Apple Pay Cash - отговори на 10 често задавани въпроса (Q&A)

Какво е Apple Pay Cash?

Ново предложение за плащане на Apple, което предоставя лесен начин за изпращане или получаване на пари между приятели и членове на семейството, използвайки приложението Messages или Siri на вашия ideavice. Подобно е на популярното приложение Venmo, което е paypal предложение, което улеснява онлайн парични преводи между отделни потребители.

iFolks в САЩ могат да започнат да използват Apple Pay Cash веднага, за да правят покупки в магазини, приложения и в мрежата. Можете също да прехвърлите салдото си от Apple Pay Cash на банковата си сметка.

Може ли някой да използва Apple Pay Cash?

Има няколко изисквания, които трябва да бъдат изпълнени, преди да можете да използвате Apple Pay в брой чрез съобщения на вашия idevice. Тази функция е достъпна само за жители на САЩ, които са на най-малко 18 години. Има процес на удостоверяване на самоличността, който трябва да завършите, преди да можете да използвате тази услуга.

Услугата Apple pay cash изисква да имате валидна дебитна или кредитна карта, която можете да използвате в приложението си Wallet, за да улесните паричните преводи.

Не е необходимо да изтегляте ново приложение, за да използвате Apple Pay Cash.

Кои устройства на Apple поддържат функцията на Apple Pay Cash?

Можете да използвате вашия iPhone, iPad или вашия Apple Watch, за да улесните транзакция с Apple Pay Cash. Ако използвате iPhone или iPad, ще трябва да използвате iOS 11.2 на тези устройства. Ето указанията на Apple за приемливи устройства за Apple Pay и Pay Cash. Функцията Apple Pay Cash вече се поддържа на вашия Apple Watch, ако надстроите устройството си до watchOS 4.2

Какви са ограниченията при използване на Apple Pay Cash?

Имате право да имате само максимално салдо в брой от $ 20 000 във вашите притежания на Apple Pay Cash. Тъй като ще използвате дебита си или кредитната си карта за прехвърляне на пари в сметката си в Apple Pay Cash, ще трябва да се консултирате с вашата банка или компания с кредитна карта за подробности.

Съгласно указанията на Apple, минималната сума, която можете да прехвърлите в сметката си от вашата банка или компания за кредитни карти, е $ 10, а максимално разрешената в момента в една транзакция е $ 3000. Също така, в рамките на 7-дневен период, можете да добавите максимум $ 10 000.

Когато става въпрос за реално изпращане или получаване на пари между потребители, можете да изпращате или получавате пари навсякъде между $ 1 и $ 3000 в едно съобщение. В рамките на седемдневен период можете да изпратите или получите максимум 10 000 долара.

Обвързан ли е Apple Pay Cash с моя Apple Id?

Както при всяко предлагане на услуга на Apple, тази нова услуга е пряко свързана с вашия Apple Id. След като настроите Apple Pay Cash на едно устройство, можете да го използвате на всяко допустимо устройство, където сте влезли в iCloud със същия Apple ID.

Ако планирате да използвате Apple Pay Cash, ще трябва да настроите двуфакторно удостоверяване, ако още не сте го направили. Двуфакторното удостоверяване е допълнителен слой за защита на вашия Apple ID, предназначен да гарантира, че вие ​​сте единственият човек, който има достъп до вашия акаунт, дори ако някой знае паролата ви.

Мога ли да използвам Apple Pay Cash на всичките си устройства?

Тъй като функцията на Apple Pay Cash е пряко свързана с вашия Apple Id и вашия акаунт в iCloud, можете да я използвате на всяко отговарящо на условията устройство, където сте влезли с помощта на вашия Apple Id.

Можете също така да управлявате този процес, така че функцията да е достъпна само в определено устройство по ваш избор, за разлика от всички устройства, които използвате.

За да изключите Apple Pay Cash на определено устройство, натиснете Настройки> Портфейл и Apple Pay> Изключете Apple pay Cash.

Как да настроя и използвам Apple Pay Cash?

Ако отговаряте на всички изисквания за допустимост за използване на функцията за плащане в брой на Apple Pay, настройването му е доста лесно и използването му е изключително интуитивно.

Моля, направете справка с инструкциите на Apple за това как да настроите и използвате тази функция на вашите отговарящи на условията устройства на Apple. Този документ за поддръжка на Apple е много подробен и ви превежда през всички основи на използването на тази нова и вълнуваща функция на вашия iPhone.

Какво да направя, ако загубя iPhone с функцията Apple Pay Cash?

В случай, че загубите своя iPhone или iPad, който има активна функция на Apple Pay Cash, ще трябва да направите няколко неща незабавно.

  1. Влезте във вашия iCloud акаунт с помощта на уеб браузър и незабавно включете „Изгубен режим“ за устройството. Възможността за извършване на всякакви транзакции с помощта на Apple Pay се спира незабавно, когато активирате режима Lost.
  2. Съгласно споразумението на банката Green Dot, вие трябва да ги уведомите / Apple за изгубени или откраднати отговарящи на условията устройства, компрометирани пълномощия и неоторизирана дейност на Apple Pay Cash Account. Ако смятате, че вашето отговарящо на условията устройство е загубено или откраднато, вашите идентификационни данни са компрометирани или че някой е имал достъп до вашия акаунт в Apple Pay Cash без разрешение, трябва да се свържете с тях на (877) 233-8552.

