14 съвета и трикове за приложението Spotify iOS

Приложението Spotify за iOS е най-голямата и една от най-гъвкавите платформи за стрийминг на музика. Можете да направите много повече със Spotify, отколкото просто да предавате поточно музика - след като разберете какво правите.

Мобилните версии на Spotify, като приложението Spotify за iOS, всъщност имат доста скрити или по-малко известни функции, които са изключително полезни. Имайте предвид, че много от тях изискват абонамент за Spotify Premium. Но ако сте един от почти 200 милиона активни месечни потребители на Spotify и плащате за Premium, те трябва да знаят съвети.

Свързани:

  1. Спестете пари от Spotify Premium.

  Спестете пари, като надстроите до Premium.

  Говорейки за нуждата от Spotify Premium, има нещо важно, което трябва да имате предвид, ако планирате да надстроите. Не трябва да се опитвате да надстроите до Spotify Premium от безплатен акаунт директно в приложението за iOS. Нека обясним защо.

  Поради намалението, което Apple предприема от покупки на абонаменти в приложения, Spotify всъщност таксува $ 12,99 на месец за Spotify Premium, ако е закупен в приложение. Ако надстроите другаде, например в уеб браузър или на вашия компютър, ще бъдете таксувани със стандартната такса от 9,99 долара на месец.

  2. Използвайте някои квалификатори за търсене за приложението Spotify iOS.

  Използвайте вградените възможности за търсене на Spotify.

  Търсенето на песни с помощта на вградената функция за търсене на Spotify е доста лесно. Но всъщност има някои малко известни квалификатори за търсене, които можете да използвате, за да направите търсенията си много по-конкретни (и в резултат на това много по-точни).

  Когато пишете в лентата за търсене, просто използвайте изпълнител, албум, година или жанр, за да стесните търсенията. Например, ако искате да видите само версии на песента Creep от Radiohead, ще напишете това в лентата за търсене - „изпълнител: Radiohead creep“ - за да стесните резултатите си.

  3. Насладете се на частна музикална сесия.

  Научете как да направите сесиите си частни в Spotify.

  Понякога просто искате да слушате музика, без приятелите ви да ви осъждат. Но дори и да стриймвате от Spotify в уюта на собствения си дом, последователите ви все още могат да видят вашата активност чрез социалната функция на платформата. Там влиза частна сесия.

  Много хора вероятно знаят, че настолната версия на Spotify има режим на частна сесия. Но версията за iOS също. Просто отидете във Вашата библиотека -> Настройки -> Социални -> Частна сесия . Това ще се изключи автоматично след шест часа бездействие.

  4. Получете възпроизвеждане с по-високо качество.

  Вземете възпроизвеждане с по-високо качество на Spotify.

  По подразбиране Spotify задава своето поточно възпроизвеждане, за да оптимизира използването на данни за клетъчни потребители. Но това, разбира се, означава, че качеството на звука ще бъде нарушено. Ако сте любител на звука, можете да редактирате това поведение.

  Просто отидете във Вашата библиотека -> Настройки -> Качество на музиката . Ще видите различни опции в зависимост от това дали музиката ви ще бъде поточно предавана или изтеглена в офлайн плейлист. Има различни опции за всяко ухо, включително автоматично, ниско, нормално, високо и много високо качество на възпроизвеждане.

  5. Контролирайте възпроизвеждането от всяко устройство.

  Контролирайте възпроизвеждането на всяко устройство.

  Според мнението на този автор, една от най-добрите, скрити функции на Spotify е възможността за управление на възпроизвеждането на Spotify от всяко свързано устройство. Това е малко като AirPlay 2 и макар да работи само за Spotify, е изключително удобно на поддържаните устройства.

  В приложението за iOS просто започнете да възпроизвеждате песен. След това докоснете иконата на високоговорителя в долния ляв ъгъл. Това ще изведе списък с устройства, в които сте влезли със Spotify - като вашия лаптоп, iPad или интелигентни домашни високоговорители. След това можете да възпроизвеждате възпроизвежданата в момента песен на всяко устройство, както и да контролирате силата на звука.

  6. Използвайте Shazam и Spotify.

  Използвайте Shazam с Spotify.

  Shazam, който в момента е собственост на Apple, е чудесен инструмент за намиране на музика. Независимо дали свири на радиото в търговския център или на бар, изстрелването на Shazam е бърз и лесен начин да проследите тези страхотно звучащи песни.

  Още по-добре е, ако го свържете с вашия акаунт в Spotify. След като и двата акаунта са свързани, ще забележите, че в приложението Shazam се появяват нови опции, които ви позволяват бързо да отворите песен в Spotify или да добавите тази песен към един от съществуващите ви плейлисти.

  7. Нека музиката никога не свършва.

  Активирайте функцията за автоматично пускане на Spotify.

  Знаем, че имате страхотен вкус. Но несъмнено все още има художници, които вероятно ще харесате, но не знаете за тях. Тук идва тази малко известна, но невероятно страхотна функция на Spotify, наречена AutoPlay.

