Как да освободите iCloud Storage - 5 основни съвета

Всеки получава 5 GB iCloud място за съхранение безплатно. Но тези 5 GB често не са достатъчни. Какво можете да направите, за да освободите хранилището на iCloud, ако не искате да плащате за повече?

Съхранението в iCloud се използва за архивиране, снимки, видеоклипове, документи, имейли и данни за приложения. Но тъй като получавате повече устройства на Apple, не получавате повече безплатно място за съхранение. Тези 5 GB могат да изчезнат доста бързо и когато го направят, ще срещнете редица проблеми.

Вижте нашите 15 видеоклипа за iCloud Video или прочетете текста по-долу

Никой не обича да вижда това

С пълното ви хранилище в iCloud няма да можете да качвате снимки или видеоклипове, устройството ви няма да прави нови резервни копия, текстовите ви съобщения няма да се синхронизират между устройствата и вашият имейл акаунт в iCloud ще бъде практически неизползваем.

Единственият начин да освободите хранилището на iCloud - ако не искате да плащате за повече - е да изтриете съдържание.  

Изтриването на съдържание не е задължително толкова ужасно, колкото звучи. Възможно е неизползваното архивиране да запушва хранилището ви или снимките ви да са по-подходящи за алтернативна облачна услуга. Каквото и да е решението, ще го намерите по-долу в нашите 5 основни съвета за освобождаване на вашето хранилище iCloud.

Преди да продължите, трябва да помислите за копиране на вашите важни данни от iCloud.

Подобни публикации:

 • Цени, планове и опции за съхранение в iCloud
 • iCloud Backup няма да завърши и други проблеми, свързани с архивиране, Ръководство за отстраняване на неизправности
 • Как да деактивирам My Photo Stream и iCloud Photo Library, без да губя медия
 • Освободете iPhone Storage с iOS 11 Инструменти, препоръки и iCloud
 • Как да прехвърляте снимки и видеоклипове от iPad, iPhone или iPod на Mac или Windows PC

Прегледайте своето хранилище iCloud

Първо, нека първо да ви покажем как да проверите хранилището си в iCloud. Придвижете се до екрана Управление на съхранението, за да видите разбивка на това колко точно се използва хранилището iCloud и какво го използва.

Как да видите iCloud Storage в iOS:

 1. Отидете в Настройки> [Вашето име]> iCloud
 2. Докоснете Управление на съхранението
Екранът Manage Storage в настройките на iCloud дава разбивката, от която се нуждаете

Как да видите iCloud Storage на macOS:

 1. Отворете Системни предпочитания> iCloud
 2. Щракнете върху бутона „Управление ...“ в долния десен ъгъл
Също толкова лесно е да управлявате хранилището iCloud от вашия Mac

1. Снимки и видеоклипове

Ако сте като повечето хора, снимките и видеоклиповете заемат по-голямата част от хранилището на вашето устройство. Възможно е да заемат и вашето хранилище iCloud!

Ако това се е случило с вас, има две възможности: изтрийте нежеланите снимки или преместете библиотеката си на друго място.

Изтрийте нежеланите снимки

В наши дни е лесно да направите повече снимки и видеоклипове, отколкото са ни необходими. Може да откриете, че бихте могли да освободите няколко GB пространство, като подрязвате библиотеката си, въпреки че може да отнеме много време.

С включена iCloud Photos, изтриването на снимка или видео от iCloud е толкова просто, колкото да ги разгледате на всяко устройство и да натиснете бутона за изтриване. Не забравяйте, че ще трябва да изпразните наскоро изтрития си албум, преди да видите предимствата на това изчистване във вашето хранилище на iCloud.

Не забравяйте да изчистите наскоро изтритите

Ако iCloud Photos е изключен, само снимки или видеоклипове в Photo Stream ще повлияят на вашето хранилище iCloud. Това означава, че ще се възползвате само от изтриването на снимки, направени през последните 30 дни.

Преместете библиотеката си другаде

Сортирането в библиотека със снимки и видео често отнема много време и е скучно. Вместо това може да искате да преместите цялата си колекция от iCloud в алтернативно място за съхранение.

Една алтернатива е да запазите снимките и видеоклиповете си на самото устройство. Можете да направите това, като изключите iCloud Photos и Photo Stream в настройките на iCloud. Това обаче вероятно ще означава, че няма да можете да завършите резервно копие на iCloud, защото 5 GB все още не е достатъчно място за архивиране на всички ваши снимки и видеоклипове!

Премахнете всички снимки от iCloud, като изключите тези опции

Вместо това помислете за експортиране на вашата библиотека на компютър, като включите устройството. Или прехвърлете библиотеката си на алтернативна облачна услуга като DropBox или Google Photos,която предлага безплатно неограничено съхранение на снимки.

2. iCloud Drive

iCloud Drive е чудесен за възможността за достъп до вашите документи навсякъде с интернет връзка. Но ако това не е услуга, която използвате или имате нужда, не искате да харчите нито едно от своето хранилище iCloud за нея.

Редактирайте съдържанието на вашия iCloud Drive от приложението Files на iOS или папката iCloud Drive на Finder в macOS. Можете да изберете да изтриете ненужни документи или да ги копирате в алтернативно място за съхранение, като Dropbox, Google Drive или самото устройство.

