Как да зареждате AirPods Pro безжично или с кабел

Apple официално обърна играта за безжични слушалки на главата си с AirPods и след това отново с AirPods Pro. Тези слушалки предлагат много повече от дори предшествениците си с добавянето на Active Noise Cancellation.

Но както може да се подозира, голяма загриженост за мнозина е предлаганият живот на батерията, заедно с методите за зареждане. Като се има предвид, че AirPods Pro предлага както безжично, така и кабелно зареждане, заедно с методите за бързо зареждане, това наистина са перфектните „всичко в едно професионални“ слушалки.

Как да зареждате AirPods Pro - това е ваш избор!

За да заредите вашите AirPods, всичко, което трябва да направите, е да заредите кутията на AirPods - след това изберете дали искате да зареждате безжично с помощта на сертифицирана от Qi подложка за зареждане или да ги включите, като използвате включения кабел за зареждане.

Можете да зареждате кутията на AirPods с AirPods вътре в кутията или не - отново вашият избор. И можете да зареждате своите AirPods във всеки случай - стига да е в случай на AirPods Pro.

Погледнете индикатора за състоянието на кутията - жълтата светлина означава, че все още се зарежда, докато зелената светлина означава, че е напълно заредена и готова за работа.

Основи на живота на батерията на AirPods Pro

Подобно на второто поколение AirPods, пуснато в началото на 2019 г., AirPods Pro се рекламира като траен в продължение на 24 часа. Това се коригира до 18 часа, ако предимно използвате AirPods за телефонни / видео разговори.

Сега, въпреки че бихме искали това да е истина, има малко уловка. Самите AirPods Pro са оценени за продължителност до пет часа време за слушане, но можете да вземете един час почивка от това време, ако е активирано Active Noise Cancelition.

Причината, поради която Apple рекламира 24-часовия живот на батерията, се дължи на самия калъф. Случаят на Apple AirPods Pro ще вдигне тежко, когато самите AirPods останат без сок.

Въпреки това има вградена функция за бързо зареждане, която позволява до три часа живот на батерията само след 15 минути в кутията. Това е идеално за тези, които са дълбоко в проекта, но свършват сок и трябва да хвърлят AirPods, за да се зареждат, докато отидете да вземете чаша кафе.

Колко време отнема на AirPods Pro да се зарежда безжично?

Въпреки че има много какво да се каже за удобството на безжичното зареждане, има едно нещо, което знаем със сигурност. Това е доста бавно. Безжичното зареждане съществува от няколко години, но изглежда, че някой, различен от Samsung, наистина е спрял да натиска границите.

Същото може да се отнася и за Apple и за AirPods Pro, тъй като ще трябва да се „справите“ само с нормални скорости на безжично зареждане. В някои тестове AirPods Pro зарежда от 0% до 100% за малко под три часа. Част от това е така, защото самите AirPods получават таксата, а след това случаят се таксува след това.

Може да успеете да финализирате и ускорите този път, ако извадите AirPods от кутията. Просто бъдете готови да вземете част от сока от кутията, след като ги поставите в напълно заредената кутия.

Колко време отнема на AirPods Pro да се зареди с кабела?

В зависимост от това колко сок остава в двата случая в самите AirPods, това може да варира. Някои са виждали зареждане до 100% само за 30 минути, докато други (обикновено ако AirPods са мъртви) са виждали, че времето за зареждане отнема до 2 часа.

Apple обаче включи малко допълнителна полза за потребителите с AirPods Pro и чипа H1. Сега можете да зареждате AirPods Pro в кутията само за 15 минути и да получите до 3 часа време за възпроизвеждане.

Как проверявате състоянието на зареждане, когато зареждате AirPods Pro безжично?

Ако имате AirPods Pro, можете да докоснете кутията, когато е на подложката за зареждане, за да видите дали вашите AirPods Pro се зареждат (кехлибарена светлина) или напълно заредена (зелена светлина). Дори ако не използвате активно AirPods, можете да докоснете двукратно LED индикатора отпред, за да получите груба представа за живота на батерията.

След двойно потупване на кутията, LED индикаторът за нивото на зареждане ще остане стабилен за 8 секунди. Това ще ви даде доста добра представа колко дълго трябва да опитате да заредите кутията, преди да ги свалите.

