Как да използвате медицински идентификатор на вашия iPhone в приложението Health

Добавянето на ICE (в случай на спешност) контакти към вашия iPhone е много важно. Всички сме толкова заети в живота, че понякога забравяме да обмислим готовността си за спешни случаи. За щастие, нашите iPhone ни покриват с медицинския идентификатор на Apple в приложението за здраве!

Ето защо е важно да запазите информацията за ICE на вашия iPhone, така че ако има инцидент или спешен случай, първите реагиращи да знаят точно как да се свържат с вашите близки и да ги информират.

Изследванията показват, че фелдшерите и лицата, реагиращи при спешни случаи, проверяват медицинския идентификатор, така че е важно да настроите тази функция ПРЕДИ да настъпи спешен случай.

В тази статия ще ви покажем как да настроите своя медицински идентификатор на вашия iPhone. Всяка информация, която добавяте към вашия iPhone, автоматично се сдвоява с вашия Apple Watch. Така че вашият Apple Watch също може да показва тази информация за медицински идентификационен номер, когато сте в спешен случай.

Apple предлага поддръжка за ICE чрез функцията си Medical ID. Тази функция позволява на реагиращите да получат достъп до вашата критична медицинска информация от заключения екран на вашия iPhone, без неговата парола. Тази информация включва неща като алергии, текущи и хронични медицински състояния, всякакви медицински указания и изброените от вас спешни контакти.

Можете също така да добавите друга полезна здравна информация като вашата дата на раждане, височина и кръвна група, като използвате тази функция.

В идеалния случай трябва да попълните медицинската си информация с неща като вече съществуващи медицински състояния, лекарства, които редовно приемате, алергии към лекарства и физически или психически увреждания.

Всяка информация, която настройвате на медицинския идентификатор на вашия iPhone, също е много полезна, когато стигнете до спешната помощ в болницата. Той помага на вашите медицински сестри, лекари и друг медицински персонал бързо да получат жизненоважна информация за вашата грижа и да се свържат с вашето семейство.

Така че нека да го настроим и да гарантираме, че сме подготвени, само в случай, че нещо се случи!

Настройте вашия медицински идентификатор на вашия iPhone

 1. Отворете приложението Health
  1. Ако за първи път отваряте приложението, изберете да споделяте или не споделяте данните си с Apple
 2. Изберете  раздела Резюме
 3. Превъртете надолу и докоснете Първи стъпки, за да настроите своя медицински идентификатор
  1. Ако не виждате тази опция на екрана, докоснете снимката или иконата на профила си  в ъгъла
  2. Под Медицински данни чукнете Медицински документ
  3. Докоснете Редактиране 
 4. Включете Show When Locked
  1. Това позволява на първите отговарящи да видят вашия медицински идентификатор от заключения екран
 5. Въведете жизненоважната си здравна информация като хронични заболявания и други неща, които искате да реагират първите, които реагират
 6. Включете вашата дата на раждане, алергии и кръвна група
 7. Ако имате медицинска директива, въведете я в бележките за медикаменти
 8. След като въведете цялата си информация, натиснете Готово

Въведете и редактирайте вашите контакти за спешни случаи

 1. Когато страницата с информация за медицинско удостоверение на приложението Health все още е отворена, превъртете надолу и докоснете добавяне на спешен контакт
  1. Изберете контакт от текущия си списък в приложението Контакти и добавете връзката им с вас
 2. Ако излезете от приложението Health, стартирайте го отново и изберете раздела Summary
  1. Докоснете снимката или иконата на вашия профил
  2. Под Медицински данни чукнете Медицински документ
  3. Докоснете Редактиране, след това превъртете до Спешни контакти
  4. Изберете добавяне на спешен контакт 
  5. Изберете контакт от текущия си списък в приложението Контакти и добавете връзката им с вас
 3. Когато сте добавили вашите контакти за спешни случаи, натиснете Готово, за да запазите

Каква информация получават вашите контакти за спешни случаи, когато първите реагиращи използват вашия медицински документ?

Ако сте в спешен случай и първият реагиращ използва медицинския идентификатор на вашия iPhone, първият реагиращ може да извика всички контакти, изброени като контакти за спешни случаи. Освен това вашите контакти могат да получат текстово съобщение относно вашето състояние. Това съобщение включва информация за вашето текущо местоположение и че SOS Emergency е била инициирана.

Ако и вие носите Apple Watch и сте в родината си, вашият Apple Watch може също да предупреди вашите контакти за спешни случаи с текстово съобщение, освен ако не решите да отмените.

Вашият Apple Watch им изпраща текущото ви местоположение и за определен период от време, след като влезете в спешен SOS режим, изпраща актуализациите на вашите спешни контакти, когато местоположението ви се промени.

Какво виждат първите реагиращи, ако съм в спешен случай?

Ако имате нужда от помощ и не реагирате и имате вашия iPhone на вашия човек, първият отговорил може да провери вашия iPhone за вашия медицински идентификационен номер.

Този медицински идентификатор предоставя на екипа за първа реакция информация за вас, която може да бъде от решаващо значение за вашата грижа при спешни случаи, като вече съществуващи медицински състояния и алергии. Той също така показва всички контакти, посочени като аварийни контакти.

 • Ако вашият iPhone е заключен, всичко, което трябва първо да отговори, е да докоснете Спешно> Медицински идентификатор
 • Ако iPhone е отключен, те могат да отворят приложението Health, след което докоснете раздела Medical ID

Когато iPhone е заключен, първият отговорил може да получи достъп до информацията за медицински идентификатор, като събуди iPhone и докосне Спешно. На екрана за спешно повикване те могат да докоснат медицинския идентификатор, за да покажат информацията, която сте предоставили чрез тази функция.

Увийте

Apple оценява доста личната сигурност. Това е една от причините всяка информация за медицински идентификатор, която сте настроили, да не се споделя с другите ви данни за здравни приложения или с други здравни приложения на трети страни.

Смятаме, че това е ценна характеристика. В случай на извънредна ситуация позволява на някой да се свърже с вашите близки. Той също така предостави на първите реагиращи и спешните центрове бърз достъп до ценна информация като съществуващи състояния, кръвна група и алергии, свързани с лекарства, с бързо докосване на вашия iPhone.

Пуснете ни линия

Ние сме много заинтересовани да разберем дали вие или вашето семейство използвате или използвате тази функция на вашия iPhone.

Ако не, моля, уведомете ни някои от причините за вашето нежелание в коментарите по-долу.

Съвети за читатели

 • Работя в болница и когато някой влезе с iPhone, който не реагира, който не разполага с медицински идентификатор, винаги се опитваме да използваме Siri. Помолете Сири да се обади на мама или да се обади на татко или да се обади у дома. Работи повече от 50% от времето!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found