Как да коригирам разделянето на албуми в Apple Music

Сега, когато macOS Catalina е официално достъпна за изтегляне от всички, има много нови промени. Една такава промяна е краят на iTunes и въвеждането на „новото и подобрено“ приложение на Apple Music.

Това приложение е известно като приложение на Catalyst, което означава, че по същество това е приложение за iPad, което е пренесено на Mac. Въпреки това, има много проблеми, които измъчват потребителите сега, когато iTunes е изчезнал завинаги.

Какво се случва с Apple Music

Както споменахме, macOS Catalina представя приложения на Catalyst за Mac. Това е предназначено да бъде от полза както за потребителите, така и за разработчиците, тъй като тези приложения могат да попаднат в ръцете на повече хора.

Въпреки това, тези хардкор и отдадени потребители на iTunes са загубили прилично количество функционалност. Вместо да се фокусирате върху организирането на вашата музикална библиотека, новият фокус е върху Apple Music, услугата за стрийминг.

С ограничена функционалност потребителите изпитват повече проблеми, които могат да доведат до премахване на космите. Други потребители обаче намират решения, за да улеснят живота на всички.

Коригирайте разделянето на албума

Един такъв проблем, който измъчва потребителите на Apple Music, е, че албумите в библиотеката се разделят. Изглежда, че няма истинска рима или причина защо това продължава да се случва. Освен това (очевидно) наистина засяга само албуми, качени от потребителя.

Когато албумът е разделен, това означава, че вашата библиотека ще бъде пренаселена и объркана. Искам да кажа, кой иска да види три различни селекции от албуми с включени различни песни? Никой, ето кой.

За щастие има заобиколно решение, което се носи, за да облекчи този доста досаден проблем.

  1. Отворете Apple Music
  2. Щракнете с десния бутон върху албума
  3. Изберете  Получаване на информация
  4. Премахнете отметката от  Компилация
  5. Докоснете  OK

След като изберете  OK , може да искате да опитате и да затворите Apple Music и след това да го отворите отново. Това ще помогне да се изработят всички възможни паяжини, като същевременно се потвърди, че корекцията работи.

Ами ако албумите продължават да се разделят?

В случай, че сте опитали да премахнете отметката от опцията Компилация и проблемът все още е налице, има още едно нещо, което да опитате. Този последен метод изисква да запазите музиката другаде на вашия компютър.

Ще трябва обаче да изтриете албума изцяло от библиотеката си. След това се върнете и добавете албума към Apple Music чрез следните стъпки:

  1. Отворете Apple Music
  2. В лентата с инструменти изберете  Файл> Импортиране
  3. Намерете албума, който трябва да бъде добавен, и го изберете

След като албумът приключи, изданията трябва да престанат да съществуват. В случай, че все още го правят, продължете и проверете отново дали Компилацията е отметната или не. Можете също така да се свържете с Apple Music Support, ако продължите да имате тези проблеми.

Заключение

Имаме големи надежди за приложенията на Catalyst, особено с все повече и повече разработчици, които се качват на борда. Изглежда обаче, че Apple е доставила недовършен продукт с Music на macOS Catalina.

Очевидно е, че при продуктите и приложенията за първото издание има много грешки и можем само да се надяваме, че нещата се развиват от тук. Ако сте срещнали същия проблем, но сте открили различен метод за коригиране на разделянето на албуми, звучете в коментарите по-долу.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found