Как да намерите и изтриете дублиращи се файлове на вашия Mac

Дублиращите се файлове на вашия Mac заемат място, забавят производителността и усложняват управлението на файлове. Но намирането и изтриването на всички дублиращи се файлове в стотици гигабайта хранилище за Mac изглежда непреодолима задача.

Ето защо вместо това трябва да използвате приложение на трета страна, за да го направите. В тази публикация обяснихме как да използваме две от най-добрите приложения за намиране и изтриване на дублиращи се Mac файлове. Дори обяснихме как можете да го направите сами с помощта на Finder, ако предпочитате да правите нещата по трудния начин.

Предупреждение за приложенията на трети страни

Съществува истинска клонирана армия от приложения на трети страни, предназначени да намират и изтриват дублиращи се Mac файлове. Всичко, което трябва да направите, е да извършите бързо търсене в Google, за да се окажете залити с опции.

Но не бива да бързате да се доверите на някой от тях.

Вашият Mac правилно ви предупреждава за опасностите от използването на приложения от Интернет.

За да може приложението да намира и изтрива дублиращи се файлове на вашия Mac, то се нуждае от достъп до всички данни на вашия компютър. Това включва много лична информация, която лошите приложения могат да продадат или използват срещу вас.

Винаги трябва да внимавате, когато изтегляте приложения на трети страни от Интернет. Особено ако планирате да предоставите на тези приложения достъп до личните ви данни.

Проведете собствено проучване, за да сте сигурни, че приложенията са добре прегледани, преди да ги инсталирате. Избрахме нашите любими две приложения по-долу - една безплатна опция и една първокласна опция, но вие също трябва да направите свое проучване.

Използване на Finder за намиране и изтриване на дублиращи се Mac файлове

Ако предпочитате да избягвате да инсталирате приложение на трета страна, вместо това използвайте Finder, за да намерите и изтриете дублиращи се Mac файлове. Този метод отнема изключително много време и може да доведе до повече грешки, но не рискува вашата сигурност.

Можете ръчно да търсите дублирани Mac файлове с Finder.

Използването на Finder включва разглеждане на всеки файл на вашия Mac, за да откриете себе си дубликати. Най-лесният начин да направите това е чрез създаване на интелигентна папка, която ви позволява да сортирате всеки файл по име. След това прегледайте имената, за да намерите точни копия.

  1. Отворете Finder на вашия Mac и отидете на File> New Smart Folder .
  2. В прозореца, който се отваря, щракнете върху иконата + ( Плюс ) в горния десен ъгъл, за да създадете филтър за търсене за вашата интелигентна папка.
  3. В първото падащо меню изберете Kind , след което изберете вида на файловете, които търсите от второто падащо меню.
  4. След като направите това, прозорецът на Finder трябва да се запълни с всички съответстващи файлове на вашия Mac.
  5. Щракнете върху Име, за да сортирате резултатите, след което преминете през списъка един по един, търсейки дублиращи се файлове.
Изберете да търсите дублирани файлове по вид на файла.

Когато намерите два файла с дублирани имена, маркирайте всеки от тях и натиснете Space, за да ги визуализирате. Уверете се, че съдържанието на всеки файл е идентично, преди да преместите дубликати в кошчето.

dupeGuru: Намерете и изтрийте дублиращи се Mac файлове безплатно

Това междуплатформено приложение е напълно безплатно и с отворен код. Можете да използвате dupeGuru, за да намерите дублирани файлове, песни и снимки на вашия Mac за минути.

Как да инсталирате dupeGuru на вашия Mac

dupeGuru работи на Linux, Windows и macOS. За да го инсталирате на вашия Mac, изтеглете версията на OS X директно от уебсайта на dupeGuru.

Изтегляне: dupeGuru (безплатно)

Когато изтеглянето приключи, плъзнете dupeGuru във вашата папка Applications, за да завършите инсталацията. Ако предупредителното съобщение не ви позволява да отворите dupeGuru, кликнете с мишката върху приложението и вместо това изберете Отваряне от това меню.

Инсталирайте dupeGuru от Интернет.

Как да използвам dupeGuru за намиране на дублиращи се Mac файлове

След отваряне на dupeGuru, изберете режим на приложение , в зависимост от типа файлове, които се надявате да намерите:

  • Стандартен
  • Музика
  • Картина

Използвайте Standard, ако търсите дублиращи се файлове или папки на вашия Mac.

Изберете вашия тип сканиране от падащото меню по-долу. Конкретните опции в това меню се променят в зависимост от вашия режим на приложение, но за повечето цели трябва да използвате Съдържание .

Изберете правилния тип сканиране за дубликатите, които търсите.

Накрая щракнете върху бутона + ( Плюс ) в долния ляв ъгъл, за да добавите папката или папките, които искате да сканирате за дубликати.

Предлагаме ви да изберете Home папката за сканиране, което можете да изберете с помощта на пряк път Cmd + Shift + H . Въпреки че можете да сканирате всяка папка, която харесвате.

Внимавайте да изтривате файлове от папките System или Library , тъй като можете да повредите операционната система на вашия Mac.

