Как да нулирате паролата на Apple Watch

Apple Watch е страхотен в много неща. През годините Apple повтори първия си интелигентен часовник и създаде страхотен продукт, който продължава да впечатлява.

Що се отнася до възможностите, възможностите са почти неограничени, особено с пускането на LTE версията. От време на време обаче има проблеми, с които може да срещнете.

Един от случаите е, когато случайно забравите паролата на часовника си. Когато активирате паролата, това отваря вратата към много други функции, включително следните:

 • Apple Pay
 • Apple Pay на Mac
 • Автоматично отключване за Mac
 • Отключете с iPhone

Може да е доста разочароващо, ако сте забравили паролата, защото това прави вашия часовник практически безполезен. Ние обаче сме тук, за да покажем как можете да нулирате паролата за Apple Watch.

Архивирайте вашия Apple Watch

Преди да можете да предприемете следващото пътуване, ще искате да се уверите, че вашият Apple Watch е архивиран. Това се дължи на факта, че посочените по-долу методи всъщност изтриват съдържанието на вашия Watch.

Благодарение на света на Apple можете лесно да създадете резервно копие на вашия Apple Watch, за да не загубите нищо по-важно. Когато създавате резервно копие, има няколко опции, които няма да бъдат включени:

 • Bluetooth сдвояване
 • Кредитни или дебитни карти, използвани за Apple Pay на вашия Apple Watch
 • Парола за вашия Apple Watch

Тази последна опция е най-важната, тъй като няма да искаме паролата да бъде запазена на нашия Apple Watch. Процесът е малко по-тромав от създаването на резервно копие на вашия iPhone, тъй като резервните копия на Watch не се извършват автоматично.

За да сте сигурни, че е създаден нов архив, ще трябва да изпълните следните стъпки:

 1. Отворете  приложението Watch
 2. Изберете раздела  My Watch  в долната част
 3. Превъртете надолу и изберете  Общи
 4. Натиснете  Нулиране
 5. Изберете  Изтриване на съдържание и настройки на Apple Watch
 6. Натиснете  Потвърди

Това е вярно. Всеки път, когато прекратите сдвояването или нулирането на Apple Watch от вашия iPhone, автоматично се създава резервно копие. Това архивиране ще бъде запазено в iCloud и ще бъде достъпно, когато възстановите или поправите часовника си с вашия iPhone.

Нулирайте паролата за Apple Watch с вашия iPhone

Ако имате iPhone, който е сдвоен с вашия часовник, тогава процесът е доста прост и ясен. За съжаление, има не само настройка, която можете да промените, ако искате да премахнете старата парола.

Ето стъпките, които трябва да предприемете, за да нулирате паролата на Apple Watch с iPhone:

 1. Отворете  приложението Watch
 2. Изберете раздела  My Watch  в долната част
 3. Превъртете надолу и изберете  Общи
 4. Натиснете  Нулиране
 5. Изберете  Изтриване на съдържание и настройки на Apple Watch
 6. Натиснете  Потвърди

Това ще изтрие напълно вашия Apple Watch, докато премахвате паролата. След като часовникът бъде нулиран, можете да възстановите от резервно копие или да започнете с чист лист.

Независимо коя опция изберете, предишната парола ще бъде премахната от вашия Apple Watch.

Какво да направя след това?

Ако нямате удобен iPhone, сдвоен с вашия Apple Watch, пак можете да нулирате паролата от самия часовник. Този метод изисква да се възползвате от хардуерните бутони на часовника.

Ето стъпките за нулиране на вашия Apple Watch без iPhone:

 1. Поставете Apple Watch на зарядното устройство
 2. Натиснете и задръжте страничния бутон, докато се появи плъзгачът за изключване
 3. Натиснете плъзгача за изключване с малко натиск, за да активирате 3D Touch
 4. Докоснете  Изтриване на цялото съдържание и настройки

След като този процес приключи, вашият Apple Watch ще се върне правилно до фабричните настройки. Това ще премахне всички приложения, които може да сте инсталирали, като същевременно ще премахнете и „старата“ парола.

Когато процесът на нулиране на вашия Apple Watch приключи, можете да възстановите от предварително запазено резервно копие. Това архивиране няма  да включва паролата, която се опитвахте да премахнете.

Заключение

Знаем, че процесът може да изглежда малко противоинтуитивен, но ако случайно забравите паролата си, това е, което ще трябва да направите. От по-добрата страна има няколко различни метода, които можете да изследвате, преди да се разочаровате.

Ако срещнете някакви проблеми, не забравяйте да ни уведомите в коментарите по-долу и ще се радваме да се задължим!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found