Как да предавате безплатно на екрана на Mac

Излъчването на екран (или заснемане на видео екран) е цифров запис на екран, който обикновено съдържа аудио разказ. Това е различно от екранните снимки, тъй като скрийнкастът е в основата си цифров запис (като екранния запис на филм), който улавя действията, протичащи на вашия Mac, със звук. С помощта на скрининг можете лесно да записвате видео уроци, лекции, инструкции, задачи и презентации. Ето как:

Ще имаш нужда:

Quicktime Player 10 или по-нова версия

Стъпки:

1. Отворете Quicktime Player

2. Щракнете върху менюто File -> New Screen Recording.

3. Щракнете върху иконата на триъгълника за настройки на записа. Можете да изберете да използвате вградения микрофон. Можете да използвате външен микрофон. Можете да изберете качеството на видео и аудио на вашия запис. Можете също да изберете местоположението, за да запазите записа си, когато приключите.

4. За да започнете да заснемате екрана си, щракнете върху кръглия (червен) бутон за запис.

5. Можете да запишете целия си екран или само по-малка част от екрана. За да заснемете целия си екран на Mac, щракнете навсякъде и записът ще започне. Ако искате да заснемете част от екрана си, просто плъзнете показалеца, за да изберете конкретната област на екрана, която искате да запишете. След това щракнете върху бутона Старт на записа.

6. Когато приключите записа на екрана, щракнете върху бутона за спиране и видеоклипът вече ще се появи, за да можете да го видите.

Публикувайте и споделяйте заснемането на екрана

Ако искате да споделите или публикувате заснемането на екрана си по имейл, чат, Facebook, YouTube, Vimeo, iTunes, iMovie или Flickr; ето как:

1. Отворете файла за запис, който искате да споделите (ако все още не е отворен), можете да щракнете върху иконата със стрелка ИЛИ щракнете върху бутона Споделяне (менюто Файл-> Споделяне).

2. След това изберете изберете Email, Message, AirDrop, Facebook, YouTube, Vimeo или Flickr. Ще трябва да влезете, ако искате да споделите файла си чрез YouTube, Vimeo, Flickr или Facebook.

Как да редактирате вашите екрани

Може да искате да изрежете, завъртите или обедините вашите записи. Ето как:

1. За да отрежете файла си така, че филмът ви да показва само частта от записа, който искате, изберете Edit> Trim. Плъзнете жълтата лента за подрязване наляво и надясно. Щракнете върху подрязване, когато сте готови. Всяка част от записа извън жълтата лента за изрязване ще бъде изтрита, така че нежеланите части да не се възпроизвеждат.

2. Може да искате да завъртите или обърнете записа си, изберете Edit> Rotate Left, Rotate Right, Flip Horizontal или Flip Vertical.

3. Можете да обедините вашите скрийнкаст файлове в един файл, за да комбинирате множество записи. За да направите това, отворете записа си в QuickTime плейъра, след това плъзнете клипа или филма, който искате да обедините, във вашия прозорец на филма.

Свързани:

  • Как да използвам Mac OS X Grab Utility за правене на екранни снимки
  • Как да заснемате екранни снимки с Mac OS X

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found