват таймери, които сте задали ръчно.

Други, като Amazon Video, включват настройки, които ви позволяват да изключите автоматичното възпроизвеждане. Netflix също има тази функция, но трябва да отворите акаунта си до Настройки за възпроизвеждане, за да изключите автоматичното пускане.

Сигурен съм, че има куп приложения, които позволяват някои версии на таймер или деактивиране на автоматичното възпроизвеждане в рамките на техните индивидуални настройки или чрез настройките на вашия акаунт.

Все още липсва универсалният таймер, който работи за всички приложения и всички видове съдържание.

Задайте вашето автоматично заключване

Автоматичното заключване е функция на iPhone или друга iDevice, която го превключва в режим на заспиване и заключва екрана след определен период, в който не се използва. Той приспива устройството, за да спести енергия.

И това е доста удобна функция. Превръщането на автоматично заключване в Никога не означава, че iDevice не заспива. В резултат на това изтощава батерията ви.

Така че едно от първите неща, които трябва да направите, е да се възползвате от силата на автоматично заключване, като зададете това на определено време вместо Никога. Изборът включва 2, 5, 10 или 15 минути.

Искаме Apple да включва по-дълги периоди от време като 30, 60 и дори 120 минути. Но в момента тези по-ниски интервали от време са единствените ни възможности.

Променете интервала от време за автоматично заключване, като отворите Настройки> Дисплей и яркост> Автоматично заключване.

И накрая някои PParent-FriendlyApps!

Търсите ли приложение, което върши работата на таймер за автоматично изключване за заспиване за вашия iPad, iPhone или друг iDevice?

Или вие или вашият любим човек просто искате да включите Netflix или подобен, да включите филм и след това да се надяваме да заспите с вашия iPad или друг iDevice, настроен автоматично да се изключи за 1 или 2 часа?

Ако това ви звучи като домакинство, не сте сами! И за щастие има множество платени приложения, които твърдят, че вършат работата.

Приложението ParentKit

ParentKit е основно приложение за наблюдение за родители. Но също така позволява на родителите да планират използването на iDevice, така че да изберете какво да гледат вашите деца (или други близки) и КОГА те го гледат.

Също така ви позволява да блокирате приложения, филми, телевизионни предавания и музика въз основа на възрастови оценки. А ParentKit ви дава силата да изключвате и затваряте приложения в определени моменти. Предупреждението е, че когато задавате график, този график се прилага за ВСИЧКИ приложения.

ParentKit се контролира от родителския или друг iDevice, като по същество действа като дистанционно управление за iPad, iPhone или друг iDevice на детето или любимия. След като приложението ParentKit бъде изтеглено на родителското устройство, то ви подканва да настроите профили за устройствата на всички деца или любими хора, които искате да управлявате.

След като профилът на ParentKit бъде инсталиран, родителите създават график за достъпа на всяко дете до Safari, закупени приложения и медии на всяко устройство ParentKit е активиран на всяко устройство. След това всяко устройство се планира и контролира отделно, всичко от „отдалеченото“ устройство на родителя.

ParentKit предлага едномесечна безплатна пробна версия, последвана от платена абонаментна услуга за 6 месеца или 1 година. И няма ограничение за броя на профилите или устройствата, които можете да имате. Всички ваши деца и близки И техните устройства са включени в единния ви платен абонамент.

Приложение Kidtrol за iPhone

Подобно на ParentKit, Kidtrol помага на родителите да контролират и ограничават използването на телефона и ви позволява дистанционно да деактивирате или блокирате приложения на трети страни на всеки свързан iPhone, iPad или iPod. Kidtrol предлага и функции за планиране и при поискване.

Те ви дават възможност да контролирате използването на телефона на iDevices на вашето дете или на любимия човек директно от вашия собствен iPhone. Поставяте графици на iDevice и оставяте приложението Kidtrol да следва автоматично този график всеки ден.

Функцията за планиране на Kidtrol ви позволява да зададете часовете на деня и дните от седмицата, в които искате да деактивирате или заключите приложенията на вашето дете (а) за мобилни устройства. Така че настройването на времето за учене и домашна работа, лягане, вечеря и изчакване е лесно.

Когато графикът се приближи, приложението Kidtrol стартира и деактивира или заключва приложения на трети страни. Можете дори да зададете редица графици за деактивиране или заключване на телефони в различни дни или по различно време.

Има и функция по заявка. Това ви позволява незабавно да деактивирате устройства навсякъде от 5 минути до дванадесет часа. И има опция „Докато не кажа“, която заключва избраните телефони за неопределено време.

KidTrol предлага пробен период, последван от месечен абонамент от $ 2,99 или $ 29,99 годишно.

Направете всичко приятелско за деца

Ако, подобно на мен, имате млад, който непрекъснато натиска екранните бутони, настройването на iDevice в това, което наричаме „Детски режим“ е чудесна възможност. Ограничаването на достъпа до едно приложение помага на родителите да контролират преживяването на iDevice и децата се научават доста бързо, че натискането на екрана не прави нищо. И по този начин те започват да обръщат внимание на съдържанието на устройството, а не на самия iDevice.

И „Детски режим“ не е само за деца! Страхотен е за всеки, който се бори с разсейването или се нуждае от малко допълнителна помощ при навигацията в сложния свят на iDevices. Той използва една от най-добрите функции на iOS, Воден достъп! Вижте нашата изчерпателна статия за Воден достъп и Детски режим, ако това звучи като нещо, което семейството ви би могло да използва.

Увийте

Надяваме се, че Apple скоро ще актуализира iOS, за да включи таймер за автоматично изключване, който работи универсално. Дотогава трябва да обединим парчетата от различни източници, включително настройки на приложението, като използваме приложението Clock Clock и дори да зададем или нулираме автоматично заключване.

Всичко това означава, че трябва да инвестираме време в намирането на решение, което работи най-добре за нашето семейство и за нашите конкретни нужди.

Надяваме се, че тази статия ви насочва в правилните посоки и ви предлага стратегии, които работят. Ако сте открили методи, които не са споменати и които изглежда отговарят на сметката, моля, споделете тези в раздела за коментари. Обичаме да чуваме повече съвети и трикове от вас, нашите читатели.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found