Оптимизираното зареждане на батерията не работи? Имайте предвид тези неща

Една от по-малките функции на iOS 13 все още беше приветствана от много собственици на iPhone, тъй като теоретично тя може да удължи живота на техните устройства. Говорим за оптимизирано зареждане на батерията.

Но много фенове похвалиха идеята за оптимизирано зареждане на батерията, изглежда, че функцията може да не се е получила толкова добре на практика. Ето какво трябва да знаете за оптимизираното зареждане на батерията, което не работи - и какво можете да направите по въпроса.

Какво е оптимизирано зареждане на батерията?

Ето как бихте активирали оптимизирано зареждане на батерията. Но за някои потребители дори това прави няма да го накара да работи.

Ако се нуждаете от бързо опресняване, оптимизираното зареждане на батерията е нова функция в iOS 13, която трябва да помогне за намаляване на износването на батерията на вашия iPhone с течение на времето - като същевременно удължава живота му и здравето на батерията.

Това се прави чрез анализ на вашите нощни (или дневни) навици за зареждане и адаптиране на цикъла на зареждане. Целта е да спрете батерията да стои прекалено дълго на 100 процента зареждане.

Как работи оптимизираното зареждане на батерията на iPhone?

Работи по следния начин:

  • Ако се събуждате в 7 часа сутринта всеки ден, оптимизираното зареждане на батерията ще отбележи това време за събуждане.
  • Когато включите вашия iPhone, за да се зарежда през нощта, той ще се зарежда нормално, докато достигне 80 процента зареждане.
  • В този момент функцията ще прекъсне зареждането.
  • Той ще възобнови зареждането, когато разбере, че може да напълни батерията на вашия iPhone, без да го оставя да се зарежда напълно дълго време.

Apple добави тази функция поради начина, по който работят литиево-йонните батерии. Всички батерии на смартфона естествено се разграждат с течение на времето, но оставянето на литиево-йонна батерия да стои прекалено дълго на 0 или 100 процента зареждане може да я натовари излишно.

Защо не работи оптимизираното зареждане на батерията?

Теоретично трябва да можете да видите как оптимизирано зареждане на батерията работи в Настройки -> Батерия -> Здраве на батерията.

Оптимизираното зареждане на батерията на теория е чудесен начин за Apple да помогне да се намали броят пъти, когато потребителят на iPhone трябва да замени батерията си.

Това може да бъде особено полезно за потребители, които държат на своите iPhone за продължителен период от време. За тези потребители здравето на батерията е изключително важно, тъй като никой не иска да сменя батерията си всяка година.

Като се има предвид това, изглежда, че оптимизираното зареждане на батерията всъщност не работи за не малък брой потребители.

Според тези доклади функцията няма да спре или да започне да зарежда в подходящото време. Други потребители твърдят, че функцията изобщо не прави нищо на техните устройства.

Е, какво става? Нека стигнем до дъното му.

Няколко неща за отбелязване

Част от объркването относно оптимизираното зареждане на батерията е, че няма много официална информация за това от Apple. Документът за поддръжка на функцията, например, обяснява какво прави, но всъщност не навлиза в подробности за това как работи. Apple предоставя подробни указания за увеличаване на живота на батерията на iPhone в тази статия на техния сайт.

Но въз основа на редица потребителски отчети успяхме да съберем следните частици информация.

Оптимизираното зареждане на батерията изисква последователен график (засега)

Оптимизираното зареждане на батерията изглежда работи само при постоянен график на събуждане.

В този момент изглежда, че оптимизираното зареждане на батерията работи напълно добре за много потребители, но изобщо не работи за толкова много.

Причината за това? Изглежда, че функцията всъщност изисква последователен график за работа. Например, ако се събуждате всеки ден в 7 часа сутринта, тогава оптимизираното зареждане на батерията ще знае да възобнови зареждането на подходящо количество време, преди да станете.

Но ако се събудите в 6 сутринта в понеделник, 7 сутринта във вторник и 9 сутринта през останалата част от седмицата, функцията не знае какво да прави и просто няма да работи.

Това очевидно е неудобно за потребители, които не работят по постоянни графици. И за съжаление, не изглежда да има някакво заобикаляне, за да го накара да работи.

Като се има предвид това, това е доста ярък надзор върху функцията. Така Apple може да подобри своите алгоритми и да добави поддръжка за противоречиви графици по пътя.