Как затваряте сметка в Apple Pay Cash?

Важното е да запомните, че изключването на Apple Pay Cash с помощта на настройките на iDevice НЕ затваря вашия акаунт в Apple Pay Cash.

След като балансът ви в сметката е нулев, ще трябва да се свържете с Apple, за да затворите сметката си. Моля, обърнете внимание, че ще трябва да поддържате баланс от 0 долара на вашата карта на Apple Pay Cash поне 30 последователни дни, преди да се свържете с Apple, за да закриете акаунта. Това е съгласно правилата, установени от банката Green Dot.

Apple Pay Cash просто мода ли е?

Малко е рано да се каже, но предвид тенденциите, Apple Pay Cash може да е тук, за да остане за дълго време. През юли 2017 г. бе съобщено, че Venmo, популярната услуга за плащане в брой, обслужва над 8 милиарда долара транзакции в брой през това тримесечие. Това е повече от два пъти от 3,9 милиарда долара, които са били обслужвани през предходната година за този период.

Нараства търсенето на пазара, за да се премахне необходимостта от пътуване до банкомат и след това да се носят и предават понякога големи суми в брой за предоставени услуги. Съквартирантите, които разделят наема и комуналните услуги, родителите плащат на детегледачката, вечерящите, които споделят сметката, приятелите, изпращащи парични подаръци за рожден ден, и пътниците, разделящи разходите за почивка, са потенциални случаи на използване, които стимулират търсенето на платформи за равнопоставени плащания. 

Важни опасения при използване на Apple Pay Cash

Има някои важни аспекти, с които трябва да сте наясно, ако планирате да използвате функцията Apple Pay Cash на вашия iDevice.

  • Има голяма разлика, когато става въпрос за използване на дебитна карта спрямо кредитна карта за функцията на Apple Pay Cash. Няма такси при използване на вашата дебитна карта, но ще бъдете таксувани с 3% такса, когато използвате кредитната си карта
  • Ако планирате да използвате кредитна карта за улесняване на паричния превод, трябва също да се консултирате с компанията, издала вашата кредитна карта, за да се уверите, че няма допълнителни надбавки или такси за обслужване на върха на 3%.
  • Моля, не забравяйте, че Вашата Apple Pay Cash Card не е кредитна карта и не предоставя овърдрафт или кредитна линия.
  • Можете да прехвърлите до $ 3000 на превод и до $ 20 000 в рамките на седемдневен период от Apple Pay Cash на вашата банкова сметка. Прехвърлянето на сумите от вашата сметка в Pay Cash към вашата банка също е лесно. Моля, имайте предвид, че времето за прехвърляне НЕ е незабавно. Може да отнеме някъде между 1 и 3 работни дни, докато парите бъдат преведени във вашата банкова сметка. Банковите преводи няма да бъдат депозирани по време на банкови празници или почивни дни.
  • Вашият Apple Id е крайъгълен камък на тази функция. Apple предлага услугата Pay Cash в партньорство с банка Green Dot. Тази услуга изисква вашият Apple ID да има „ добро състояние “. Ако изтриете своя Apple ID, премахнете вашето допустимо устройство, деактивирайте функциите за защита на вашия Apple ID, които Apple изисква за достъп или използване на функциите на Apple Pay, или по друг начин престанете да имате Apple ID, който е в добро състояние или отговаря на условията , може да не успеете да използвате или продължите да използвате Услугите (изцяло или частично)
  • Затварянето на вашия акаунт в Apple Pay Cash е лесно, но обикновеният и прост баланс ZERO е малко подвеждащ. Съгласно споразумението на Green Dot Bank, вие трябва да поддържате НУЛОВ баланс в продължение на 30 последователни дни, преди да можете да се свържете с тях, за да затворите сметката.
  • Някои потребители може да не използват двуфакторно удостоверяване на своите устройства на Apple. Ако не сте настроили тази функция, трябва да разгледате често задаваните въпроси от Apple относно тази функция за защита. За да използвате функцията Apple pay Cash, ще ви трябва 2FA.

В обобщение,

Надяваме се, че сме разгледали някои от ключовите въпроси и притеснения, които може да възникнат при използването на новата функция на Apple Pay Cash. Това е много интуитивна функция, която е много лесна за използване. Това може да спести време, когато става въпрос за изплащане на по-малки суми в брой за услуги, които консумираме, или изпращане на малки суми на членовете на нашето семейство или приятели.

Както при всяка нова технологична оферта, тя изисква от нас да променим поведението си. Ако винаги сте мразели да ходите до банкомат за теглене на по-малки суми в брой, това ще бъде добър начин да избегнете това, при условие че всички ваши приятели и семейство са на устройства на Apple. От друга страна, ако ви харесва начина, по който правите нещата сега и не искате да се занимавате с управлението на още един механизъм за плащане, можете да изчакате и да видите как ще се развие тази нова услуга на Apple през следващите няколко месеца или години.

Ще се радваме да чуем от вас.

Вече използвате новата услуга на Apple Pay Cash или планирате да използвате в близко бъдеще? Седите ли на оградата, когато става въпрос за тази функция? Ако е така, кои са някои от причините, поради които се отказвате от тази услуга.

скорошни публикации