Как да се възползвате максимално от Amazon Echo Dot с вашия iPhone

Докато повечето хора смятат, че HomePod е автоматичният избор за потребителите на iPhone, Amazon Echo или Echo Dot е друга, по-евтина опция за интелигентни високоговорители. И ако получите такъв като подарък като мен, как можете да откажете да го използвате?

Можете да направите много неща с вашия iPhone и Alexa, които можете да направите с HomePod, и всъщност можете да направите малко повече. И така, ето как да се възползвате максимално от вашата Amazon Echo Dot с вашия iPhone.

Свързани :

  • Живот в Google и Alexa Home в Apple Lifestyle
  • HomePod има проблеми при свързването с интернет? Как да поправя
  • Преглед на HomePod 3 месеца по-късно: Как се сравнява с Google Home & Alexa и защо Siri трябва да го ускори

Първи стъпки с Alexa и iPhone

Първото нещо, което вероятно сте направили, когато сте получили своя Amazon Echo Dot, е да изтеглите приложението Alexa за iPhone. Това е ключът към свързването на всички приложения и настройването на действията, които искате да използвате, наречени Умения в приложението.

Ако по някаква причина не сте изтеглили приложението, то е достъпно безплатно в App Store. След като го изтеглите, ще влезете с вашия акаунт в Amazon, ще включите своя Amazon Echo Dot, ще добавите устройството към приложението и ще следвате указанията за свързване.

След това просто отделете малко време за навигация и запознаване с приложението. По-специално прегледайте менюто отляво, защото това са елементите, които ще обсъждаме тук.

Отново, ако вече сте преминали през всичко това сами, можете да преминете към страхотните части по-долу!

Управлявайте вашите списъци

От менюто изберете Списъци . Тук можете да създадете нов списък и да управлявате съществуващите списъци. Но какво забавно би било да направите всичко това в приложението? Оставете Alexa да го направи вместо вас.

Можете да инструктирате Alexa да създаде списък за вас, да добавя елементи към списък, да маркира елементи като завършени и да съобщава какво има във вашите списъци.

И така, докато приготвяте вечеря и осъзнавате, че току-що сте изчерпали млякото, можете да кажете: „Алекса, добави мляко към моя списък [име на списъка]“, което тя ще направи и потвърдете, че го е направила.

Настройте напомняния, аларми и таймери

Точно под Списъци в менюто ще видите Напомняния и аларми . Докоснете го и ще видите раздели за напомняния , аларми и таймери . По-удобното е, че за първи път, когато отидете там, можете да видите и фразата, която да използвате с Alexa за настройка на всяка една.

Обратно към нашия сценарий за вечеря, можете да настроите таймер за това ястие, което току-що поставихте във фурната. Просто кажете: „Alexa, задайте таймер за [X] минути или часове.“ Или можете да използвате функцията за аларма, като кажете: „Alexa, добавете аларма за [X време].“

И сега осъзнавате, че трябва да размразите печеното за утрешната вечеря, така че можете да кажете нещо като: „Алекса, задайте напомняне за размразяване на печеното за утре в 8 ч. Сутринта.“

С всяка команда ще видите как тези напомняния, аларми и таймери се появяват в приложението. Но можете също да попитате „Alexa, какви са моите [напомняния, аларми, таймери]?“ вместо.

Можете също така да отмените някое от тях, като просто кажете: „Алекса, анулирай моите [напомняния, аларми, таймери].“

Комуникирайте с вашите контакти

Когато настройвате устройството си, вероятно ще бъдете попитани дали искате да импортирате контактите си. И, Контакти е следващият елемент в менюто. Ако не сте ги внесе по време на настройката, можете да го направите по-късно, като докоснете Още (с три точки икона) бутона от горния десен ъгъл на. Изберете Импортиране на контакти .

Сега да имате удобни тези контакти от вашия iPhone, ако искате да използвате Alexa, за да комуникирате с тях. Можете или да изпратите съобщение, ако другият човек използва приложението Alexa или се обади по телефона.

Просто кажете: „Алекса, изпрати на Аби текстово съобщение ...“ или „Алекса, обади се на Аби“ и искането ти ще бъде потвърдено.

Създаване на рутинни програми

Следващото в списъка с менюта е Рутинни . Тази област ви позволява да настроите поредица от действия, които можете да извършвате само с една команда към Alexa.

