CarPlay не работи след актуализация на iOS, поправка

Вашият CarPlay не работи ли след наскоро актуализиране на вашия iPhone?

Трудното при отстраняването на проблеми с CarPlay е работата с много различни автомобилни системи извън вашия iPhone. Ако нито един от съветите в тази статия не работи, най-вероятно има проблем с информационно-развлекателната система на вашия автомобил.

Трябва да има някой, с когото да се свържете от производителя на превозното средство. Най-добрият съвет, който мога да дам, е да се уверите, че в автомобила ви е инсталиран най-новият фърмуер. Също така, ръководството на вашия автомобил може да съдържа полезна информация.

Гледайте това видео на CarPlay не работи или прочетете текста по-долу

Следвайте тези бързи съвети, за да накарате CarPlay да работи отново

 • Включете Allow CarPlay, докато е заключен в настройките на CarPlay на вашия iPhone
 • Нулирайте информационно-развлекателната система
 • Проверете дали Siri е включена или изключете и отново включете Hey Siri
 • Използвайте различен USB порт или кабел (или и двата)
 • Деактивирайте всички ограничения за времето на използване на вашия iPhone
 • Проверете дали WiFi и Bluetooth са активирани в Настройки> WiFi и настройки> Bluetooth
 • Изключете и изключете Bluetooth или изключете Bluetooth изцяло, когато сте в автомобила си
 • Изтрийте старите Bluetooth връзки, които вече не се използват
 • Премахнете всички превозни средства от настройките на CarPlay, които вече не използвате или се нуждаете
 • Уверете се, че вашият iPhone има най-новата версия на iOS
 • Уверете се, че стерео системата CarPlay използва най-новия фърмуер от производителя на автомобила. Проверете ръководството на автомобила си за повече информация.

Проверете дали разрешавате CarPlay, когато е заключен

 • Отидете в Настройки> Общи> CarPlay
 • Включете Разрешаване на CarPlay, докато е заключен

Нулирайте и актуализирайте информационно-развлекателната система на вашия автомобил

Най-доброто място да започнете с всеки технически проблем е да рестартирате устройствата си. Същото важи и тук. Ако имате някакви проблеми с CarPlay, изключете и рестартирайте колата си.

И е добра идея да продължите да рестартирате и своя iPhone. Всяка система е различна, така че включването и изключването на автомобила може или не може да рестартира напълно системата.

Много от тях се приспиват, когато изключите колата. Вижте дали можете да намерите каквато и да е информация в ръководството на вашето превозно средство за пълно нулиране на информационно-развлекателната система.

Настройте CarPlay отново

 1. Запалете колата си. Проверете дали Siri е включен
 2. Свържете вашия iPhone към колата си
 3. За CarPlay с USB кабел включете вашия iPhone към USB порта във вашия автомобил.
 4. За безжична CarPlay проверете дали вашата стерео уредба е в безжичен или Bluetooth режим, след което натиснете и задръжте бутона за гласова команда на волана. На вашия iPhone отидете в Настройки> Общи> CarPlay
 5. В Настройки> Общи> CarPlay докоснете колата си, след което изберете  Забравете тази кола
 6. Настройте CarPlay отново
 7. Отидете в Настройки> Общи> CarPlay. Докоснете  Налични автомобили   и изберете колата си

Изключете и включете Siri

Ако проблемът е в Siri, изключването и връщането на Siri често работи!

 1. Докоснете Настройки> Siri & Търсене
 2. Ако Listen for  Hey Siri  е включен, изключете го
 3. Изчакайте 20-30 секунди
 4. Включете отново Hey Siri и настройте Siri отново с гласа си

Проблеми с CarPlay с iOS 13

С iOS 13 Apple опрости таблото за управление CarPlay.

Таблото за управление на iOS 13 улеснява проследяването на Карти, аудио контроли и предложения за Siri. Освен това вече можете да използвате таблото на CarPlay, за да управлявате аксесоарите на HomeKit, като отварящи се врати на гараж.

Проблеми с автомобилните аудио системи Kenwood?

Ако сте собственик на Kenwood CarPlay и току-що е актуализиран до iOS 13, моля, проверете насоките на Kenwood по този проблем чрез този последен туит.

Ако използвате различна марка, моля, проверете конкретна комуникация от тях. Можете да проверите техния сайт или техния акаунт в Twitter за най-новите актуализации относно iOS 13.

Опитайте различни USB кабели и портове

iPhone винаги са били изискани с кабели на трети страни. Опитайте да се включите в колата си с кабела, доставен с вашия iPhone.

Ако вече използвате един от първоначалните кабели на Apple, все пак си струва да опитате няколко различни, за да видите дали има проблем.

Някои автомобили имат множество USB портове, които поддържат CarPlay.

Ако портът, който сте използвали в миналото, не работи, опитайте да се включите в други USB портове, ако са налични.

Уверете се, че CarPlay е активиран и не е блокиран

Всяко превозно средство се справя по различен начин с CarPlay. В някои превозни средства има изискване да активирате функцията, преди да можете да я използвате. Дори тогава се появяват някои фини проблеми.

Например, когато включите iPhone в USB порта, някои превозни средства няма да позволят CarPlay да бъде активиран. IPhone трябваше да бъде включен.

Урокът тук е да проверите ръководството на автомобила си, за да видите дали CarPlay трябва да бъде активиран. Също така, може да отнеме малко бъркотия, за да накара CarPlay да работи, ако имате проблеми.

Проверете времето на екрана и ограниченията за CarPlay

Ако използвате ограничения на вашия iPhone, може да сте деактивирали CarPlay случайно.

На вашия iPhone отидете в Настройки> Време на екрана> Ограничения за съдържание и поверителност> Разрешени приложения  или в по-стари iOS, Общи> Ограничения и след това въведете паролата си.

