Как да добавяте и създавате множество потребители на Face ID с iOS и iPadOS

Харесва ни, че iOS и iPadOS включват функция Face ID, наречена Алтернативен външен вид! Тестването на тази настройка ви позволява да създадете множество идентификатори на лице, или за себе си (като едно с и без очила) или дори за двама различни хора!

Едно устройство, много потребители

Ако споделите своя iDevice с други, удостоверяването може да бъде голяма болка, особено за хора с устройства, които поддържат Face ID.

Ние обичаме Touch ID за подкрепа на множество хора

В дните на използване на скенер за пръстови отпечатъци Apple направи възможно регистрирането на множество пръстови отпечатъци. Това е една от най-големите причини семейството ни да обича Touch ID. 

Възможността да регистрирам един от пръстите си на устройствата на моите деца iDevices е страхотна. Освен това го прави много по-лесно за отключване.

Face ID Ограничени потребители до един!

С пускането на нови модели iPhone и iPad, които поддържат Face ID, Apple ни позволи да регистрираме едно лице към Face ID. Това ограничение само за регистрация на един потребител беше досадно и обезпокоително (особено за моя партньор, който никога не може да запомни паролите!) 

Знаем, че много хора там споделят или разменят устройства

Съвсем естествено е в заето домакинство партньорите, съпрузите, съпругите и децата да използват устройствата на другия през целия ден и седмица. Когато сте навън и трябва да разсеете това суетливо дете, последното нещо, за което искате да помислите, е Face ID!

Поради тази причина, веднага щом Face ID бъде пуснат публично, потребителите поискаха от Apple да добави способността Face ID да записва множество лица, точно както Touch ID позволява множество пръстови отпечатъци. Но през по-голямата част от първата си година Face ID и Apple ни разочароваха.

Но iOS и iPadOS най-накрая променят това.

Разпознава ли Face ID две различни лица в iOS или iPadOS?

Краткият отговор е да!

Докато Apple е проектирала функцията, за да помогне на хората, които са имали проблеми с Face ID, да ги разпознават в различни ситуации или условия на обличане, като със / без очила и т.н.

Но нашите тестове показват, че функцията работи и с две напълно различни лица! 

С iOS 12+ и iPadOS можете да имате до две общо Face ID-та - а не промяна на земята.

Но за тези от нас, които споделят iDevices с нашите партньори или деца (може би дори колега), този алтернативен външен вид наистина е добре дошла промяна! 

Как да добавите множество потребители към Face ID

Ако искате да добавите нов потребител към Face ID на вашия iPhone, стъпките са доста ясни.

Ето какво ще трябва да направите:

  1. Отворете  Настройки
  2. Превъртете и изберете  Face ID & Passcode
  3. Въведете парола
  4. Докоснете  Настройка на алтернативен външен вид 

След като сте избрали  Настройка на алтернативен външен вид , вие или този друг човек трябва да следвате същия процес, както направихте първия път - като да движите главата си в кръгове, за да уловите контурите ѝ.

Но след като завършите, имате два многобройни изяви, готови за използване на Face ID.

Мога ли да изтрия или променя алтернативен външен вид за Face ID?

След като въведете алтернативен външен вид, няма възможност да го изтриете!

Вместо това трябва да нулирате Face ID, за да промените алтернативния си външен вид. За съжаление, това също означава, че трябва да въведете отново всички Face ID!  

Когато докоснете Reset Face ID, вашето устройство премахва и изтрива всичките ви данни за Face ID - включително оригиналния ви Face ID и алтернативния ви външен вид.

Обичаме тази функция за множество идентификатори на лица в iOS и iPadOS!

Улесни живота ни, споделяйки iPad Pro, много по-лесно - особено за моя партньор, който сякаш никога не помни цифровата парола!

Ами синхронизирането на Face ID между устройства?

Засега нямаме синхронизиране на устройства с идентификатори на лица - така че трябва да създадете индивидуално разпознаване на лица на всичките си устройства.

Но би било страхотно, ако Apple създаде унифицирано изживяване както на iPhone, така и на iPad. Наличието на множество потребители на Face ID, регистрирани за синхронизиране на множество iOS и iPadOS устройства, е нещо, което се надяваме Apple да пусне в бъдещи актуализации.

За да научите кои модели в момента поддържат Face ID, разгледайте този списък на Apple.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found