iPhone работи бавно? Ускорете с тези 7 лесни съвета

IPhones на Apple са сред най-бързите смартфони в бизнеса - просто разгледайте някои бенчмарк статистики и видеоклипове за тест за скорост. Но, както при всеки компютър, iPhone може да започне да се чувства доста бавен или бавен с течение на времето. И така, как да ускорите iPhone, който работи бавно?

Има разнообразие от неща, които можете да опитате да ускорите устройството си, които ще разгледаме подробно по-долу. Някои от тези решения са по-бързи и по-удобни от други, но всички те обикновено ще ви помогнат да подобрите производителността на вашия iPhone, ако забележите, че работи бавно.

7. Рестартирайте вашия iPhone

Рестартирането на вашия iPhone е първата стъпка за отстраняване на неизправности, която трябва да предприемете.

Един от първите съвети, които повечето хора получават при отстраняване на неизправности на iPhone, е да извършат твърдо рестартиране. Твърдото рестартиране не винаги е метод за излекуване, но може да смекчи немалко проблеми на вашия телефон на Apple.

В случай на бавен iPhone, бързото твърдо рестартиране може да е в състояние да добави малко подсказване обратно в стъпката на вашето устройство. Точният метод обаче ще се различава в зависимост от конкретното ви устройство.

  • iPhone 8 до iPhone XS Max: Бързо натиснете и отпуснете бутона за увеличаване на звука, след това бързо натиснете и освободете бутона за намаляване на звука. Накрая задръжте страничния бутон, докато се появи логото на Apple.
  • iPhone 7 и по-стари: Натиснете и задръжте бутона Sleep / Wake и бутона Home, докато видите логото на Apple.

6. Изтеглете най-новия софтуер

Винаги се препоръчва актуализиране до най-новия софтуер.

Силно препоръчваме актуализиране до последната налична версия на iOS, когато е възможно. Тези актуализации не само съдържат важни корекции на сигурността и грешките, но и могат да ускорят бавното ви устройство. Това важи особено за iOS 12 и iOS 13, които са съсредоточени върху производителността и стабилността. Отидете в Настройки -> Общи -> Актуализация на софтуера, за да проверите за нови версии на iOS.

По същия начин по-старите версии на вашите приложения може да не работят с пиковата си скорост. Интелигентно е да актуализирате всичките си приложения, когато е възможно. Подобно на системния софтуер, това може да премахне грешките. Но това може също да ускори вашите приложения, тъй като повечето разработчици рутинно прилагат подобрения в производителността и стабилността. Отворете App Store и натиснете Актуализации.

5. Освободете малко място

Устройството с малък капацитет може да работи малко по-бавно - така че изчистете тези стари приложения и съобщения.

Наличието на куп приложения и данни на вашия iPhone обикновено няма да го забави. От друга страна, iPhone, който е близо до капацитета си за съхранение, може да работи малко по-бавно от този, който има достатъчно свободно пространство. Поради това изчистването на малко пространство на вашето устройство може да го ускори малко.

Отидете в Настройки -> Общи -> Съхранение на iPhone, за да видите какво изяжда толкова много място на вашето устройство. В по-новите версии на iOS това меню дори ще ви даде бързи опции за освобождаване на малко място - включително разтоварване на неизползвани приложения или изтриване на стари разговори в Messages.

4. Редактирайте настройките за местоположение и фон

Услугите за обновяване на приложението на фона и местоположението могат да окажат влияние върху системните ви ресурси.

Повечето приложения имат някакъв фонов процес, който им позволява да се актуализират дори когато не са отворени на вашия iPhone. Тъй като iPhone са бързи устройства, това обикновено не влияе на производителността на телефона ви. Но това не винаги е така - и понякога ограничаването на тези фонови процеси може да ускори вашия iPhone.

  • Препоръчваме да отидете в Настройки -> Общи -> Обновяване на приложението на фона и да деактивирате функцията за приложения, които не се нуждаете от актуализация във фонов режим.
  • След това отидете в Настройки -> Поверителност -> Услуги за местоположение и направете същото за приложения, които не се нуждаят от постоянно местоположение.
  • Може също да си струва да отидете в Настройки -> iTunes & App Store и да деактивирате превключвателя до Актуализации под Автоматично изтегляне.

3. Деактивирайте движението и прозрачността

Активирането на тези два превключвателя може да ускори вашия iPhone.

Ако използвате по-стар iPhone на по-нови версии на iOS, има няколко системни настройки, които биха могли да натоварят ресурсите на вашето устройство. В по-голямата си част, стартирането на iOS 12 или iOS 13 на застаряващо устройство ще го ускори. Но ако забележите обратното, две малко известни настройки, наречени Намаляване на движението и Намаляване на прозрачността, могат да помогнат.

По същество тези превключватели ще ограничат видовете анимации и елементи на потребителския интерфейс, които iOS ще работи. Въпреки че това може да повлияе на естетиката на iOS на вашето устройство, това също може да помогне за увеличаване на производителността на застаряващите iPhone. Просто отидете в Настройки -> Общи -> Достъпност и докоснете превключвателя до Намаляване на движението и Намаляване на прозрачността, за да ги включите.

2. Възстановяване от iTunes актуализация

Това е малко драстично, но възстановяването на вашия iPhone от резервно копие може да има голямо подобрение в скоростта.

Възстановяването на вашия iPhone не е най-бързото или най-удобното нещо за правене, но е добра последна инстанция. Има много анекдотични потребителски доклади, които предполагат, че пълното възстановяване може да облекчи много проблеми с бавната производителност на iPhone. Така че, ако нищо друго в този списък не е проработило, може да си заслужава изстрел.

Има няколко начина да направите това, но препоръчваме да направите резервно копие на устройството си в iTunes или Finder. След това просто възстановете вашия iPhone до това архивиране. Това ще инсталира чиста версия на iOS, която може да премахне много бавни проблеми с производителността. Също така си струва да се отбележи, че настройването на iPhone като ново устройство, без резервно копие, може да ускори вашия iPhone дори повече от възстановяването от резервно копие.

1. Сменете батерията

Размяната на вашия iPhone може да има голямо влияние върху производителността.

На този етап вероятно сте чували, че Apple забавя по-старите iPhone, когато батериите им остареят. Това е вярно, въпреки че всъщност това е добра функция, която може да ограничи случайните рестартирания и бъговото поведение, тъй като батерията във вашето устройство остарява. И все пак, регулирането на производителността определено може да накара вашето устройство да се чувства бавно с течение на времето.

Въпреки че Apple е дал на потребителите някои опции за смекчаване на това в Настройки -> Батерия, най-сигурният начин да се избегне дроселирането е да смените батерията си. Може да не е безплатно - но ще вдъхне нов живот на вашите устройства. Можете да настроите среща за смяна на батерията на този уебсайт на Apple. Силно препоръчваме да се придържате към Apple или оторизиран доставчик на услуги. Други магазини може да ви дадат некачествена батерия, която може да не издържи толкова дълго и всъщност да бъде опасна.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found