Превъртете, докато намерите CarPlay и коригирайте настройките, за да разрешите CarPlay.

Друга възможност е да изключите временно екранното време, като отворите  Настройки> Време на екрана> Изключване на екранно време.

Проблем с Bluetooth с CarPlay и вашия iPhone

Знам, че това е работеща тема, но изглежда, че всяко превозно средство има различни странности, когато се занимава с CarPlay.

Използването на Bluetooth връзка и CarPlay е друг пример. Някои превозни средства се справят добре с двете връзки, но други не.

Ако имате проблеми с свързването с CarPlay, премахнете Bluetooth връзката между вашия iPhone и автомобил. Рестартирайте своя iPhone и опитайте да използвате CarPlay отново.

Друго нещо, което да опитате, е да се отървете от всякакви връзки с друго превозно средство. Проверете настройките на Bluetooth, за да видите дали все още има някакви стари връзки.

Отидете в Настройки> Общи> CarPlay, за да видите дали имате други връзки CarPlay с друго превозно средство. Опитайте да ги изтриете, за да видите дали проблемът е решен.

Също така си струва да опитате да изтриете връзката на вашето текущо превозно средство тук и да го настроите отново.

Как да коригирам нощния режим за карти

По подразбиране приложението Maps използва тъмен режим през нощта. Но понякога просто няма да се активира и може да бъде заслепяващо, ако се използва нормалният режим през нощта.

Понякога този проблем може да бъде отстранен чрез стартиране на навигация до някъде. След като приложението започне навигация, стартира тъмен режим.

Ако отмените навигацията, тъмният режим все още трябва да се придържа.

Друго решение е да настроите димера на вашия автомобил. Почти всяко превозно средство има копче или циферблат, които да регулират вътрешното осветление през нощта.

Интересното е, че CarPlay е свързан с димера в някои превозни средства. В тези превозни средства тъмният режим ще се активира, след като малко затъмните интериора.

Някои превозни средства дори имат отделни димери за таблото и допълнително вътрешно осветление. Отново може да се наложи да се поразровите малко, за да разберете какво работи във вашето превозно средство.

Spotify не работи с CarPlay

Някои хора откриват, че Spotify вече не работи с CarPlay след актуализиране на iOS. Музиката все още се възпроизвежда от Spotify, но отварянето на приложението Spotify в CarPlay извежда само черен екран. 

Изпробването на всички обичайни корекции е добро начало тук. Затворете и отворете отново приложението Spotify. Изключете iPhone от автомобила си и опитайте отново.

Изглежда, че има проблем с интеграцията на Waze и Spotify при използване на CarPlay. Waze е ново допълнение към CarPlay в iOS.

Ако имате активирана интеграция Waze и Spotify в настройките на Waze, опитайте да я изключите. Изключването на интеграцията трябва да реши проблема със Spotify в CarPlay.

Надявам се, че един от тези съвети е помогнал за разрешаването на проблемите, които сте имали при стартирането и работата на CarPlay. Уведомете ни в коментарите, ако има други съвети, които сте намерили за полезни.

CarPlay показва черен екран

Много потребители, особено хора, използващи iPhone X Series (X, XR, XS), са виждали този проблем. Функцията за докосване работи и можете да чуете аудио тръбата, но дисплеят просто остава черен.

Това ми се случваше от време на време в колата и iPhone X.

Изглежда, че най-доброто решение е да изключите колата и да направите твърд рестарт на телефона.

Това решава проблема за повечето потребители.

Проблеми с CarPlay с iPhone XS / XR и най-новата iOS

И накрая, някои потребители на iPhone XS все още имат проблеми с CarPlay дори след актуализиране до най-новата версия на iOS.

Един от нашите читатели посочи, че проблемите с CarPlay се решават, когато постави телефона с USB зарядно.

Това по същество поддържа батерията на 100% (напълно заредена) и намалява проблема с CarPlay. Това може да бъде заобиколно решение за някои от вас, докато Apple отстрани този проблем.

Едната добра актуализация, която дойде чрез iOS, изглежда поправя проблема с наследения черен / черен екран.

Преди актуализацията много потребители съобщиха, че когато отворят приложение на трета страна, като например Google play music или NPR, екранът ще стане черен и няма да можете да видите нито един от вашите плейлисти.

Единственият начин беше да го контролирате чрез вашия iPhone. Някои хора са имали успех, като са изтрили обидното приложение, като например NPR.

С настоящия iOS, Apple отстрани много от тези проблеми. Ако все още не сте актуализирали до най-новата iOS, моля, помислете да го направите.

Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате въпроси или съвети за споделяне.

Съвети за читатели

 • Това ми свърши работа. Първо деактивирайте CarPlay в Screen Time> Ограничения за съдържание и поверителност> Разрешени приложения> изключете CarPlay. Рестартирам. След това се върнете и включете играта с кола в разрешени приложения. Рестартирайте отново. Виола!
 • Превключете и изключете Bluetooth. Лесно!
 • За мен трябваше да нулирам всички настройки, за да накарам CarPlay да работи на моя Nissan. Отидете в Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на всички настройки. Само за да знаете, това не изтрива нито една ваша снимка, съобщение и т.н.
 • Опитайте да нулирате мрежата си. Отидете в Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на мрежовите настройки
 • Следвайте тези стъпки: на вашия iPhone отидете на Настройки> CarPlay> Моята кола> и Забравете тази кола. След това отидете в Настройки> WiFi> изберете колата си> Забравете тази мрежа. В колата си отидете в Настройки и изтрийте своя iPhone. На вашия iPhone, Настройки> CarPlay> изберете колата си. Сдвоете телефона си с колата и дайте разрешение за свързване, когато вашият iPhone е заключен

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found