Изгубен режим за iOS: как да го използвате, за да намерите вашия iPad или iPhone

iOS 6 и по-нови версии на iOS предлагат нова функция iCloud, наречена Lost Mode. Ако вашето iOS устройство (iPhone, iPad или iPod touch) се загуби или открадне, можете да използвате Lost Mode, за да го заключите дистанционно с парола, да покажете персонализирано съобщение на екрана и да следите физическото му местоположение. Ако телефонът ви се окаже у някой друг, тази функция ще уведоми всеки, който държи вашия iPhone (или iPad), да се обади на определен номер, който сте избрали. Всъщност извикването на този номер от iPhone става единствената опция, достъпна на телефона в изгубен режим, различна от отключване чрез въвеждане на паролата. Ето как можете да използвате Lost Mode:

Как да активирам и деактивирам Lost Mode на iPhone и iPad

1. Активирайте Find My iPhone / iPad на вашето iOS устройство, като отидете в Settings> iCloud> Find My iPhone / iPad:

2. Посетете iCloud.com на компютър или Mac и влезте с вашия Apple ID и парола (ако искате да направите това на вашето iOS устройство, вижте тази статия)

3. Изберете „Намери моя iPhone / iPad“

4. Изберете вашето устройство, което искате да поставите в изгубен режим от горното меню.

5. Щракнете върху иконата Lost Mode.

6. Ако преди това не сте настроили заключване на парола на вашето устройство, ще бъдете помолени да заключите устройството си, като въведете парола. Ако вече сте активирали функцията за заключване с парола, ще бъдете помолени да въведете телефонен номер (следващата стъпка). На вашето устройство вие (или който и да го намерите) ще трябва да въведете тази парола, за да излезете от Lost Mode.

7. Можете да въведете телефонен номер. Обаждането на този номер ще бъде единствената опция на телефона в изгубен режим. Ако поставяте iPad в изгубен режим, ще бъдете помолени да посочите телефонен номер, на който да можете да се свържете.

8. Въведете съобщение и изберете Готово.

Вашето iOS устройство вече ще бъде поставено в изгубен режим. Ако някой намери телефона, има две опции (а) извикване на номера, който сте въвели в стъпка 5 или (б) отключване на устройството чрез въвеждане на паролата (паролата, която е била настроена първоначално, или тази, която сте създали при активиране на Lost Mode) . Тъй като човекът, който намери телефона ви, няма да знае паролата, единствената налична опция е да се обадите на номера. Ако обаче сте загубили телефона си, поставили сте го в изгубен режим и след това сте го намерили, можете просто да започнете да го използвате, като въведете паролата си.

Ако сте поставили iPad в изгубен режим, очевидно всеки, който разполага с вашия iPad, не може да осъществи обаждане с помощта на iPad, но той / тя ще види телефонния номер, за да се свърже с вас.

Въвеждането на паролата на iPhone или iPad ще изключи Lost Mode.

Докато устройството ви е в изгубен режим, можете да наблюдавате местоположението му с iCloud.com

Как да деактивирам Lost Mode

Има два начина да спрете Lost Mode. Първият е, че телефонът излиза от Lost Mode, когато е въведена паролата, а вторият е като отидете на iCloud.com и изберете Lost Mode и Stop Lost Mode опция.

Ще получавате актуализации по имейл от Apple, когато Lost Mode е активиран и когато телефонът ви се намира.

Свързани:

  • Как да конфигурирам Find My iPhone: iCloud
  • Моето устройство (Mac, iPhone, iPad или iPod) беше откраднато или загубено; Какво трябва да направя?

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found