Fix Mac OS X El Capitan няма да се стартира след актуализация

OS X El Capitan е дванадесетата голяма версия на OS X за компютри Mac. Пуснато е на 30 септември 2015 г. Някои потребители съобщават за проблем, при който Mac отказва да завърши зареждането след актуализиране до OS X EL Capitan. Ако вашият Mac не стартира, спира на сив екран с лого на Apple, ето как отстранявате неизправности.

Коригирайте Mac OS X El Capitan

Изпълнявайте стъпките по-долу една по една, докато проблемът ви се реши

 • Натиснете и задръжте бутона за захранване за няколко секунди, докато компютърът ви се изключи, след което отпуснете бутона за захранване. Изчакайте няколко секунди и след това натиснете бутона за захранване, за да включите компютъра си.
 • Преди това написах статия за това как да коригирам проблеми при стартиране на Mac. Следвайте съветите в тази статия.
 • Опитайте да стартирате в безопасен режим. За да направите това, включете вашия Mac, когато чуете стартовия звук, натиснете и задръжте клавиша Shift, докато не видите логото на Apple. Ако вашият Mac може да се стартира, проблемът може да е, че компютърът ви няма достатъчно място. Видяхте ли предупреждения за ниско дисково пространство преди този проблем? Вашият Mac трябва да има поне 9 GB свободно пространство. Тази статия обяснява как да освободите място на вашия Mac.
 • Нулиране на NVRAM : За да направите това, изключете вашия Mac, след което включете, когато чуете стартовия звук, натиснете и задръжте клавишите Command-Option-PR. Компютърът ви ще се рестартира, когато чуете втория звук при стартиране да отпусне клавишите.
 • Стартирайте в режим на възстановяване, като рестартирате или включите и задържите двете   комбинации от клавиши Command (⌘) + R веднага след като чуете звука за стартиране. Изберете  Disk Utility  и проверете твърдия диск за грешки.
 • Рестартирайте в режим на  възстановяване  и от опциите на менюто изберете Преинсталиране на OS X  и щракнете върху  Продължи.  Преинсталирането не изтрива вашите файлове и настройки.

Това трябва да реши повечето проблеми с Mac, които не стартират. Ако все пак имате проблеми, опитайте някои от по-напредналите съвети и предложения за четец, изброени по-долу.

Използвайте терминала, за да разрешите проблема

 1. Отворете Terminal в / Applications / Utilities или Рестартирайте вашия mac в режим на възстановяване и от меню Utilities в лентата с менюта изберете Utilities> Terminal, за да отворите терминал
 2. Въведете “system_profiler SPExtensionsDataType> ~ / Desktop / kextList.txt” без кавичките и натиснете return (това отнема известно време).
 3. Сега на вашия работен плот трябва да има файл kextList.txt, отворете го и натиснете клавишите „Apple (Command)“ и „F“, за да изведете находката.
 4. В полето за търсене вмъкнете „Получено от: Не е подписано“ Копирайте местоназначението в .kext файла в списък за използване по-късно. (Щракнете върху „Напред“, за да преминете през всички тях.) Пример: /System/Library/Extensions/JMicronATA.kext
 5. Прегледайте устройството си в / System / Library / Extensions и премахнете някой от неподписаните kext файлове.
 6. Рестартирайте и трябва да сте готови.

Като алтернатива някои читатели съобщават за успех с Terminal с помощта на тази команда:

 sudo rm -rf /System/Library/Extensions/EltimaAsync.kext

След като поставите тази команда в терминала, трябва да въведете вашата администраторска парола, за да обработите командата.

Деактивирайте FileVault

Спекулира се, че FileVault (по-специално криптирането FileVault2) причинява този конкретен проблем. Ако вашият твърд диск е шифрован чрез FileVault, можете да опитате да деактивирате FileVault с помощта на Terminal.

Рестартирайте вашия Mac в режим на възстановяване. От меню Utilities в лентата с менюта изберете Utilities> Terminal, за да отворите терминал. Въведете следното в терминала:

sudo fdesetup disable

Това деактивира FileVault. Бъдете подготвени, тъй като този процес отнема няколко часа, за да дешифрирате вашето устройство. Така че практикувайте търпение.

