Как да деактивирам проактивните предложения за Siri на заключения екран в iOS 12

Притиснати ли сте от всички предложения на Siri от актуализирането до iOS 12? Ако е така, научете се как да деактивирате проактивните предложения на Siri, като промените само няколко функции в настройките на Siri!

 • Изключете предложенията за Siri на заключения екран чрез  Настройки> Siri & Търсене>  и изключете предложенията за заключен екран
 • За да изключите скорошни и предложени приложения на вашия iPad, отидете в Настройки> Общи> Многозадачност и док и изключете опцията за Показване на предложени и скорошни приложения
 • За да премахнете предложенията на Siri или други функции на Siri, конфигурирайте тези функции в Настройки> Siri & Търсене. За да изключите всичко, превъртете надолу и изключете Предложения в Търсене, Предложения в Търсене нагоре или Предложения на заключен екран. Ако не искате да виждате предложения за Siri (или преки пътища) за конкретно приложение, превъртете надолу и докоснете приложението

СВЪРЗАНИ СТАТИИ:

 • Често срещани проблеми с iOS 12 и как да ги поправите
 • Проблеми с Bluetooth на iOS 12? Ето как да ги поправите
 • 10 нови функции на Siri в iOS 12, Ето какво трябва да знаете
 • Грешка при инсталиране на iOS 12. Изчерпателно ръководство за всички грешки при инсталиране
 • Проблеми с iMessage в iOS 12, лесно ги поправете

Сири узрява!

Откакто беше пусната първоначално през 2011 г., Siri винаги е била полезна част от мобилната екосистема на Apple. През последните години е добавен и към другите операционни системи на Apple.

Но в iOS 12 Siri получава огромен набор от ъпгрейди, които ще повишат нейната полезност, проактивност и обща интелигентност. Новото приложение за бързи команди на Siri предизвиква много шум, но не е единствената голяма функция.

Предложенията на Siri, някога проста функция, която препоръчва приложения, получават значителна актуализация в следващата версия на мобилната операционна система на Apple.

Какви са тези предложения за Siri?

По принцип в iOS 12 Siri ще получи ъпгрейд, който му позволява да бъде малко по-активен в начина, по който ви помага.

Това не е съвсем нова способност. По-скоро това е подобрен набор от предложения, които разширяват функциите, въведени в предишните версии на iOS.

Например, ако отидете на театър, закупите билет за кино и добавите билета в Wallet, Siri може да анализира тези данни. След това ще ви изпрати предложение с въпрос дали искате да включите режима „Не ме безпокойте“ малко преди филмът да започне. Използвайки геолокация, Siri автоматично ще изключи режима „Не безпокойте“, когато напуснете театъра.

По време на WWDC '18, Apple предложи примера на Siri, предлагащ автоматично да поръчвате рутинното си кафе по времето, в което обикновено го поръчвате.

Ако закъснявате за среща или обяд с приятел, Siri ще ви предложи да изпратите съобщение, което е написала сама. Да слушате определен плейлист в определен час от деня? Сири може да предложи и това.

Дигиталният асистент също ще ви попита дали искате да направите определена задача или навик като рутина, като използвате функцията Добавяне към Siri.

Защо може да искате да ги деактивирате

Разбира се, колкото и полезни да са тези подобрени предложения за Siri, има различни причини, поради които може да искате да ги изключите.

От една страна те могат да се окажат досадни. Това е особено вярно, ако обичате да боравите самостоятелно или да вземате решения за смартфон.

iOS 12 добре се справя с тяхната актуализирана система за групови известия. Но получаването на предложения за Siri от време на време все още може да запуши вашия заключен екран.

Като алтернатива, ако се опитвате да поддържате по-здравословна връзка с телефона си, тези предложения на Siri може да се окажат допълнителни известия, изпращани към вас.

Повечето експерти в областта на цифровото здраве препоръчват смартфоните да показват известия само когато са свързани производителността или човешката комуникация.

Предложението на Siri в по-голямата си част може да не е в нито една от тези две категории.

Изключете предложенията за приложения и наскоро използваните приложения на iPad

За да изключите скорошни и предложени приложения, можете да промените това в Settings> General> Multitasking & Dock . Изключете опцията за Показване на предложени и скорошни приложения.

Деактивирайте предложенията за приложения Siri в джаджа Today

 • Отворете изгледа Днес, като плъзнете надясно от началния екран
 • След това превъртете докрай и докоснете Редактиране
 • На екрана за добавяне на приспособления намерете предложения за приложения на Siri
 • Докоснете червената икона минус
 • Накрая докоснете бутона Премахване

Деактивирайте предложенията на Siri за отделни приложения

За много потребители деактивирането на тези усъвършенствани предложения за Siri за отделни приложения може да бъде пътят.

Ако не искате Siri да предлага поръчка за кафе, можете да деактивирате функцията за приложението Starbucks. Не харесвате предписването на предварително написани текстове? Деактивирайте предложенията на Siri за Messages.

 • Отворете приложението Настройки .
 • Превъртете надолу и натиснете Siri & Search .
 • Намерете конкретното приложение, за което искате да деактивирате контекстните известия.
 • Докоснете споменатото приложение .
 • Превключете превключвателя до Търсене, предложения и преки пътища .
 • Повторете за всички други приложения, за които искате да деактивирате известията.
 • Рестартирайте устройството си, след като изключите всички предложения за приложението Siri

Деактивирайте изцяло предложенията за Siri

В другия край на спектъра някои потребители може да предпочетат да се отърват изцяло от предложенията на Siri.

За щастие в основата си е също толкова лесно. Но за разлика от изключването на известията за конкретни приложения, този метод има няколко недостатъка.

 • Отворете приложението Настройки на вашия iPhone.
 • Навигирайте и натиснете Siri & Search .
 • Докоснете превключвателя до Предложения на заключен екран, за да го деактивирате.
 • Рестартирайте устройството си, като изключите напълно, изчакате 20-30 секунди и включите отново

Имайте предвид, че това ще деактивира и обичайните предложения на Siri. Те биха могли да бъдат полезни. Например в iOS 12 Siri може да предложи деактивиране на известията за конкретно приложение, което рядко се използва.

И все пак, ако предложенията за Siri изцяло не са вашето нещо, тогава това е пътят.

Двойка допълнителни бележки

Освен екрана за заключване, има още няколко места, на които активните предложения на Siri могат да се покажат.

Например Siri може да предлага известия за предложения, когато използвате менюто за търсене на Spotlight. Предложенията на Siri могат да се появят и в Look Up, версията на iOS 10 на функцията Define за думи или фрази.

В същото меню Настройки -> Търсене и Siri ще намерите превключватели до тези опции в допълнение към Предложения на заключен екран. Оттук можете да смесвате и съчетавате мястото, където се показват предложенията на Siri. Просто натиснете превключвателя до всяка от трите опции, за да ги деактивирате.

Ако харесвате предложенията на Siri, когато използвате търсене в Spotlight, можете да го оставите включено, докато деактивирате предложения на екрана за заключване.

В прозореца Today View има и предложения за Siri. Можете да ги деактивирате, като превъртите надолу, докоснете Редактиране и докосване на три реда и Премахване, за да ги деактивирате.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found