Как да използвате и създавате интелигентни плейлисти в iTunes и вашия iPhone

Има много различни начини да слушате любимата си музика на вашия iPhone. От използване на базирани на абонамент услуги (т.е. Spotify / Apple Music) до слушане на вашата собствена музикална библиотека. Има обаче функции, вградени в iTunes, които могат да ви помогнат да създадете неща, наречени „Умни плейлисти“.

Това са персонализирани плейлисти, които създавате сами и се базират на вашата музикална библиотека. Това означава, че няма да можете просто да използвате огромната библиотека на Apple Music. Ако обаче имате много музика на компютъра си, можете да се забавлявате, създавайки  перфектния плейлист.

Какво представляват „интелигентните плейлисти“?

Интелигентните плейлисти съществуват в iTunes от доста дълго време. Това по същество са фино настроени плейлисти, които изискват да въведете различни променливи. След като променливите бъдат добавени, iTunes ще направи всички тежки повдигания и ще създаде плейлисти въз основа на тези критерии.

Как да създадете интелигентни плейлисти

Създаването на интелигентни плейлисти е относително просто и изисква използването на iTunes на вашия компютър. За да започнете, ще искате да изпълните следните стъпки:

  1. В лентата с менюта изберете „Файл“> „Ново“
  2. Изберете „Интелигентен плейлист“

След като това приключи, ще получите нов изскачащ прозорец в iTunes. В началото това може да е малко плашещо, но ето графика, показваща какво означава всичко.

Вашите критерии могат да варират от конкретен изпълнител, чак до BPM на песента и др. След това ще искате да добавите или премахнете правила.

Така че кажете, че сте искали да създадете сладък R&B плейлист. Бихте създали правило за „Жанр“, което съдържа „R & B / Soul“. След това можете да създадете още правила, като например оценките на албумите си, или може би искате да включите най-новите песни, добавени към вашата библиотека.

След като бъдат зададени критериите, ще искате да решите дали искате този интелигентен плейлист винаги да се актуализира. Това означава, че ако имате способност да добавяте нова музика към библиотеката си, искате ли да бъдат включени всички добавени песни с правилните критерии.

След като са създадени правилата за интелигентен плейлист, ще искате да изберете „Ok“. Тогава интелигентен плейлист ще се генерира автоматично въз основа на вашите критерии.

Най-красивото тук е, че можете да редактирате правилата след факта. Така че кажете, че не искате плейлист с повече от 30 песни. Можете да изберете „Редактиране на правила“ под плейлиста и да промените нещата.

Можете ли да направите това на вашия iPhone?

Така че горният въпрос е очевиден. Все повече хора се отказват от това да имат компютри вкъщи и да използват неща като iPad.

Нещастният отговор е - не. Apple не ви позволява да създавате интелигентни плейлисти от вашия iPhone. Вместо това вероятно ще трябва просто да създадете плейлисти за себе си от библиотеката на вашето устройство.

Как да синхронизирате интелигентни плейлисти с вашия iPhone

За тези от нас с компютър, iPhone и обширна музикална библиотека синхронизирането на интелигентни плейлисти е относително просто. След като изпълните горните стъпки за създаване на приемлив плейлист, има още няколко стъпки, които трябва да следвате.

Тези стъпки не само ще синхронизират вашия iPhone с iTunes за архивиране. Но също така ще можете да синхронизирате желаната музика и плейлисти с лекота.

  1. Отворете iTunes
  2. Използвайте вашия Lightning кабел и свържете вашия iPhone към вашия компютър
  3. Изчакайте iTunes да разпознае вашия iPhone
  4. Отворете „Резюме“

Оттук на екрана се показва много различна информация. Трябва да се уверите, че сте под екрана „Синхронизиране на музика“, преди да продължите.

  1. Превключете „Синхронизиране на музика“
  2. Изберете „Избрани плейлисти, изпълнители, албуми и жанрове“.
  3. Под „Плейлисти“ изберете своя интелигентен плейлист
  4. Докоснете „Готово“

Ако за първи път синхронизирате iPhone с iTunes, първоначалният процес може да отнеме малко. Просто бъдете търпеливи като iTunes и вашият iPhone трябва да се увери, че са на една и съща страница.

След като вашите интелигентни плейлисти са синхронизирани, можете да преминете към вашия iPhone. Отворете приложението Музика и отворете „Плейлисти“ под „Библиотека“. Вашият нов интелигентен плейлист ще се появи в списъка и след това можете да започнете партито.

Заключение

Някои хора обичат да прецизират плейлисти само на своите устройства. Ако обаче разполагате с огромна музикална библиотека, това може да бъде обезсърчаваща задача.

Интелигентните плейлисти улесняват живота. Това важи особено за всички различни критерии, които могат да бъдат добавени.

Уведомете ни някои от вашите предварителни настройки за интелигентни плейлисти и дали предпочитате да ги използвате или да създадете свои собствени.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found