Как да форматирате SD карта на вашия Mac

SD картите са най-добрите малки спасители при разширяването на пространството за съхранение на вашите интелигентни устройства. Но ще трябва да форматирате SD карта на вашия Mac, преди да можете да я използвате.

Ще разгледаме стъпките, необходими за това, за да можете да се върнете към работата. Стъпките са доста прости и изискват само вашата SD карта и приложението Disk Utility. За щастие Disk Utility вече е включен в macOS.

Тези ултра-малки карти с флаш памет се използват предимно за допълнително съхранение на iPhone и камера. Важно е да се отбележи, че ще искате да архивирате всеки от файловете, които вече са на вашата SD карта. След приключване на процеса на форматиране картата ще бъде напълно изтрита и файловете ще бъдат изтрити.

Как да форматирате SD карта на Mac

След като архивирате вашата SD или micro SD карта, ще бъдете готови да форматирате устройството за съхранение. Ето стъпките за това:

  1. Поставете SD картата в слота на вашия Mac.
  2. Придвижете се до Finder> Applications> Utilities.
  3. Отворете Disk Utility .
  4. В страничната лента изберете SD картата, която се опитвате да форматирате.
  5. В горната част на Disk Utility натиснете Erase .
Не забравяйте да архивирате някой от файловете, които вече са на вашата SD карта, преди да форматирате.

След като сте натиснали бутона Erase в Disk Utility, приложението ще ви помоли да преименувате SD картата. Направете това и след това докоснете бутона Изтриване в долния десен ъгъл.

Освен това има раздел, който ви пита в кой формат искате да се форматира SD картата. Препоръчваме да превключите тази опция за формат на ExFAT, ако все още не е избрана.

Оттук Disk Utility ще работи магически и ще форматира вашата SD карта. След като приключи, ще искате да натиснете бутона „Готово“ в долния десен ъгъл.

Сега може да сте малко развълнувани да завършите това, но не просто изваждайте SD картата още. Вместо това намерете форматираната карта в страничната лента вляво и натиснете бутона за изваждане. Това ще гарантира, че нещо няма да се счупи, което обикновено ще се нуждае от преформатиране, преди картата да заработи отново правилно.

Ами ако нямам слот за SD карта?

След като Apple реши да преработи модела на MacBook Pro през 2016 г., това означаваше смъртта на слота за SD карта. Повечето модели MacBook преди тази итерация имат слота, вграден отстрани, но ако не, ще ви трябва допълнително парче.

В зависимост от това коя версия на Mac притежавате, ще трябва да вземете USB четец на SD карти. Те отново са относително евтини, в зависимост от това с кой модел Mac се опитвате да използвате това.

Какво следва?

След като изпълните стъпките по-горе, вашата SD карта ще бъде изтрита и след това може да се използва за всяко приложение, което ви се струва подходящо. Независимо дали това е да го използвате в цифров фотоапарат, да изградите система Raspberry Pi или друг проект, който искате да завършите.

Ако срещнете проблеми, уведомете ни в коментарите по-долу и ние непременно ще ви помогнем да разберете какво се случва. Това е доста ясен процес, но ще трябва да следвате стъпките правилно, тъй като Disk Utility може да изтрие и други свързани твърди дискове.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found