Преди да преминете към създаването на рутина от нулата, докоснете раздела Featured в горната част за препоръчителни съчетания. По този начин можете да разберете как са настроени.

Ще започнем с рутината „Alexa, Start My Day“. Докоснете го, преместете плъзгача в горната част, за да го активирате, и след това персонализирайте какво ще прави Alexa за вас всяка сутрин, когато й дадете тази команда.

Под Alexa Will можете да докоснете знака плюс, за да добавите действие от различни опции като календар, музика или новини. Или можете да използвате тези, които вече са в списъка. Пренаредете действията в реда, в който искате Alexa да ги извърши. Можете да премахнете действие от списъка, като докоснете знака минус до него.

Добавете умения и играйте игри

Следващият елемент от менюто се нарича Неща, които трябва да опитате , но няма много какво да се каже за този раздел, освен че е добър за вас да проучите, за да видите някои неща, които Alexa може да направи. Нека да преминем към умения и игри .

Този раздел на приложението е пълен с приложения, игри и умения, които можете да използвате с Alexa. Можете да разгледате разделите в горната част за Откриване , Категории и Вашите умения, както и да потърсите нещо конкретно.

И така, кои са някои страхотни неща, които можете да правите с Alexa и вашия iPhone? Ето само няколко.

Слушайте мелодиите си

Ако слушате песни с приложения като Apple Music, Sirius XM или Pandora, можете да добавите умение за приложението и да инструктирате Alexa да възпроизвежда музика с тези приложения.

Нека използваме Apple Music като пример. Можете да докоснете Категории > Музика и аудио и да потърсите Apple Music или просто да я потърсите в горната част. Когато го видите, го докоснете и след това докоснете Enable to Use . Ще бъдете помолени да влезете в акаунта си в Apple Music, за да го свържете.

Сега, когато искате да слушате Apple Music, просто попитайте Alexa. Ще забележите на екрана предложени команди за Alexa и Apple Music. Така че, можете да кажете „Alexa, пуснете радио Beats 1 на Apple Music“ и след това се пригответе за рок.

Вземете новините

Подобно на музиката, можете да свържете любимия си източник на новини. Насочете се към категорията Новини, за да разгледате приложенията или да потърсите такова. Докоснете го и изберете Enable to Use .

След това кажете неща като „Alexa, отворете CNN“ или „Alexa, попитайте Washington Post за заглавия“.

Играй игра

Когато ви е скучно, Alexa може да ви забавлява, както и да ви предизвиква. Изберете категорията Игри и любопитни факти и активирайте някои забавни игри.

Можете да играете на игри като Jeopardy !, Music Quiz, Бихте ли по-скоро и Name That Tune. Намерете игра, която искате да свържете, и следвайте същия процес като добавянето на други умения с бутона Enable to Use .

На екрана на играта, която решите да свържете, ще видите полезни фрази, които да използвате за стартиране, завършване или помощ по време на играта.

Преглед на вашите умения

Както бе споменато по-горе, ще видите раздела Вашите умения в раздела Умения и игри на приложението. Всяко Умение, което активирате, се намира тук. Можете да ги преглеждате, сортирате и деактивирате в тази област.

Пазарувайте в Amazon

Разбира се, Amazon Echo Dot ще има пряка връзка с вашето пазаруване от Amazon Prime. И това е страхотна част от устройството, ако пазарувате редовно в Amazon. Ето няколко полезни команди.

  • „Алекса, поръчай храна за кучета.“
  • „Алекса, пренареди храните за кучета.“
  • „Алекса, добави кучешка храна в моята количка.“

Ако се притеснявате, че Alexa може да поръча нещо, което не сте възнамерявали, можете да настроите парола.

Когато направите поръчка, можете да разберете кога ще бъде доставена с „Alexa, къде са моите неща?“

Alexa и iPhone, солидна комбинация

Това със сигурност не е краят на списъка с нещата, които можете да правите с вашия Amazon Echo Dot и iPhone и дори не е близо до всичко, което Alexa може да направи за вас. Но ако сте нов в това динамично дуо, това е чудесно начало.

Ако имате Amazon Echo Dot и го използвате с вашия iPhone, уведомете ни любимите си умения, команди или приложения, които да използвате в коментарите по-долу.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found