Къде е Намери моите приятели и как да го използвам в iOS 13 или iPadOS?

Find My Friends улесни използването на устройства на Apple за намиране на вашите приятели и семейство. Можете да го използвате, за да проверите дали съпругът ви е напуснал работа, да разберете в кой бар са приятелите ви или да сте сигурни, че знаете къде са децата ви. Това е ценен инструмент, но Find My Friends липсва в iOS 13 и iPadOS.

Приложението Find My също е достъпно за първи път за вашия Mac, когато актуализирате до macOS Catalina (и не само.) С приложението Find My на Mac можете да проследявате всичките си устройства на Apple, дори когато са офлайн или за MacBooks, когато са затворени .

Find My на Apple се инсталира автоматично с iOS 13, iPadOS и macOS Catalina.

Тези най-нови софтуерни версии на Apple са пълни с грешки. Но липсата на приложението Find My Friends не е едно от тях. Всъщност по-рано тази година Apple обяви, че Find My Friends се комбинира с Find My iPhone, за да направи ново приложение.

Нарича се Намери ме и в тази публикация обяснихме как да го използваме и къде се намира на вашия iPhone, iPad, iPod touch и Mac.

Какво се случи с Find My Friends в iOS 13 и iPadOS?

Приложението Find My Friends от iOS 12 е изчезнало от по-новите актуализации на софтуера.

Самостоятелното приложение Find My Friends от iOS 12, комбинирано с Find My iPhone, за да направи новото приложение Find My Find в iOS 13 и iPadOS. Използвате Find My, за да намерите приятели, членове на семейството или липсващи устройства на Apple.

Find My е лесен за използване, с отделни раздели за намиране на хора или устройства. Всеки раздел разполага с позната карта, фиксираща всеки човек или устройство на съответното му място. Можете също така да изберете конкретни хора или устройства от списъка под картата за повече информация.

Трети раздел, озаглавен „Аз“, ви позволява да преглеждате и редактирате подробности за собственото си местоположение. Избирайки как да го споделяте, дали разрешавате заявки за приятелство и какви известия искате да изпращате или получавате.

Новото приложение Find My ви дава опции за People, Devices и Me.

Къде е приложението Find My на моя Mac или iOS 13 или iPadOS?

За Mac, Find My се намира във вашата папка Applications.

Find My заема местоположението на приложението Find My iPhone, след като актуализирате софтуера на вашия iPhone, iPad или iPod touch. Въпреки това, други приложения може да са се променили и по време на актуализацията, което затруднява намирането.

Ако не виждате приложението Find My Find на началния си екран: отворете го, изтеглете го или открийте в коя папка се крие с помощта на Spotlight

Как да използвам Spotlight, за да намеря приложението Find My?

 1. Отидете на началния екран на вашето устройство.
 2. Плъзнете надолу от средата на екрана, за да се покаже лента за търсене.
 3. Потърсете „Намери ме“, за да откриете местоположението му:
  1. Ако Find My не е инсталиран на вашето устройство: Резултатите от търсенето водят до страница в App Store, където можете да го изтеглите.
  2. Ако Find My е в папка на вашето устройство: Името на съответната папка е посочено вдясно от приложението Find My.
  3. В противен случай: Ако няма връзка към App Store и няма име на папка, Find My е някъде на началния екран. Можете да го потърсите или да го отворите директно от Spotlight.
Търсенето на приложението Find My ми казва, че е в папката ми Utility.

Къде е приспособлението за Намери моите приятели?

Приспособленията са малки инструменти, до които имате достъп от началния екран, за да получите бърз поглед върху данните от различни приложения. Можете да ги използвате, за да проверите времето, да прегледате календара си, да прочетете заглавията или да направите много други задачи.

Много от нас използваха приспособлението Find My Friends в iOS 12, за да видят бързо местоположението на нашите приятели или членове на семейството. За съжаление това не е възможно в iOS 13 или iPadOS, защото няма приспособление за приложението Find My.

iOS 12 позволи на потребителите бързо да видят колко далеч са техните приятели.

Най-доброто, което можете да направите - след като отворите приложението Find My - е да добавите приспособление за пряк път, което автоматично отваря Find My към определен човек или устройство.

Как да направя приспособление за пряк път за приложението Find My?

