Как да използваме новите Apple Maps в iOS 11

Apple Maps започна като гаф. След премахването на Google Maps от iOS в iOS 6, Apple избра да създаде своето решение за дома. Докато първоначалните резултати бяха объркани, Apple бавно фиксира Apple Maps до точка, в която може да се конкурира с приложения като Google Maps и Waze. 

Интеграцията между Apple Maps, Календар, Поща и Съобщения го прави страхотен случай на употреба.

Когато получите имейл или съобщение с текст, приличащ на среща с адрес, Apple ще ви даде възможност да създадете елемент от календара с местоположение, който в крайна сметка го изпраща на Maps с време за напускане, както и автоматично напомняне функционалност.

С iOS 11 Apple добави някои промени и подобрения, за да направи Apple Maps още по-добра, включително една функция, която лично ми прекъсна сделка преди iOS 11.

Ето какво е новото с Apple Maps iOS 11

Вътрешни карти за молове и летища

С Apple Maps в iOS 11, Maps вече може да ви показва подробни карти за избрани молове и летища.

Така например, когато търсите летище и увеличавате мащаба или влизате в летището, Apple Maps се фокусира върху летището и ви дава подробна карта на вътрешността и всички етажи и дори ви насочва наоколо.

По същия начин за моловете можете да увеличите мащаба, да разгледате всички магазини и да получите упътвания, докато сте вътре.

Не безпокойте по време на шофиране

И преди сме разглеждали това, така че ще бъда кратък, но DNDWD ще заглуши всички входящи известия, докато шофирате автоматично. Макар че това е полезна функция концептуално, в момента има някои недостатъци, които се надяваме да бъдат разработени в бъдещи издания. Изпробвахме тази функция доста от обявяването й.

СВЪРЗАНИ: Как да използвате Не безпокойте по време на шофиране, Пълно ръководство

Индикатори за насочване и скорост на лентата за iOS 11 на Карти

Тази функция е прекъсвачът на сделки, за който говорих преди. Като човек, който кара изключително за транспорт и често използва софтуер за картографиране, това винаги е било основната ми причина да избера Google Maps пред Apple. Харесва ми да слушам неща по време на шофиране, така че често нямам включени гласови известия и дори ако го направя, те не са достатъчно конкретни и бих се оказал липсващ на няколко пъти с Apple Maps.

Сега Apple най-накрая се занимава с проблема, като визуално и устно посочва в коя лента трябва да бъдете за следващия си ход. Освен това Apple Maps ще ви покаже и ограничението на скоростта за района, в който се движите, като се уверите, че винаги знаете.

Промяна на мащабирането

Тази функция е малка, но значителна промяна. Понякога, особено докато шофирате, е лесно да увеличите картата, но много по-трудно да я намалите. Това е така, защото мащабирането изисква само двукратно докосване, докато намаляването изисква пълен жест.

С iOS 11 Apple е променила това, така че плъзгането с палеца нагоре ще увеличи, а надолу ще намали.

Apple Maps Light Guidance

Последната нова функция в Apple Maps се нарича Light Guidance. Новата функция е режим, който активирате по време на навигация в iOS 11. В този режим Apple ви предупреждава само ако пропуснете нещо, дава ви пълно намалена карта и просто показва ETA и други малки неща. Това е за хора, които знаят къде отиват, но биха искали лек визуален индикатор. Активирайте тази функция чрез нов превключвател по време на навигация.

Обобщение

Пробвахте ли новите функции на Apple Maps? Кои са някои от любимите ви функции до момента? По-важното е какво би било необходимо, за да ви убеди да преминете изцяло от Google Maps към Apple Maps? Уведомете ни в раздела за коментари по-долу. Обичаме да чуваме вашите преживявания и наблюдения!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found