Освободете iCloud за съхранение, като премахнете файлове от iCloud Drive

Когато сте сигурни, че в iCloud Drive няма нищо незаменимо, можете да изключите функцията напълно от настройките на iCloud на вашето устройство.

Ако имате Mac, папките ви Desktop и Documents може да се синхронизират автоматично с iCloud Drive. Когато случаят е такъв, не можете да изтриете тези потенциално големи папки, без да се появят отново автоматично. Вместо това ще трябва да изключите функцията в системните предпочитания на вашия Mac.

Как да изключите папките за настолни компютри и документи в iCloud Drive:

 1. Отворете Системни предпочитания> iCloud
 2. Кликнете върху бутона „Опции ...“ до iCloud Drive
 3. Премахнете отметката от „Папки за работен плот и документи“ от списъка

3. Архивиране

Вероятно най-малко вълнуващото, но най-практичното използване на iCloud съхранението е да поддържате актуализирано архивиране на вашето устройство. Но с iPhone с размер до половин терабайт, как би могъл да направи резервно копие от 5 GB или по-малко?

Е, отговорът е да не архивирате всичко.

Посетете страницата Управление на хранилището в настройките на iCloud и докоснете бутона Архиви, за да видите точно какво се архивира. Докоснете името на устройството и превъртете надолу по списъка, като изключите всички приложения или данни, които не смятате за критични за архивиране.

Погледнете отблизо какви данни архивирате

Ако изобщо не искате да съхранявате резервно копие на iCloud на това устройство - или ако това е излишно архивиране от старо устройство - докоснете името му и превъртете до дъното, за да изтриете резервно копие.

Като алтернатива можете да изключите резервните копия на iCloud изцяло от настройките на iCloud и вместо това да изберете да правите редовни архиви на iTunes. Това е по-малко идеално, тъй като е по-вероятно да загубите данни, които не са архивирани, но е бърз начин да освободите няколко GB хранилище iCloud.

4. Имейли и съобщения

Ако използвате имейл адрес на iCloud, разчитате на тези 5 GB безплатно хранилище. Когато вашето хранилище в iCloud се напълни, вече няма да можете да изпращате или получавате имейли. В същото време може да откриете, че старите имейли, запазени в приложението Mail, използват iCloud съхранение, което искате за други средства.

Решението е да прегледате имейлите си, като изтриете това, от което не се нуждаете. По-специално всички имейли с големи прикачени файлове, тъй като те се записват в iCloud. След като приключите, не забравяйте да изпразните кошчето, преди да проверите колко място за съхранение сте спестили.

  По същия начин текстовите съобщения от приложението Messages се съхраняват в iCloud, така че да се синхронизират на множество устройства. Когато паметта ви в iCloud е пълна, това няма да се случи и ще видите само част от разговора на всяко устройство.

  Изтриване на разговори с големи прикачени файлове от Messages

  Отново големите прикачени файлове вероятно са виновникът за съобщенията, които заемат вашето хранилище iCloud. Можете да изтриете отделни текстове или цели разговори, които вече не искате, от приложението Messages. Друга възможност е да разрешите на вашия iPhone автоматично да изтрива стари съобщения и да поддържа използването на iCloud ниско.

  Как да изтриете автоматично старите съобщения на iPhone:

  1. Отидете в Настройки> Съобщения
  2. Превъртете до История на съобщенията и докоснете Запазване на съобщения
  3. Изберете колко дълго да съхранявате старите съобщения

  5. Данни за приложението

  Най-общо казано, ние поддържаме много приложения на нашите устройства. И за по-гладко потребителско изживяване, много от тези приложения се възползват от iCloud за съхранение, за да поддържат синхрон. Често това е достатъчно безобидно; но може да откриете, че някои приложения използват повече от справедливия си дял от вашето 5GB хранилище.

  От екрана Управление на съхранението в настройките на iCloud ще видите списък на всяко приложение, използващо iCloud съхранение от най-малкото до най-малкото използвано пространство. Работете надолу по списъка, като се фокусирате главно върху тези в горната част, за да прецените дали искате това приложение да използва някакво хранилище.

  Ако изтрия данните си в WhatsApp, ще спестя половин GB, но ще загубя разговорите си в WhatsApp

  Ако не го направите, влезте в това приложение и докоснете Изтриване на данни. След това се върнете две страници към настройките на iCloud и изключете изцяло превключвателя iCloud за това приложение - така че данните не просто се натрупват отново.

  Не забравяйте също, че всички тези малки приложения бързо се сумират. Може да откриете, че премахването на 30 малки приложения, които никога не използвате, е по-добър вариант от премахването на едно голямо приложение, от което се нуждаете всеки ден. Може да добави повече място за съхранение, отколкото очаквате!

  Това е всичко. Следвайки тези стъпки, трябва да освободите своето хранилище iCloud колкото е възможно повече. Ако все още се нуждаете от повече място, вероятно няма друга възможност, освен да надстроите плана си за съхранение iCloud. Кажете ни как е работило за вас в коментарите!

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found