След като изберете папка, можете да щракнете върху Сканиране .

Накрая щракнете върху Сканиране, за да намерите дублиращи се файлове в избраните папки. Може да се наложи да се Позволете dupeGuru достъп до различни папки, за да завършите сканирането.

Как да използвам dupeGuru за изтриване на дублиращи се Mac файлове

След като dupeGuru приключи сканирането, трябва да видите списък с всички дублиращи се файлове на вашия Mac. dupeGuru автоматично маркира новите или по-качествени копия в синьо. Те се наричат ​​вашите референтни файлове и не се изтриват.

Преди да продължите, отделете няколко минути, за да прегледате дублиращите се файлове.

dupeGuru представя вашите дублирани Mac файлове в списък.

Проверете името на файла, пътя на файла и размера на файла за всеки дубликат в списъка с резултати. Може да искате да маркирате определен резултат и да кликнете върху иконата на окото, за да го визуализирате - по този начин можете да сте сигурни, че наистина е дубликат, преди да изтриете файла.

Ако не сте доволни от избора на dupeGuru, можете да щракнете с контролен бутон и да изберете Направи избран в справка, за да промените файла, който искате да запазите.

След като прегледате резултатите, щракнете върху иконата Cog, за да видите опции за изтриване на вашите дублиращи се файлове. Ако се радвате да премахнете избраните копия в dupeGuru, изберете Изпращане на маркирани в кошчето .

dupeGuru ви дава много възможности за управление на дублиращи се файлове.

Близнаци: Малка цена за елегантен потребителски интерфейс

Ако търсите по-полиран завършек, не търсете повече от Gemini 2: The Duplicate Finder. Това първокласно приложение е разработено от MacPaw, създателите на други полезни помощни програми, като CleanMyMac X.

Gemini 2 представя елегантен интерфейс, който улеснява намирането и управлението на дублиращи се файлове, снимки или песни на вашия Mac. Струва $ 19,95 за едногодишен абонамент, но можете да се възползвате и от тридневната безплатна пробна версия.

Как да изтеглите Gemini на вашия Mac

Използвайте Gemini безплатно с тридневната безплатна пробна версия.

Можете да изтеглите Gemini директно от уебсайта на MacPaw или от Mac App Store. След изтеглянето и отварянето на приложението той ви подканва да се регистрирате за абонамент или еднократна такса.

Ако се съгласите с таксата, все още можете да се възползвате от тридневната безплатна пробна версия. Но трябва да сте сигурни, че анулирате абонамента си един ден преди изтичането на пробния период, ако не искате да бъдете таксувани.

Изтегляне: Близнаци 2 ($ 19.95 / година)

Как да използвам Близнаци за намиране на дублиращи се Mac файлове

След като отворите Gemini, щракнете върху голямата икона + ( плюс ) в средата на прозореца, за да започнете да сканирате за дублирани файлове на вашия Mac. Можете да изберете да сканирате на три места по подразбиране - Начало, Музика или Картини - или вместо това да изберете персонализирана папка.

Щракнете върху бутона плюс, за да започнете да сканирате вашия Mac за дублирани файлове.

След като изберете папката си, щракнете върху Сканиране за дубликати и дайте на Gemini разрешението, от което се нуждае за достъп до вашите данни. Сканирането може да отнеме няколко минути, в зависимост от размера на търсенето.

Как да използвам Близнаци за изтриване на дублиращи се Mac файлове

След като Gemini завърши сканирането на вашия Mac, той показва преглед на вашите дублирани файлове. Този преглед ви казва колко дубликати са намерили Близнаци, както и колко място заемат.

Gemini показва преглед на вашите дублирани файлове след сканирането.

Изберете да премахнете вашите дубликати автоматично с помощта на Smart Cleanup или щракнете върху Преглед на резултатите, за да разгледате подробно всички дублиращи се файлове.

Оттук можете да използвате страничната лента, за да филтрирате резултатите по тип файл или сходство. След това погледнете вашите дублиращи се файлове в главния прозорец. Можете да прегледате всеки файл и да погледнете местоположението му, преди да изберете тези, които искате да изтриете.

Щракнете върху Преглед на резултатите за повече подробности за вашите дублиращи се Mac файлове.

Когато сте доволни от избора, щракнете върху Интелигентно почистване или Премахване в долния десен ъгъл, за да изтриете вашите дубликати. Не се притеснявайте, винаги можете да отмените това действие отново, ако сгрешите.

Намерете други начини за създаване на свободно пространство

Опитайте се да запазите много безплатно място за съхранение на вашия Mac.

Използвайки приложенията, които споменахме в тази публикация, не би трябвало да имате проблем с намирането и изтриването на всички дублиращи се файлове на вашия Mac. Надяваме се, че това помогна да ускорите вашата машина и да освободите малко безплатно хранилище.

Но ако вашият Mac вече е твърде пълен, може да откриете, че дори вече не е възможно да изтривате файлове. Ако това се случи с вас, ето всички начини да коригирате дали стартовият диск на Mac е твърде пълен.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found