Всичко в приложението iOS 10 Camera

Apple отдавна заяви, че приложението Messages е най-често използваното приложение в iOS. Макар че това със сигурност е вярно, бих искал да се обзаложа, че доста отдолу в този списък е приложението iOS 10 Camera.

IPhone и смартфоните като цяло поеха изцяло фотографската индустрия на потребителско ниво и дори започнаха да постигат успехи на професионално ниво. Apple ясно осъзнава това, като основните му маркетингови реклами към момента са съсредоточени около фотографията на iPhone и Siri.

С iOS 10 Apple продължи напред и направи редица промени и подобрения в приложението Камера, за да го направи още по-мощен инструмент за потребителите, както и да го направи по-приятно изживяване.

Ето всичко ново:

Лесен достъп чрез заключен екран в iOS 10

Приложението за камера вече може да бъде достъпно от заключения екран чрез плъзгане наляво, за разлика от преди, когато е трябвало да плъзнете нагоре отдолу вдясно. Въпреки че всъщност предпочитам стария начин, изглежда, че повечето хора смятат, че това е правилното решение, което ви позволява просто да вземете телефона си и да плъзнете, за да влезете в камерата, заедно с новата функция за повишаване на събуждането.

Ново разположение

Съвсем вероятно любимото ми нещо, което Apple смени, е поставянето на бутона за превключване на камерата. Преди това бутонът за превключване между задната и предната камера беше поставен в горния ред на иконите. В iOS 10 той се замени с живи филтри, което означава, че точно до бутона на затвора вече има голяма икона „превключване на камерата“.

Филтри с Live Photos

Говорейки за филтри, те вече могат да се използват заедно със снимки на живо, за разлика от преди, когато са били заключени за снимки.

От гледна точка на стабилността, приложението за камера сега стартира значително по-бързо от преди. Нямам никакви тестове в реално време, които да подкрепят това, но явно е така. Точно сега успях да вдигна телефона си, да плъзна наляво и да направя снимка за това, което трябва да е било под две секунди. Мащабирането също сега е значително подобрено, с плъзгач, който работи много по-добре от всеки опит на Apple преди.

Слушане по време на снимане

Една основна грешка, която Apple е отстранила в актуализацията на iOS 10 Camera, е възможността да слушате музика или друго съдържание, докато използвате камерата. Преди отварянето на камерата по време на възпроизвеждане на медия би довело до спиране на носителя. Сега всичко продължава, докато снимате.

СВЪРЗАНИ: iOS 10 Photos - Какво ново и вълнуващо?

Xtra Life in Live Photos

Самите Live Photos са значително подобрени в iOS 10. Те вече разполагат с възможности за стабилизиране на изображението и Apple казва, че ще излязат изглеждащи много по-гладки и по-чисти от преди. При моето тестване те изглеждат много по-малко назъбени, но все пак могат да използват подобрения.

От професионалната страна на нещата, камерата на iPhone вече може да снима RAW снимки. IPhone ще може да запазва RAW изображения във формат DNG, а приложенията на трети страни също могат да се възползват от новия формат за снимки.

Като цяло е ясно, че Apple вижда камерата като една от водещите точки за продажба на iPhone и всички устройства на Apple. Правейки го по-усъвършенстван от страна на софтуера, Apple очевидно подготвя нови, по-усъвършенствани камери в допълнение към подобряването на съществуващия си хардуер. Така че извадете двойните сензорни камери, идвайте на септември. Готови сме!

Актуализираното приложение не оставя малко съмнение, че камерата ще бъде ключова характеристика на следващия iPhone.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found