  Просто отидете до Настройки на Spotify и активирайте AutoPlay. След като настройката е включена, Spotify ще направи нещо умно. Когато един от вашите плейлисти свърши с песни за възпроизвеждане, Spotify ще започне да възпроизвежда препоръчани песни, свързани с песните в него. Музиката никога няма да спре - и вероятно ще намерите и някои страхотни нови песни, които да пуснете.

  8. Не позволявайте на Spotify да изяжда вашите данни.

  Активирайте офлайн режим на Spotify, за да спестите честотна лента за данни.

  От друга страна, функцията за автоматично изпълнение, спомената в предишната точка, може да натрупа такси за данни. Това важи и за всички стрийминг на Spotify. Но можете да поправите това, като отворите Вашата библиотека -> Настройки -> Възпроизвеждане и натиснете активиране на офлайн режим.

  Когато режимът офлайн е включен, Spotify ще възпроизвежда само записи, запазени за възпроизвеждане офлайн - спестявайки ви данни. Можете да изтеглите всеки плейлист или радиостанция за офлайн възпроизвеждане, като натиснете плъзгача за изтегляне в горната част. Само не забравяйте да изтегляте през Wi-Fi, а не през мобилен телефон.

  9. Направете съвместен плейлист.

  Направете съвместен плейлист в Spotify.

  Понякога плейлистите могат да бъдат нещо много лично. Но има и други моменти, когато просто искате да вкарате всички в забавлението. За щастие Spotify има малко известна функция, която ви позволява да създавате съвместни плейлисти, които приятелите ви могат да добавят, редактират и пренареждат.

  Просто отидете във вашата библиотека и изберете всеки плейлист. След това докоснете менюто с три точки и изберете Създаване на сътрудничество. След това просто го изпратете на приятелите си, които използват Spotify (използвайки листа за споделяне на iOS). Те ще могат да добавят и редактират музиката в плейлиста.

  10. Отървете се от пропуските.

  Отървете се от нестабилните пропуски при възпроизвеждането.

  Ако обичате да слушате албуми в тяхната цялост, нищо не може да предизвика изживяването, освен дразнеща пропаст. За щастие Spotify има настройка за „без зазор”, която може да помогне за смекчаване на това. Можете да стигнете до него, като отворите Вашата библиотека -> Настройки и активирате превключвателя до Gapless.

  В свързана бележка можете също да симулирате някои DJ умения и автоматично да превключвате песни на Spotify в кръстосано избледняване. Просто отидете във Вашата библиотека -> настройки -> Възпроизвеждане и плъзнете превключвателя до Crossfade, за да го активирате.

  11. Опитайте Spotify Radio.

  Вижте Spotify Radio.

  Pandora може да е най-известната платформа за стрийминг с радио функция. Но Spotify всъщност има своя собствена радио функция. И може би е толкова добър, колкото този на Пандора.

  Всичко, което трябва да направите, е да докоснете менюто с три точки на песен (независимо дали е екранът „Сега се възпроизвежда“ или в списък за изпълнение). След това превъртете надолу и докоснете Go to radio. След това Spotify ще създаде станция въз основа на настроението и жанра на тази песен. Можете да получите достъп до станцията, след като сте готови във вашата библиотека.

  12. Разгледайте вашите подбрани плейлисти.

  Започнете да създавате свои собствени подбрани плейлисти.

  Що се отнася до откриването на нова музика или следенето на издания от изпълнителите, които харесвате, Spotify ви покрива. Между подбраните плейлисти и „радар за освобождаване“, никога няма да пропуснете песен, която ще ви хареса.

  Просто отидете във вашата библиотека и докоснете опцията Made For You. Ще видите Daily Mixes, съставени от много поточни песни, но ще намерите и множество плейлисти за откриване на музика. Това включва Discover Weekly , който препоръчва песни, базирани на вашия вкус, и Release Radar, който лекува песни от изпълнителя, когото вече обичате.

  13. Възстановете изтрит плейлист.

  Възстановете изтритите плейлисти лесно в Spotify.

  Ами ако се случи немислимото и случайно изтриете един от страхотните си плейлисти? Не изпадайте в паника - можете да си го върнете. Технически това не е строго съвет за iOS. Но може да ви бъде от полза, независимо къде използвате Spotify.

  В приложението Spotify няма опция „възстановяване на изтрит списък за изпълнение“, но можете да получите достъп до функцията чрез уеб браузър. Просто отидете на страницата на вашия акаунт в Spotify в браузър и намерете опцията Възстановяване на плейлисти в лявата част на екрана. Потърсете плейлиста, който искате да намерите, и щракнете върху Възстановяване.

  14. Някои съвети за подкасти.

  Използвайте контролите за подкаст на Spotify.

  Що се отнася до подкастите, потребителите на iOS вероятно избират родното приложение за подкасти или опция на трета страна като Overcast. И това е нещо срамно, тъй като Spotify има вградена голяма библиотека от подкасти. И има много неща, които можете да направите.

  Освен да следвате любимите си подкасти, има няколко страхотни съвета, свързани с възпроизвеждането. Например можете да зададете скорост на възпроизвеждане, за да можете по-бързо да преминете през дългите подкасти. Можете също така да настроите таймер за заспиване, като ви позволява да заспите любимите си подкасти, без да се възпроизвежда цяла нощ.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found