Как изтривате данните за играта и рестартирате напредъка си на iPhone?

Имаше време, когато беше невъзможно да запазите данните си за игра във видео игра. Всеки път, когато седнахте да играете, това ви връщаше към началото. Сега на iPhone може да изглежда невъзможно да изтриете тези данни и завинаги се връщате към старите си запазени игри.

Може би току-що сте победили последния шеф и искате да изиграете всичко отново. Или може би сте объркали толкова много в началото, че е по-лесно да започнете от нулата. Може би просто ви харесва да получавате безплатни екстри и инструкции в урока по играта.

Каквато и да е причината да искате да изтриете данните за играта на вашия iPhone, често е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Има повече от няколко места, където данните от вашите игри за iPhone могат да бъдат запазени, затова ви показахме как да ги намерите и изтриете по-долу.

Вероятно вече сте опитали да изтриете приложението и да го изтеглите отново от App Store. Някога това би свършило работа. Но по-често в наши дни запазените данни за играта се връщат с приложението.

Това е чудесна новина за хора, които надграждат или възстановяват своя iPhone, които не искат да загубят данните си от играта. Но тези от нас, които търсят чист лист, трябва да потърсят малко по-трудно, за да го намерят.

Без да знаем коя игра играете, не можем да кажем как точно да изтриете данните от вашия iPhone. Може да е на някое от следните места:

  • вашето хранилище за iPhone
  • вашия акаунт в iCloud или Game Center
  • един от вашите акаунти в социалните медии
  • или вашия акаунт за конкретния разработчик на игри.

Вместо това опитайте всяка от стъпките по-долу, за да изтриете данните за играта на iPhone, където и да се съхраняват. И ни кажете коя стъпка е работила за вашата игра в коментарите в долната част!

Нулирайте данните за играта си в приложението

Candy Crush преди ви позволяваше да нулирате напредъка си в приложението, но сега данните се запазват във Facebook.

Най-простото решение е да нулирате напредъка на играта в самата игра. Когато това е възможно, не е нужно да изтривате или преинсталирате нищо и не е необходимо да коренте през настройките на iPhone.

Отворете приложението на вашия iPhone и потърсете екран за настройки, опции или меню в играта. Обикновено това е бутон с три хоризонтални линии или икона на зъбно колело.

Ако намерите някои настройки по време на игра, потърсете на всяка страница опция за нулиране, рестартиране или изтриване. Тази опция може да е във връзка с данни за играта, запазени игри или напредък в играта.

Ако не можете да намерите опция за нулиране, потърсете онлайн инструкции от разработчика:

Как да нулирам данните за [игра] на iPhone.

Изключете играта от Facebook

Когато свържете игра с вашия акаунт във Facebook, Instagram или Snapchat, можете да споделяте резултати и да напредвате с приятелите си. Регистрирайте се бързо и лесно, защото не е необходимо да създавате нов нов акаунт.

Намерете опцията за излизане от акаунта си в социалните медии в приложението.

Но ако вашата игра се свързва с акаунт в социални медии, данните за играта на iPhone също могат да се съхраняват там. Всеки път, когато преинсталирате приложението, то отново се свързва с вашите социални медии и зарежда съществуващото записване.

Потърсете отново в настройките по време на игра и в екраните на менютата. Потърсете опция за излизане от социалните медии.

Сега потърсете в настройките на акаунта си в социалните медии, на уебсайта за Facebook, Instagram, Snapchat и др. Потърсете опция за прекъсване на връзката с мобилни игри или приложения.

Във Facebook отидете на Приложения и уебсайтове от менюто Настройки. Можете да видите всяка игра, свързана с вашия акаунт във Facebook, и да щракнете върху бутон, за да я премахнете.

Вижте всички приложения и уебсайтове, свързани с вашия акаунт във Facebook, премахнете тези, които вече не искате.

Изтрийте данните за приложението и играта от вашия iPhone

Изтрийте игра с нейните документи и данни от настройките на вашия iPhone.

Ако все още не сте, опитайте да изтриете играта от вашия iPhone, след което да я изтеглите отново от App Store. Има няколко различни начина да направите това. Всеки от тях също трябва да изтрие данните ви за игра, но опитайте и двата метода, за да сте сигурни.

Докоснете и задръжте играта на iPhone от началния екран, докато се разклати, след което докоснете бутона X, който се появява. Вашият iPhone ви предупреждава, че изтриването на приложението също ще изтрие данните му. Перфектно, докоснете Изтриване.

Ако това не работи, отворете Настройки> Общи> Съхранение на iPhone. Превъртете през списъка, търсейки играта. Ако го намерите, докоснете, за да отворите още опции и изберете Изтриване на приложение. Още веднъж, това трябва да премахне приложението и всички свързани данни от вашия iPhone.