Можете ли да използвате вашия iPhone или iPad кабел за зареждане, за да зареждате AirPods Pro?

Краткият отговор тук е да, можете да използвате съществуващия си кабел за зареждане, за да заредите AirPods Pro. Това важи за собствениците на iPhone, тъй като и iPhone, и AirPods Pro използват стандартния Lightning кабел.

Собствениците на iPad Pro от 2018 г. ще трябва да търсят другаде, тъй като на AirPods Pro няма порт за зареждане USB-C. Можете обаче да използвате кабел USB-C to Lightning и да включите AirPods Pro в iPad и да заредите слушалките си.

Можете ли да зареждате бързо AirPods Pro с помощта на 18-ватовото бързо зарядно устройство, което се доставя с моделите iPhone Pro?

За съжаление, няма начин да „зареждате бързо“ своите AirPods Pro, дори ако използвате 18-ватова тухла за зареждане от iPhone 11 Pro и 11 Pro Max. Ако погледнете опаковката на AirPods Pro, входът е настроен на „5V 1A“, което означава, че ще се зарежда само при 5W.

Положителната страна е, че включването на AirPods Pro в същото 18W зарядно устройство като iPhone няма да навреди на нищо. В кутията за зареждане е вградена технология, която предотвратява „презареждане“. Това е, когато устройството приема твърде много енергия твърде бързо и в крайна сметка изгаря.

Как проверявате нивото на батерията на AirPods Pro

Както вече подробно описахме тук, има няколко начина да проверите нивото на батерията на AirPods Pro. Най-лесният и подробен начин да направите това е да добавите приспособлението за батерии към вашия iPhone и / или iPad.

Когато сте свързани, не само ще можете да видите нивото на батерията на кутията за зареждане, но и всяка слушалка. Това улеснява получаването на представа колко време ви остава, преди да се наложи да ги допълвате.

Просто отворете кутията джаджа за батерии Използвайте Siri

Още един метод, използващ вашия iPhone, се възползва от добрата ole 'Siri. Запалете Siri и я попитайте „какъв е животът на батерията на моя AirPods Pro“ и тя ще ви уведоми бързо.

И накрая, лесно можете да видите приблизително колко батерия има във вашия AirPods Pro калъф, дори когато се зарежда безжично.

Поставете кутията върху подложката за безжично зареждане и след това докоснете кутията близо до LED светлината.

Ако видите зелено, остава най-малко 80% батерия, а кехлибарът идва между 25% и 80%. Ако сте под 25%, LED индикаторът ще мига в червено, което означава, че все още не трябва да сваляте кутията от зарядното устройство.

Можете ли да зареждате AirPods без калъфа AirPods?

За съжаление няма алтернативен начин за зареждане на вашите AirPods в случай, че сте забравили случая си. Това не е точно тактика за „продажби“, за да сте сигурни, че хората купуват повече кутии.

Вместо това, това е тенденция, която ще видите във всички други наистина безжични опции за слушалки. Причината за това е, че на слушалките има специални щифтове и конектори, които се включват в кутията за зареждане.

Можете ли да зареждате кутията на AirPods без AirPods вътре?

Гледайки обратната страна на зареждането, не  е нужно да поставяте AirPods вътре в кутията, за да зареждате вашия случай AirPods Pro. Това е нещо, което сме правили повече пъти, отколкото можем да преброим, тъй като искаме да слушаме любимите си подкасти, но трябва да заредим случая.

Всичко, което трябва да направите, е да извадите AirPods Pro, след това или да включите кутията с кабел, или да поставите кутията върху безжична подложка за зареждане. Калъфът ще продължи да се зарежда и ще има повече от достатъчно сок, за да презареди AirPods Pro, когато му дойде времето.

Заключение

Не можем да кажем достатъчно хубави неща за AirPods и особено за AirPods Pro. Apple е създала перфектните слушалки, дори ако предимно използвате устройство с Android. Въпреки че се надяваме да видим подобрен живот на батерията от самите AirPods, трудно е да се спори с до 24 часа с напълно зареден калъф.

Ако имате още въпроси относно AirPods Pro или сте имали проблеми, просто ни уведомете в коментарите по-долу. Ще се радваме да помогнем и ако сте разбрали за някои нови съвети или трикове, искаме да знаем и за тях!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found