Крайното ръководство за Apple Watch за начинаещи

Търсите ли да притежавате Apple Watch? Със своя красив дизайн и гениално инженерство не е трудно да се разбере защо. Но има някои неща, които трябва да знаете, преди да вземете решение за това, което ще се окаже на китката ви. Тук ще намерите най-доброто ръководство за избор на подходящия Apple Watch за вас!

С наскоро обявените намаления на цените на Apple Watch и промоции от различни търговци, това определено е чудесно време да вземете Apple Watch, ако обмисляте да го купите.

Модели на Apple Watch

Има три основни модела на Apple Watch, включително:

 • Apple Watch Sport
 • Apple Watch
 • Apple Watch Edition

Най-евтината версия е Apple Watch Sport, следвана от Apple Watch и след това от луксозния Apple Watch Edition от висок клас.

По отношение на функционалността, часовниците са еднакви, разликата се крие в материалите, използвани за изработката на всеки модел. За спортния часовник на Apple той има алуминиев корпус и циферблата на часовника, изработени от стъкло Ion-X. Тези две се комбинират, за да направят тегло, което е 30% по-малко от стандартното Apple Watch. Можете да избирате от сребърно или сиво покритие и 5 различни цветни ленти от флуороеластомер. И накрая, щифт се използва, за да поддържа часовника закопчан.

Apple Watch е обвит в неръждаема стомана и се предлага в черен цвят или полиран метален вид. Можете да избирате между 6 варианта на каишка, вариращи от кожени варианти до гривна за връзка или флуороеластомер. Предната част е направена от сапфирен кристал, а що се отнася до катарамата, това е или магнитна закопчалка, или обикновена катарама.

И накрая, Apple Watch Edition е направен от 18-каратово злато и се предлага в жълто злато или розово злато. Този модел е съчетан с опции за каишка, специфични за размера и цвета на циферблата. Apple твърди, че корпусът е 2 пъти по-твърд от стандартното злато, така че ще издържи в ужасния случай, че наистина падне. Освен това отпред е полиран сапфирен кристал.

Има и специално издание, което може да ви заинтересува:

Apple Watch Hermes разполага със стандартния корпус на Apple Watch от неръждаема стомана, но се отличава с кожена каишка, направена от занаятчиите на Hermes в Париж. Предлагат се три каишки, Double Tour, Single Cour и Cuff, и те се предлагат в четири цвята: Fauve, Etain, Capucine и Bleu Jean.

Поддръжка на iPhone

За да работи часовникът, той трябва да бъде свързан с iPhone 5c, 5s, 6, 6 Plus, 6s или 6s, който работи с iOS 8.2. IPhone извършва по-голямата част от обработката и след това изпраща информация към часовника. С пускането на iOS 8.2, всички iPhone са готови да бъдат сдвоени с Apple Watch чрез предварително инсталирано приложение, така че е малко необходимо да направите, за да настроите и да стартирате часовника си.

Кой размер искате? 38 мм срещу 42 мм

Apple Watch разполага с калъфи в два размера - 38 мм или 42 мм, което е височината на циферблата на часовника. Те са създадени така, че да отговарят на средната жена (38 мм) или мъж (42 мм), но могат да бъдат избрани в зависимост от вашите лични предпочитания. Освен размера, няма други дизайнерски разлики, но по-голямото лице има по-висока цена. Важно е да вземете предвид размера на циферблата на часовника в решението си за покупка, защото това ще повлияе на неговия комфорт. Наличните опции за материали, цвят и каишка са малко различни за всеки размер, така че ще искате да изберете своя размер и след това да видите кои конфигурации са налични.

Вариация на каишка и лице

Всяка версия на Apple Watch се предлага в един или два цвята. Apple Watch Sport и Apple Watch се предлагат в сребристо и черно в съответните си материали - неръждаема стомана и алуминий. Hermes се предлага само в сребро, докато Apple Watch Edition се предлага в жълто злато или розово злато. Избраният от вас цвят не влияе на цената, така че изборът се базира чисто на предпочитанията.

Типът каишка, от друга страна, оказва влияние върху цената. Ще искате да разгледате различните видове каишки, както и наличните цветове за всеки тип часовник, който изберете, и да сравните цените, за да намерите най-подходящото за вас. Освен това имайте предвид, че има налични каишки на трети страни.

