Как да проверите батерията на AirPods на iPhone, Watch, Mac и Android

Поддържането на заредени AirPods е важно, особено когато сте в движение. Добрата новина е да проверите дали батерията на AirPods е доста проста. Можете да използвате вашия iPhone, iPad, iPod touch или Mac, за да проверите състоянието на зареждане за всеки от вашите AirPods, както и случая на зареждане.

Дори ще ви покажем как да проверите батерията на AirPods от телефон с Android с помощта на приложения на трети страни!

Как да проверите батерията на AirPods на iPhone, iPad или iPod touch

Apple закова интеграцията с iOS и AirPods. Свързването на вашия iPhone и AirPods е най-лесният процес за всички Bluetooth слушалки наоколо. И е абсолютно същото и с iPad или iPod touch.

След като синхронизирате тези продукти заедно, вашият iPhone ви известява, за да ви уведоми, когато батерията на AirPods е изтощена. Но ако искате да следите постоянно батерията на AirPods, вместо това използвайте методите по-долу.

Отворете кутията за зареждане на AirPods

Появява се изскачащ прозорец, който показва батерията на AirPods, когато отворите кутията.

След като синхронизирате AirPods, трябва да виждате изскачащ прозорец на вашия iPhone всеки път, когато отворите капака на кутията за зареждане. Този изскачащ прозорец показва живота на батерията на вашите AirPods, заедно със самия калъф за зареждане.

Ако единият AirPod има различен процент на батерията от другия, това се показва и в изскачащия прозорец.

Затварянето на кутията или изваждането на вашите AirPods изскача. Вместо това докоснете празно място на вашия iPhone, iPad или iPod touch екран.

Използвайте приспособлението за батерии

Приспособлението за батерии ви дава бърз преглед на нивата на батерията.

Друг начин да следите живота на батерията на вашите AirPods е чрез използване на джаджата Батерии . Можете да добавите това приспособление към Днешния изглед или с пускането на iOS 14 можете да добавите приспособлението и към началния екран.

Приспособлението за батерии показва вашите AirPods или кутията за зареждане само когато е премахнат поне един от AirPods.

Приспособлението не се показва по подразбиране, така че ето стъпките за добавяне:

 1. Докоснете и задръжте на началния екран, за да влезете в режим Jiggle.
 2. Докоснете бутона Добавяне ( + ) в горния ляв ъгъл.
 3. Превъртете надолу и изберете Батерии .
 4. Изберете размера на приспособлението за батерии, който искате, след което докоснете Добавяне на приспособление .
 5. Плъзнете и пуснете, за да преместите джаджата, където искате.

Като алтернатива, превъртете надолу до дъното на Днешния изглед и докоснете Редактиране, за да добавите приспособлението към Днешния си изглед.

Не виждате лява или дясна батерия на AirPod?

Ако приспособлението показва само вашето комбинирано зареждане на AirPods, поставете обратно един AirPod в калъфа на AirPods или премахнете такъв. Почти веднага джаджата трябва да се актуализира с информация за батерията както за левия, така и за десния AirPods, както и за кутията за зареждане.

Не виждате състоянието на батерията на кутията за зареждане?

Калъфът за зареждане на AirPods се изключва, когато и двата AirPods са вътре със затворен капак. Отворете капака или премахнете поне един AirPod, за да се покаже нивото на батерията в джаджата за батерии.

Помолете Siri да провери батерията на AirPods

Последният начин да проверите живота на батерията на AirPods на вашия iPhone е с помощта на Siri. Просто попитайте Siri, „ Как е батерията на моите AirPods ?“

Попитайте Siri, „Как е батерията на моите AirPods?“

Siri реагира с количеството батерия, останало във вашите AirPods, за да можете да поддържате изпомпването на музиката.

Как да проверите нивото на батерията на AirPods на Apple Watch

За непознатите, Apple също направи възможно сдвояването на вашите AirPods с Apple Watch. Тази функция е удобна за тези с LTE-активиран Apple Watch за телефонни разговори, но можете да слушате и музика.

Ако сте оставили телефона си у дома или в шкафче във фитнеса, ще трябва да знаете колко остава сок. За щастие има бърз и лесен начин да проверите живота на батерията на AirPods на вашия Apple Watch.

Всичко, което трябва да направите, е да плъзнете нагоре от дъното на вашия Apple Watch. Това действие отваря Центъра за управление и можете да докоснете джаджата за батерията в горния ляв ъгъл.

Оттам ще видите живота на батерията на вашия Apple Watch със свързаните AirPods, изброени по-долу.

Как да проверите батерията на AirPods на Mac

Отпред на Apple, последният продукт, който можете да използвате, за да проверите живота на батерията на вашите AirPods, е Mac. След като бъдат сдвоени, има доста лесен начин да се каже.

Всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху символа Bluetooth в лентата с менюта на вашия Mac. Вземете курсора, маркирайте AirPods и след това ще има подменю, което ви показва цялата тази информация.

Това меню ще ви даде възможност да прекъснете връзката, заедно с показването на лявата и дясната батерия на AirPods. Можете дори да видите останалата батерия на кутията на AirPods, ако трябва да знаете дали е време за зареждане.

Друга възможност е да отворите прозореца System Preferences> Bluetooth, за да видите информацията за AirPods.

Как да проверите батерията на AirPods на Android

Смешното при AirPods е, че всеки иска комплект, дори и да няма iPhone.

Тъй като те са от Apple, не можете да проверите нивото на батерията на вашите AirPods на вашето устройство Android извън кутията. Така че това означава, че трябва да използвате приложение на трета страна от Google Play Store.

AirBattery ви дава известие на заключения екран. Отворете AirBattery за повече информация относно батерията на AirPods.

Има доста различни възможности за избор, но нашият избор ще бъде AirBattery. Част от причината за този избор е за съвместимост със слушалки Beats, които използват същия чип H1 или W1.

Приложението е безплатно за изтегляне, въпреки че включва няколко реклами. Има налична покупка в приложение, ако искате да се отървете от тези реклами.

AirBattery работи доста безпроблемно, тъй като можете да видите нивото на батерията както на AirPods, така и на придружаващия го калъф. Както винаги, виждането на живота на батерията на кутията е възможно само когато го отворите.

Може би най-вълнуващата характеристика на AirBattery е откриването в ухото, което работи с безброй поточни услуги. Те включват Netflix, Apple Music, Google Play Music и Spotify.

Ако AirBattery не работи за вас, ето някои други опции:

  Как да проверите отделните AirPods или батерията на кутията за зареждане

  Приспособлението за батерии може да показва и двете ви AirPods заедно.

  Ако не виждате отделно състояние на батерията за вашия ляв и десен AirPod, опитайте да оставите или поставите един AirPod в кутията и един в ухото си.

  Животът на батерията трябва незабавно да се актуализира с информация за ляво, дясно и случай.

  Дръжте един AirPod в калъфа, за да видите отделни нива на батерията за всеки AirPods.

  Дръжте AirPods заредени!

  Тъй като случаят AirPods съдържа множество пълни такси за вашите AirPods, най-добрата практика е да поставите обратно AirPods в случая, когато не ги използвате. Ако установите, че вашите AirPods не се зареждат, разгледайте нашето ръководство за отстраняване на неизправности на AirPods за съвети как да ги поправите.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found