Отнема пет дни, за да научи нова рутина

Така че има ограничения за типа „рутина“, които оптимизираното зареждане на батерията може да научи. Но какво се случва, ако имате последователна рутина и в крайна сметка трябва да я промените?

Очевидно има непредвидени обстоятелства за това. В документацията си за поддръжка Apple не посочва колко време отнема на оптимизираното зареждане на батерията, за да научи нова рутина. Но ние имаме идея, благодарение на представител на Apple Support

Един потребител на Reddit поиска помощ от Apple за помощ относно функцията на тяхното устройство. В отговор техникът за поддръжка на Apple им изпрати това изпратено обратно.

Въпреки че това не е официално потвърдено от Apple, това е следващото най-добро нещо за твърд отговор. Оптимизираното зареждане на батерията отнема цели пет дни, за да научите нова рутина.

Може да се наложи да използвате зарядни устройства

Въпреки че не можем да потвърдим това независимо, изглежда, че някои потребители имат проблеми

Както отбелязва тази технология на Apple, системата отнема цели пет дни, за да научи нова рутина.

с оптимизирано зареждане на батерията, заради зареждащата тухла, която използват.

Например, един потребител каза, че функцията работи добре със стандартната 5W тухла за зареждане, която е включена в техния iPhone. За тях обаче няма да работи, когато са използвали 10W зарядно устройство за iPad.

Това вероятно е грешка със самата функция (до която ще стигнем по-долу). Но ако оптимизираното зареждане на батерията не работи за вас, може да искате да експериментирате с настройката за зареждане.

Ако използвате безжично зареждане, опитайте стандартно кабелно зареждане. Ако използвате някакъв вид аксесоари за зареждане на трети страни, изпробвайте известно време съоръжения на Apple на първо място. Просто вижте дали има нещо във веригата за зареждане, което го засяга.

Може просто да е бъги

Също така има голям шанс оптимизираното зареждане на батерията да е наистина наистина бъги в iOS 13, което само по себе си е доста бъги версия в сравнение с предишните версии на операционната система.

Например, видяхме много доклади за оптимизирано зареждане на батерията, причиняващо източване на батерията, в допълнение към гореспоменатите проблеми с това, че работи на първо място.

Изглежда, че много потребители, които искат поддръжка на Apple за съдействие по отношение на функцията, получават обратно отговор, указващ, че Apple иска да „събира информация“ за нея.

С други думи, изглежда, че нещо всъщност не работи по предназначение с оптимизираното зареждане на батерията. Apple не е предвидил това - така че сега работи за промяната му.

Оптимизираното зареждане на батерията няма да направи чудеса

В крайна сметка батериите са ограничен ресурс. Тази функция може да помогне, но няма да направи чудеса.

Дори ако оптимизираното зареждане на батерията работи перфектно за вас, не очаквайте функцията да прави чудеса. Когато работите по предназначение, това ще помогне за удължаване на батерията на вашия iPhone, но няма да го спре да се разгради напълно.

Ако сте особено загрижени за поддържането на батерията на вашия iPhone в горна форма, има и някои допълнителни стъпки, които можете да предприемете.

  • Най-доброто „ниво на зареждане“ за дадена батерия е 50 процента зареждане. Ако можете да го поддържате с 50 процента зареждане, опитайте се да го направите.
  • Не прегрявайте батерията си. Опитайте се да избягвате зареждането му в гореща среда или на пряка слънчева светлина. Може да искате да изключите всички случаи, когато самото устройство се зарежда. Опитайте се да не играете игри или да използвате интензивни приложения по време на зареждане.
  • Избягвайте безжичното зареждане - особено с калпави зарядни устройства на трети страни. Поради начина, по който намотките за зареждане изискват изключително прецизно подравняване, безжичното зареждане може да е лошо за здравето на вашата батерия.

Разбира се, при нужда от деня, не подчертавайте здравословното състояние на батерията си. Батерията на вашия iPhone в крайна сметка ще се разпадне. Най-доброто, на което можете да се надявате, е да го забавите за малко.

Опитахте ли оптимизираната функция за зареждане на батерията още от пускането й с iOS 13? Какъв беше вашият опит? Какво мислите, че Apple трябва да направи, за да направи тази функция по-добра и по-полезна в бъдеще? Моля, озвучете коментарите си по-долу.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found