iPad: Safari автоматично опреснява страниците между сесиите; Как да ограничите

Safari за iPad (и iPhone и iPod touch) редовно автоматично ще опреснява уеб страниците, когато потребителят напусне браузъра, след което се връща към него. Това може да се окаже нежелано, тъй като може да означава загуба на мястото ви на страница, опит за презареждане на страница, когато липсва мрежова връзка, или принудително зареждане през бавна връзка.

Това е очаквано поведение и то се случва, тъй като iPad няма достатъчно памет. Когато Safari за iPad вече не може да съхранява страница в кеша си за RAM, вместо това съхранява само визуализация на страницата, след което опреснява страницата, когато потребителят се опита да получи достъп до нея отново.

За да намалите честотата на автоматичното обновяване, просто затворете нежеланите страници, като ограничите броя на едновременно отворените прозорци до три или четири. Въпреки че това не гарантира, че страниците ще останат достъпни в кеша на Safari, това ще увеличи шансовете дадена страница да бъде достъпна, когато се върнете в браузъра.

Когато в браузъра ви Safari на iPad се отворят много нежелани страници, нещата могат да станат бавни и браузърът ви може просто да замръзне или да се срине. Статията по-долу ви помага да идентифицирате различните проблеми, които могат да забавят или сриват Safari на вашия iPad.

  • Safari бавен или срив на вашия iPad, ето как да поправите

Това зависи и от броя на новите раздели, които сте отворили във вашия браузър Safari. Често пъти много потребители продължават да отварят множество уеб страници в Safari, без да се връщат назад и да ги затварят.

Ето списък със съвети и трикове, свързани с раздели Safari, които ще ви помогнат да се справите с тези проблеми и да поддържате Safari оптимизиран.

  • Най-добрите съвети и трикове в разделите на Safari
  • Safari Slow или Crashing на вашия iPhone, Ето няколко съвета

Също така имайте предвид, че можете да използвате помощна програма като офлайн страници, за да съхранявате уеб страници локално, като се уверите, че те няма да претърпят автоматично опресняване при липса на мрежова връзка.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found