Помощната програма позволява превключване на графики на MacBook Pro (средата на 2010 г.)

gfxCardStatus, инструмент, първоначално проектиран да показва коя графична подсистема е активна в модели MacBook Pro (средата на 2010 г.) чрез иконите „i“ и „n“, които означават съответно Intel HD Graphics и графиката NVIDIA GeForce GT 330M, сега е актуализиран за да можете да превключвате в движение между картите. Това също е приложение за менюта за OS X, което помага на потребителите на MacBook Pro да видят кои приложения влияят на живота им на батерията, като използват по-жадните за енергия графики.

Функции на приложението

  • Известия в Growl или Notification Center, когато GPU се промени
  • Списъкът на зависимостите : отворете менюто gfxCardStatus, когато дискретният ви графичен процесор е активен, за да видите какво го включва
  • Ръчно превключете на режим Integrated Only или Discrete Only , за да принудите единия или другия графичен процесор

За превключване на графики

Моделите MacBook Pro (средата на 2010 г.), Core i5 или Corei7, 15 ″ и 17 ″ модели автоматично превключват между интегрирани графики Intel (с по-ниска мощност) и NVIDIA (с по-голяма мощност). За съжаление, въпреки че има вградена опция за постоянно поддържане на по-мощната NVIDIA карта, няма опция да я държите изключена по всяко време. Това доведе до значително намаляване на живота на батерията за някои потребители, чиито MacBook Pro ангажират графиката NVIDIA с по-голяма мощност по време на приложения, които на пръв поглед не изискват GPU.

графичен режим на превключване: три режима на работа

  • Динамично превключване: Псевдоним за вградената функция за автоматично превключване на графики в OS X
  • Само интегриран: Принуждава по-щадящата батерията графика и забранява автоматичното превключване
  • Само дискретно: Принуждава по-енергичните графики и изключва автоматичното превключване

gfxCardStatus решава този проблем, като позволява на потребителя да превключва между графични подсистеми по желание. Разработчикът обаче отбелязва, че функцията за превключване може да „причини няколко незначителни временни проблема“.

Изисквания

  • OS X Lion (10.7) или по-нова
  • 2008-2012, 15-17 ″ MacBook Pro с двоен графичен процесор

Описания на иконите в лентата на приложението

  • i - използвате вградения графичен процесор
  • d - използвате по-мощния дискретен графичен процесор

Не можете да използвате външни дисплеи (включително проектори), докато използвате gfxCardStatus в режим Integrated Only. За да използвате дисплей, останете на Dynamic Switching .

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found