Топ 5 iPhone приложения за редактиране на документи

Създаването и редактирането на документи на нашите мобилни устройства е доста често срещано в наши дни. Можете да работите върху есе за училище, доклад за проект или статия за работа, независимо къде се намирате или накъде сте се насочили. Поради това трябва да имате страхотен редактор на документи на вашия iPhone и / или iPad.

Вместо да разглеждате App Store сами, ние сме тук, за да ви помогнем. Събрахме списък с най-добрите пет приложения за редактиране на документи на iPhone и iPad. Разгледайте предложенията им, проверете наличността им и вижте кое ще работи най-добре за вас.

Свързани :

  • Най-добрите приложения за iOS, които са съвместими с Apple CarPlay
  • 7 най-добри гласови бележки и приложения за запис за iPhone
  • 9 приложения, които вероятно не използвате, но трябва да бъдат
  • Получете кратък старт през деня си с тези 5 страхотни приложения на Apple Watch
  • 9 най-добри приложения за камери / снимки за потребители на iPhone Instagram

Майкрософт Уърд

Microsoft Word на iPhone

Microsoft Word е едно от, ако не и най-популярното и широко използвано приложение за текстообработка. Влезте с вашия акаунт в Microsoft и можете да синхронизирате всичките си документи на вашия компютър и мобилни устройства.

На iPhone и iPad можете да създавате нови документи с празна страница или вграден шаблон. Редактирайте документите си, поканете други да си сътрудничат или просто споделете документ директно от приложението.

Можете да форматирате документите си в Word, като използвате стилове на шрифтове, размери и цветове, подчертаване, подредени и номерирани списъци, форматиране и подравняване на абзаци и стилове за заглавия, заглавия и кавички.

Microsoft Word се предлага безплатно в App Store за iPhone и iPad, както и за Mac. С абонамент за Office 365 Home или Personal можете да се насладите на всички функции.

Гугъл документи

Google Документи на iPhone

Друг страхотен редактор на документи за iPhone и iPad е Google Docs. Хубавото на това приложение е, че можете не само да осъществявате достъп до документите си в Google Docs на мобилното си устройство, но и да работите офлайн.

На iPhone и iPad можете да създадете нов документ от нулата или да изберете шаблон като в Microsoft Word. И можете да редактирате съществуващи документи, да споделяте или експортирате и да запазвате във формат на Word, ако е необходимо.

Опциите за форматиране с Google Docs също са обширни. Изберете стиловете на шрифта, размерите и цветовете си, маркирайте текста, създайте списъци и вмъкнете таблици, връзки, изображения и др.

Google Docs се предлага безплатно в App Store за iPhone и iPad. Няма скрити разходи за допълнителни функции или реклами, което прави това отличен редактор на документи за iPhone и iPad.

Документи (Office Docs)

Документи на iPhone

Ако се интересувате от редактор на документи, който можете да използвате и на вашия Apple Watch, разгледайте Документи (Office Docs). Въпреки че мнозина може да не мислят, че това е ценна функция, наистина е така, когато трябва да прегледате документ в бързаме.

Въпреки че можете да четете документи само от това приложение на часовника си, можете да направите много повече с него на вашия iPhone и iPad. Можете да създадете нов текстообработващ документ или електронна таблица, както и да сканирате документи, да направите снимка или да отворите изображение. Можете също да използвате Документи като PDF четец.

Ще имате основни функции за форматиране с Документи като удебелен шрифт, курсив и подчертаване за текст в допълнение към цветовете. Документите също така ви позволяват да съхранявате документите си локално или в iCloud и да запазвате или споделяте чрез имейл и други облачни услуги като Dropbox, Google Drive и OneDrive.

Документите са достъпни безплатно в App Store за iPhone, iPad и Apple Watch. Има и платена версия, която предлага допълнителни функции.

OfficeSuite и PDF редактор

OfficeSuite на iPhone

За да преминете отвъд обикновените текстообработващи документи, разгледайте OfficeSuite, който също ви позволява да работите с електронни таблици, слайдове и PDF файлове.

На iPhone и iPad създавайте документи с шаблони или импортирайте съществуващи документи, за да редактирате. Форматирайте документите си със стилове на шрифтове, размери и цветове, маркирайте текста и след това запазете, споделете или експортирайте в PDF файл.

Приложението ви дава и изглед, фокусиран на цял екран, функция за търсене и организация на файлове с папки. Подобно на разделите, които бихте виждали в приложенията за текстообработка на работния плот, OfficeSuite ви позволява да избирате подобни от падащото меню за Дизайн, Оформление, Преглед и Форматиране.

OfficeSuite се предлага безплатно в App Store за iPhone, iPad и Apple Watch. Има и покупки в приложението за премиум версия или опции за рецепта, които ви дават повече функции.

Страници

Страници на iPhone

Докато приложенията на трети страни като тези по-горе се предлагат с прекрасни функции, вие също трябва да обмислите използването на Apple Pages за редактиране на вашия документ. Това приложение също се синхронизира с вашия Mac, така че можете да продължите точно там, където сте спрели, когато сте в движение.

На iPhone и iPad създайте празен документ или изберете от набор от шаблони. Опциите за форматиране в Pages ви позволяват да коригирате стилове на шрифтове, размери и цветове, да вмъквате маркирани или номерирани списъци, да използвате колони и да включвате изображения, аудио файлове, чертежи и уравнения. Можете също да използвате таблици, диаграми и фигури в документите си на страници.

Поканете колеги или състуденти да си сътрудничат или споделят с опциите за споделяне на вашето устройство. Синхронизирането с iCloud Drive и възможността за търсене, когато имате тонове документи, са добавени предимства на Pages.

Страниците са достъпни безплатно в App Store за iPhone и iPad и, разбира се, Mac. Както при Google Docs, нямате притеснения за покупки в приложение, абонаменти или реклами със страници.

Вземете най-добрия редактор на документи за iPhone и iPad

Всяко от тези приложения за редактиране на документи за iPhone и iPad има страхотни функции и всяко от тях предлага нещо малко по-различно от останалите. Може би имате нужда от iCloud синхронизиране, искате възможност за създаване на списъци или трябва да използвате таблици и колони. Изберете едно от тези страхотни приложения, които смятате, че ще работят най-добре за вас, или използвайте повече от едно!

Използвате ли различен редактор на документи за iPhone или iPad, който искате да препоръчате? Ако е така, оставете ни коментар по-долу или ни изпратете в Twitter.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found