Що се отнася до циферблатите, не се безпокойте, това не е поредното решение, което трябва да вземете преди да купите. Циферблатите могат да се променят в настройките на часовника ви. Налични са много циферблати и те също са персонализирани, включително Chronograph, Color, Modular, Utility, Mickey Mouse, Simple, Motion, Solar, Astronomy, Timelapse, Photo и X-Large.

Характеристика

Apple Watch може да се похвали с множество функции. Те включват следното:

 • Телефонни известия като съобщения и обаждания, на които можете да отговорите директно от часовника
 • Монитор на пулса и проследяване на фитнеса, заедно с приложението Apple Workout, което е една от основните характеристики.
 • Digital Touch, който е начин на комуникация от човек на човек с други носители на Apple. Не само това, можете също да скицирате изображения, да използвате часовника като гласова уоки-токи или чешма, която ще се свърже с друг потребител.
 • Една изискана функция е как можете да споделите сърдечния си ритъм, което ще предизвика вибриране на китката на друг човек в синхрон с пулса ви. Колко романтично!
 • Има и функция за безконтактни плащания, наречена Apple Pay, която позволява номерата за кредит, дебит и лоялност да се използват само с вълна от устройството пред четеца в допустимите магазини.

СТАНОВИЩЕ: Също така написахме скорошно становище, което подчерта някои от нашите преживявания след притежаването на Apple Watch в продължение на девет месеца. Тази статия беше много харесана от нашите читатели.

Предстояща актуализация

В предстоящата актуализация през март за часовника на Apple се съобщава, че към гамата се добавят серия от нови опции за цвят на лентата. Ще има и изцяло нови ленти, изработени от нови материали в сътрудничество с компании, различни от Hermes. Миналата година също се заговори за партньорство с популярни производители на аксесоари на трети страни, като Incase, но не е ясно дали това все още ще бъде част от изданието през март. Надяваме се!

Също така е малко вероятно тази актуализация от март да има нова хардуерна функционалност, но Apple вероятно ще пусне актуализацията WatchOS 2.2, която влезе в бета-фазата на разработчика по-рано този месец, заедно с новите вариации. Бета версии за разработчици показаха, че новият софтуер позволява да се синхронизират множество Apple Watches с един iPhone, в допълнение към новата функционалност в приложението Maps. Ще разберем скоро!

Apple Watch 2 Слухове

Какво можем да очакваме от следващия Apple Watch и струва ли си да го държим? Що се отнася до хардуера, имаше някои слухове от корейския вестник MK News. Единият каза, че Apple Watch 2 ще има същия OLED екран на LG като своя предшественик. Тези източници съобщават, че Apple планира да се придържа към LG заради доказаните от компанията бързи производствени времена и висококачествени продукти, което означава, че няма да има нужда да се притеснявате от недостиг и забавяне на панелите. Някои други слухове обаче твърдят, че Apple е въвела LG и Samsung, за да произвежда екрани за следващото поколение Apple Watch. В доклада се казва, че дисплеят ще има гъвкав OLED, но няма да се промени по отношение на размера или разделителната способност.

СВЪРЗАНИ: Apple Watch 2, Какво да очаквате 

Друг слух, който се носи, казва, че следващият Apple Watch ще се предлага с камера FaceTime. Изглежда, че видеокамерата ще бъде интегрирана в горния панел, което ще позволи на потребителите да извършват и получават обаждания с FaceTime, докато са в движение. Същият доклад твърди, че Apple може да подобри живота на батерията на интелигентния часовник с по-дълготраен модул, който също така ще позволи да се добавят повече здравни сензори.

От гледна точка на софтуера, Apple Watch 2 може да е по-малко зависима от свързан iPhone, което позволява несвързани текстови съобщения и изпращане на имейли с новата им инициатива „без връзки“. Това ще дойде чрез по-динамичен безжичен чипсет, който също ще се предлага с функция „Намери моя Apple Watch“. Също така се говори, че второто поколение Apple Watch ще се предлага в нови нюанси, включително розово златно. Това обаче са само слухове, засега само времето ще покаже!

Сега сте въоръжени с цялата информация, от която се нуждаете, за да получите Apple Watch за себе си. Сега ви остава само да решите бюджета си и дизайна, който най-много подхожда на вас и вашия начин на живот! Кой цвят

Още повече статии за Apple Watch

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found