 1. Отворете приложението Shortcuts на вашия iPhone, iPad или iPod touch.
 2. Докоснете бутона Добавяне (+) в горния десен ъгъл, за да създадете нов пряк път.
 3. В лентата за търсене въведете „Намери ме“.
 4. Докоснете приложението Find My и изберете конкретното действие, което искате.
 5. Като алтернатива добавете действието „Отваряне на приложение“ и изберете да отворите Find My.
 6. Докоснете Още (...) горе вдясно и включете „Показване в приспособлението“.
 7. Накрая докоснете Напред , дайте име на вашата джаджа и натиснете Готово .
 8. Приспособлението се вижда от приспособлението за преки пътища на вашия начален екран.
Докоснете, за да отворите прекия път „Намери моя“, който сте създали от приспособлението „Преки пътища“.

Как да използвам приложението Find My, за да намеря приятелите си?

Find My изглежда и работи по различен начин от приложението Find My Friends. Събрахме тези кратки инструкции, за да ви покажем как да стартирате и стартирате приложението: споделяне на вашето местоположение и виждане на местоположенията на други.

Споделете местоположението си от Find My

Ако искате други хора да могат да виждат вашето местоположение, трябва да споделите местоположението си от приложението Find My.  

Когато за първи път отворите приложението Find My, то ви подканва да включите услугите за местоположение и ви позволява да изберете кога приложението може да използва вашето местоположение:

 • Разрешаване при използване на приложението
 • Позволи веднъж
 • Или не позволявайте
Find My използва вашето местоположение, за да види колко далеч са вашите приятели и устройства.

Предлагаме ви да разрешите, докато използвате приложението. Ако решите да разрешите веднъж, същата подкана се появява всеки път, когато отворите Find My на вашето устройство. Можете да промените това по всяко време, като отворите Настройки> Поверителност> Услуги за местоположение.

В приложението Find My докоснете „Аз“ в долния десен ъгъл на екрана. Сега включете превключвателя на „Споделяне на моето местоположение“. Можете временно да изключите тази опция, когато искате местоположението ви да стане лично.  

Изберете от какво устройство да споделяте местоположението си

Ако имате няколко устройства на Apple, можете да изберете само едно от тях, от което да споделяте местоположението си. За целта отворете Find My на това устройство и отидете в раздела „Аз“. Докоснете „Използвай това [iDevice] като мое местоположение“.

Когато споделяте местоположението си от iPhone, сдвоен с GPS-съвместим Apple Watch, местоположението ви превключва на часовника, когато е извън обхвата на iPhone. Например, ако оставите iPhone зад себе си в движение, вашето местоположение се превключва на вашия Apple Watch.

Намерете опцията да използвате текущото си устройство като свое местоположение в раздела „Аз“.

Добавете приятели и семейство към приложението Find My

Докоснете бутона „Стартиране на споделянето на местоположението“, за да поканите приятели да следват вашето местоположение.

Не е толкова лесно да започнете да следвате други хора в приложението Find My в iOS 13 или iPadOS, както беше с Find My Friends. За да изберете кои контакти искате да видите местоположението, първо трябва да споделите местоположението си с тях.

Така че най-лесният начин да видите местоположението на някой друг е той да ви изпрати покана от Find My на устройството си. В противен случай трябва първо да ги поканите да видят вашето местоположение.

За да споделите местоположението си, докоснете раздела „Хора“ в долния ляв ъгъл на Find My и натиснете бутона „Start Sharing Location“. Find My предлага вашите любими контакти, с които да споделяте местоположения, но можете да изпращате покани на всеки.

Изберете да споделите местоположението си за следните периоди от време:

 • един час
 • до края на деня
 • или за неопределено време.
Вижте информация под името на вашия приятел и помолете да следите местоположението им.

След като изпратите поканата, докоснете името на контакта си, за да видите повече информация. Сега можете да „Помолете да следите местоположението“. Ако одобрят заявката ви, местоположението им се появява на картата ви, сега можете да спрете да споделяте собственото си местоположение, ако желаете.

Какво намирате за най-полезно при проследяването на местоположението на вашите приятели и семейство? Уведомете ни, ако имате въпроси относно новото приложение Find My. Ще направим всичко възможно, за да получим отговорите вместо вас!

Ако имате проблем с Find My, може би вече сме намерили решението в нашия пост за решаване на проблеми за iOS 13 и iPadOS.

Как да опресните местоположението с Find My iPhone в iOS 13 и iPadOS

Apple разработи приложението Find My за автоматично опресняване на местоположенията както за вашите хора, така и за устройства всяка минута или така ...

Но ако това не работи, докоснете името на човека или устройството. Това трябва да отвори картата им и да опресни информацията за местоположението им.

Ако това не работи, затворете приложението и го стартирайте отново - това винаги работи!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found