Съвети за читатели

 • Благодаря на Адам, че изпрати този съвет. Много от нас използват нашите Mac и MacBooks за професионални цели за редактиране на аудио и видео. Ако случайно използвате някой от AVID софтуера на вашето устройство
  • Опитайте да премахнете / Library / Audio / Plug-Ins / HAL / Avid CoreAudio.plugin /

   ИЛИ

   / Library / Audio / Plug-Ins / HAL / Digidesign CoreAudio.plugin / Това беше причината три от нашите компютри да не се изключат след надстройката на El Capitan. След премахване на първото изключване ще е необходимо „sudo shutdown -r now“ от терминала или натиснете и задръжте бутона за захранване.

 • Друг читател предлага да добавите клавиша Option ⌥ към клавишите Command ⌘ -R при влизане в режим на възстановяване. Това означава да натиснете Command⌘ + Option⌥ + R (като използвате и трите пръста, натиснати едновременно.) Това извежда OS X Internet Recovery . И принуждава вашия Mac да изтегли първоначално инсталираната си операционна система от сървърите на Apple
 • Един читател предоставя изчерпателна корекция за този конкретен проблем.
  • Изключвам. Рестартирайте, задържайки натиснат клавиша SHIFT. Освободете ключовете, когато видите логото на ябълката. Влезте при поискване. Вашият работен плот трябва да се зареди. Ако не стане, изключете и повторете.
  • Когато работният плот се зареди, от менюто Finder изберете Go and Go to Folder. Въведете / Библиотека / в лентата за търсене. Намерете папките Caches, Cookies, Startup Assistants, Startup Daemons и ги преместете в кошчето. Повторете това за вашите потребителски файлове - от менюто Finder изберете Go and Go to Folder. Въведете ~ / Library / в лентата за търсене. Намерете папките Caches, Cookies, Startup Assistants, Startup Daemons и ги преместете в кошчето. Ако не виждате вашата библиотека, задръжте клавиша с опции, за да я разкриете.
  • Сега изключване и рестартиране задържате CMD + Alt + P + R . Продължавайте да задържате, докато чуете два камбанки. Влезте при поискване. Ако всичко върви по план, вашият работен плот вече трябва да се зареди. Ако това стане, изпразнете боклука си.

По-драстично решение за читател

Този съвет за четец е доста екстремен, така че го изпълнявайте на свой собствен риск. Но ако имате нужда от данни, които са на вашия mac и нямате резервно копие на друго място, този съвет може да е най-добрият вариант, ако всичко друго се провали.

 1. Достъп до вашия твърд диск от режим на целевия диск, като задържите T през старта, докато получите екрана Target Disk Mode). Това изисква друг Mac и FireWire, Thunderbolt 2, USB-C или Thunderbolt 3 (USB-C) кабел и портове. Изключете двата Mac и свържете двете машини с кабел. Включете добрия mac, преди да включите лошата машина. След като лошият mac стартира в Target Disk Mode, той се появява като икона на диск на работния плот на другия добър mac. Щракнете двукратно върху диска, за да го отворите и да прегледате файловете на този лош компютър. Прехвърлете вашите файлове, като ги плъзнете от лошия Mac към добрия Mac.
  1. Когато приключите, извадете лошия mac диск, като плъзнете иконата му в кошчето
  2. Излезте от целевия режим на диска, като натиснете и задържите бутона за захранване на лошия Mac (този, който току-що сте използвали като диск.) След това изключете кабела.
 2. След това стартирайте лошия mac в режим на възстановяване, като задържите едновременно  Command (⌘) + R  и използвайте помощната програма на диска, за да изтриете диска си. Уверете се, че сте избрали OS X журнален формат. Когато бъде изтрито, изключете.
 3. Сега стартирайте в режим за възстановяване на интернет ( Command + Option + R ) при рестартиране. Това ви позволява да преинсталирате всяка версия на OS X, която е инсталирана на вашия компютър, когато сте я закупили
 4. След като инсталацията приключи, отидете в App Store, изберете Закупена страница и изтеглете и инсталирайте всичките си предварително закупени приложения. Ако някои не инсталират, обадете се на Apple и те трябва да ви дадат код, който да осребрите за нова версия.
 5. Приложенията на трети страни изискват ръчно изтегляне. Проверете дали имате всичките си продуктови ключове и друга информация за тези приложения.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found