Изтрийте данните за играта от вашия акаунт в iCloud

В наши дни много приложения за iPhone съхраняват данни в нашия акаунт в iCloud. Това е чудесно за синхронизиране на напредъка между устройствата или за защита на данните от играта срещу загуба. Но когато изтриете игра от вашия iPhone, данните за играта остават в iCloud.

На вашия iPhone отидете в Настройки> [Вашето име]> iCloud> Управление на хранилището. Превъртете списъка и потърсете играта. Ако го намерите, докоснете за още опции и изберете Изтриване на документи и данни.

За да спрете тази игра да запазва бъдещи данни в iCloud, върнете се една страница назад в настройките на iCloud и я намерете в списъка. Докоснете превключвателя, за да изключите iCloud синхронизирането за играта.

Някои игри, като Rodeo Stampede, запазват данните за играта в iCloud и ги синхронизират с всичките ви устройства.

Нулирайте акаунта си при разработчика на игри

Често играта ви моли да създадете акаунт на уебсайта на разработчика. Използвате същия акаунт за всяка от игрите на разработчика и той обикновено запазва вашите данни за играта.

Ако трябва да влезете в акаунт за играта си, опитайте да изтриете данните си от този акаунт или създайте изцяло нов акаунт, който да ги замени.

Още веднъж, това означава търсене в менютата по време на игра. Потърсете опции за управление на акаунта и ако не намерите нищо в приложението, опитайте да влезете в уебсайта на разработчика.

Понякога разработчикът не ви дава възможност да изтриете данните за играта. В този случай трябва да създадете чисто нов акаунт с разработчика и вместо това да влезете в него.

Някои разработчици на игри, като създателите на Marvel Contest of Champions, не ви позволяват да нулирате акаунта си. Вместо това трябва да направите нов.

Изключете Game Center на вашия iPhone

Game Center е социална мрежа за игри, която ви позволява да споделяте резултати, да се състезавате в мултиплейър игри и да сравнявате постиженията с приятелите си. Apple премахна приложението Game Center от iOS 10, но все още присъства в настройките на вашия iPhone.

Тъй като Game Center няма къде да запазва данните за играта, няма какво да изтриете. Мобилната игра обаче може да види старите ви високи резултати или профила ви в Game Center и да използва това, за да презареди вашия напредък.

Отворете Настройки на вашия iPhone и намерете опцията Game Center, докоснете бутона, за да го изключите. Следващия път, когато отворите играта, може да бъдете подканени да влезете отново в Game Center. Вместо това докоснете Отказ.  

Ако дадено приложение зарежда вашите данни от Game Center, но искате да продължите да използвате услугата, трябва да влезете с алтернативен Apple ID. Посетете appleid.apple.com, за да го създадете.

Когато бъдете подканени да влезете в Game Center, изберете Отказ в горния ляв ъгъл или влезте с нов акаунт.

Излезте от вашия Apple ID акаунт

Препоръчваме ви да изтеглите всичко от вашия Apple ID и iCloud акаунт, преди да излезете.

Малко вероятно е, но е възможно да се наложи да излезете от вашия Apple ID, за да изтриете данните за играта на вашия iPhone. Това е крайна стъпка, но можете да опитате, без да рискувате данни.

И все пак препоръчваме първо да направите резервно копие на вашия iPhone в iTunes или iCloud. За всеки случай.  

От настройките на iPhone докоснете името си в горната част, след това превъртете надолу и изберете да излезете. Въведете паролата си за Apple ID, ако бъдете подканени и изключете Find My iPhone. Сега изберете да запазите копие на всички данни на вашето устройство - запазването може да отнеме известно време.

Ако това успешно нулира напредъка ви в играта, може да помислите за създаване на нов Apple ID акаунт, който да започнете да използвате. Посетете appleid.apple.com, за да го направите.  

Трябва да добавите старите и новите си акаунти на Apple ID към същата мрежа за семейно споделяне, ако искате да запазите достъп до покупките си в iTunes и App Store.

Изтеглете играта на друго устройство

И накрая, ако имате второ iOS устройство, вместо това можете да изтеглите и играете играта на него. Това може да е iPad, iPod touch или стар iPhone.

Преди да изтеглите играта отново, не забравяйте да излезете от всичко на второто устройство: Apple ID, iCloud и Game Center. В противен случай данните за играта може да се върнат, когато отворите приложението.

Можете да използвате съществуващия си Apple ID акаунт в App Store, но да използвате различен акаунт за всичко останало. Това вече е вашето устройство за игри!

Ако имате няколко устройства, изтеглете играта и вместо това я играйте на друго.

Кажете ни коя игра искате да нулирате и как в крайна сметка го направихте? За мен това беше Rodeo Stampede и трябваше да изтрия данни от iCloud.

Или ако търсите вдъхновение за нови игри, които да играете, разгледайте тази публикация за най-добрите iPhone MMORPG!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found