Как да синхронизирам отметки в Safari на множество устройства

Отметките са един от най-лесните и често срещани начини за запазване на уеб страници, за да ги прочетете по-късно . В по-ранните версии на iOS потребителите трябваше да синхронизират отметки на iPhone, iPod Touch или iPad с инструмента на iTunes „Синхронизиране на отметки в Safari на различни устройства“. Без съмнение това беше досадна задача и потребителите нямаше да видят отметките незабавно на другите си устройства.

Благодарение на iCloud, сега синхронизирате отметки между различни устройства. Най-хубавата част е, че тя работи не само за потребителите на iPhone, iPod Touch, iPad и Mac, но и потребителите на Windows могат да синхронизират отметките с различните си устройства чрез приложението iCloud.

Изисквания:

 • Преди да започнете процеса на синхронизиране, уверете се, че имате напълно активиран акаунт в iCloud. И проверете дали използвате СЪЩИЯ акаунт iCloud на всички устройства.
 • iPhone, iPod Touch или iPad с iOS 5 или по-нова версия
 • За потребители на Mac: Mac OS X Lion 10.7.5 или по-нова версия и Safari 5.1.1
 • За потребители на Windows: Windows 7 с iTunes и iCloud, инсталирани на компютъра И разширението iCloud Bookmark за Chrome и Firefox

Как да активирам синхронизирането на отметки в iOS?

Докоснете вашия Apple ID профил и изберете iCloud . За iOS 10.2 и по- стари отидете в Настройки> iCloud 

Ако не използвате iCloud на вашия iPhone, влезте в акаунта в iCloud, като използвате потребителско име и парола. Сега превъртете надолу и се уверете, че сте активирали Safari

Как да активирам синхронизирането на Safari в macOS или Mac OS X?

В горния ляв ъгъл на екрана на вашия Mac щракнете върху иконата на Apple и изберете System Preferences

Сега кликнете върху iCloud и маркирайте малкия бутон до Safari

Как да активирам Safari Sync в Windows?

Първо, активирайте разширението или добавката iCloud Bookmark в Google Chrome или Firefox

Google Chrome

 1. Отворете Chrome
 2. Щракнете върху менюто на Chrome в горния десен ъгъл, след което изберете Още инструменти> Разширения
 3. Поставете отметка в квадратчето Активиране до iCloud Bookmarks

Firefox

 1. Отворете Firefox
 2. Щракнете върху менюто на Firefox в горния десен ъгъл, след което изберете Добавки
 3. Изберете разширения
 4. Щракнете върху Enable до iCloud Bookmarks

След това добавете iCloud и iCloud отметки

Стъпка -> 1:  Преди всичко изтеглете и инсталирайте най-новата версия на iTunes и iCloud. Щракнете тук, за да изтеглите iTunes на вашия компютър с Windows, и кликнете тук, за да инсталирате iCloud на вашия компютър с Windows.

Стъпка -> 2: След като инсталирате двата софтуера, стартирайте iCloud на вашия компютър. Въведете потребителското име и паролата на вашия акаунт в iCloud и кликнете върху Вход. Докато натискате бутона за подписване, може да отнеме известно време, за да отворите основния екран на iCloud. Моля, запишете пълния имейл адрес, който използвате, за да влезете във вашия iCloud.

Стъпка -> 3: На главния екран на iCloud не забравяйте да проверите отметките.

Стъпка -> 4: Тъй като уеб браузърът Safari не е наличен за Windows, ще трябва да изберете друг уеб браузър, за да синхронизирате отметките на вашия компютър с Windows. Кликнете върху Опции до отметките.

Стъпка -> 5: Сега изберете уеб браузъра, за който искате да синхронизирате отметките. Можете да изберете един уеб браузър или да изберете повече от един уеб браузър.

Ако инсталирате браузър, когато iCloud за Windows е отворен, трябва да излезете и да отворите отново iCloud за Windows. След това новият браузър се появява в списъка с опции за отметки в предпочитанията на iCloud за Windows.

Това е! Активирали сте отметките Sync for Safari на вашия компютър с Windows. Сега седнете здраво и се отпуснете, защото може да отнеме известно време, за да завършите процеса на синхронизиране.

Ако не виждате промените в уеб браузъра си, излезте и отворете отново, за да обновите промените си. iCloud отметките за Chrome понякога отнемат повече време за актуализиране, отколкото Internet Explorer или Firefox. Това е така, защото Google ограничава броя актуализации, които можете да направите за кратък период.

Случайни  грешки при синхронизиране на отметки и как да ги разреша?

Отстраняване на проблеми със синхронизирането на iPhone:

Ако не можете да видите отметките на вашия iPhone, направете следното отстраняване на неизправности;

 • Уверете се, че интернет връзката на вашия iPhone работи правилно. По-голямата част от времето iCloud е деактивиран в клетъчна мрежа, така че, моля, опитайте с Wi-Fi.
 • Отидете в Настройки> iCloud, излезте от акаунта в iCloud и влезте отново.
 • Проверете дали използвате същия Apple ID.
 • Рестартирайте вашия iPhone.

Коригирайте проблеми със синхронизирането в macOS и Mac OS X:

Точно както на iPhone, уверете се, че имате добра интернет връзка на вашия Mac. Ако интернет е наред, деактивирайте и активирайте синхронизирането на Safari, както е обяснено по-рано. Ако не работи, затворете Safari и рестартирайте вашия Mac.

Изтрийте списъка с отметки от Mac

 1. Излезте от Safari
 2. Отидете в папката „Библиотека“ във вашата домашна директория. Задръжте натиснат клавиша Option или Shift, докато избирате менюто Finder's Go. Потърсете опцията Библиотека и я изберете
 3. Намерете и отворете папката си Safari
 4. Плъзнете файла bookmarks.plist  на вашия работен плот
 5. Отидете на Системни предпочитания> iCloud и премахнете отметката от отметката до Safari. Изчакайте около 30 секунди и поставете отметка в квадратчето отново. Ако вече е отменен, изберете го
 6. Когато се появи съобщение с молба да обедините отметките си, докоснете бутона Обединяване
 7. Рестартирайте Safari
 8. Проверете и вижте дали всички ваши iCloud отметки вече се показват
 9. Ако отметките са там, изхвърлете стария файл bookmarks.plist, който седи на вашия работен плот

Отстраняване на проблеми със синхронизирането в Windows:

 • Уверете се, че използвате най-новата версия на iCloud и iTunes на вашия компютър.
 • Уверете се, че сте добавили разширението iCloud Bookmarks за Chrome и Firefox.
 • Проверете дали Apple ID е еднакъв на всички устройства.
 • Браузърът Microsoft Edge в Windows 10 не поддържа iCloud отметки. Ако искате да използвате iCloud отметки в Windows 10, използвайте поддържан браузър, като Google Chrome, Mozilla Firefox или Internet Explorer.
 • Google Chrome понякога отнема малко време, за да синхронизира отметките, така че, моля, бъдете търпеливи и го оставете да завърши синхронизирането.
 • Не забравяйте да активирате разширението iCloud в Google Chrome и добавките в Mozilla Firefox.
 • Проверете дали отметките ви се съхраняват правилно. Местоположението на вашата любима папка трябва да е местоположението по подразбиране на Microsoft (обикновено C: \ Users \ потребителско име \ Предпочитани)

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found