Тази функция на iCloud Keychain може да изтощава батерията на всичките ви устройства. Ето как да го поправите

Изпитвате ли прекомерно и необичайно източване на батерията на вашия iPhone и Apple Watch? Може да има много причини защо. И един от тях, непознат за мнозина, е iCloud Keychain.

Така че, ако наскоро сте актуализирали Mac до Catalina и виждате драстично намален живот на батерията на другите си устройства, ето какво трябва да знаете за проблема и неговото решение.

Това твърди един безстрашен Redditor на име Advanced_Path, който копае малко и разбра, че грешка в macOS Catalina причинява проблем с източването на батерията на iPhone.

Това може да причини прекомерно източване на батерията

Въпреки че не бихте очаквали, изглежда има нов процес на iCloud Keychain, който причинява големи проблеми за живота на батерията на устройствата на Apple.

Според публикацията на Reddit, macOS Catalina представи процес, наречен TrustedPeersHelper. По същество той поддържа раздели на базата данни, която управлява доверието в iCloud на вашите устройства.

Но много потребители забелязват, че TrustedPeers използва много системни ресурси на Catalina Macs. И след малко повече копаене, тези потребители откриха, че същият процес източва ресурси и на iOS и watchOS.

С други думи, има грешка, засегната от новия процес на iCloud Keychain. Грешката кара процеса да използва твърде много системни ресурси по всяко време. Това от своя страна причинява прекомерно източване на батерията.

Няма значение колко или какъв тип устройства на Apple използвате. Докато имате едно устройство на macOS Catalina, изглежда, че може да бъдете засегнати от тази грешка.

Имайте предвид, че това може да не е причина за изтощаването на батерията на iOS и watchOS. Но ако сте изпробвали всяка друга стъпка за отстраняване на неизправности и нищо не работи, това си заслужава.

Решението за прекомерно източване на батерията на iOS и watchOS

За да разрешите проблема, ще трябва да изключите всичките си устройства и да включите терминала. Малко е сложно, но изглежда работи.

Същите потребители на Apple, които откриха проблема с TrustedPeers, също намериха потенциално решение. Това е малко ангажирано и техническо. Но отново, ако нищо друго не е проработило, струва си да се опитате.

  • Изключете всичките си устройства с iOS. Ако имате Apple Watch, изключете и това.
  • Сега трябва да изтриете някои бази данни на TrustedHelper. На всички ваши Mac устройства, работещи с Catalina, отворете терминала и изпълнете следната команда: rm -f ~/Library/Keychains/*/com.apple.security.keychain-defaultContext.TrustedPeersHelper.{db,db-shm,db-wal}/ li>
  • След това въведете или поставете тази команда в терминала: tpctl reset
  • След това изключете всичките си Mac устройства.
  • Стартирайте едно Mac устройство. Показват се системните предпочитания, които изискват от вас да влезете отново в iCloud.
  • Можете също да проверите списъка с устройства, свързани с вашия Apple ID в този момент. Препоръчително е да го направите и да изтриете всички устройства, които вече не използвате или имате достъп.
  • Изчакайте около 10 минути. Това ще му позволи да презареди базите данни, които сте изтрили по-рано.
  • Включете другите Mac, които имате (ако има такива).
  • И накрая, включете вашите iOS устройства и Apple Watches един по един.

В този момент ще искате да наблюдавате използването на процесора за TrustedHelpers на вашите Mac. През следващите няколко дни следете живота на батерията на iOS и watchOS.

Въпреки че е малко сложно, изглежда, че горната корекция е работила за много потребители, които изпитват прекомерно изтощение на батерията.

Моля, уведомете ни, ако имате някакви въпроси или притеснения.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found