Как да разберете дали изпращате iMessage или текстово съобщение (SMS)

С приложението Messages можете да изпращате незабавни съобщения (iMessages) безплатно през Wi-Fi, използвайки iOS устройство или Mac. Можете лесно да изпращате съобщения, включително видеоклипове и снимки, с всеки на iPad, iPhone, iPod touch или Mac, работещ с Mountain Lion безплатно. Много доставчици обаче таксуват кратки текстови съобщения (SMS или MMS), ако използвате клетъчни данни.

Това кратко ръководство обяснява как да разберете дали използвате iMessage безплатно през Wi-Fi или дали изпращате SMS през услугата за съобщения на вашия оператор; по този начин може да се прилагат тарифи за съобщения от оператора.

Когато балончето за текст и бутона за изпращане са сини вместо зелени, ще знаете, че използвате iMessage вместо SMS. Също така ще видите думата „iMessage“ със слаби сиви букви в полето за въвеждане на текст, преди да въведете нещо. Това са безплатни съобщения.

Ако балончето за текст и бутона за изпращане са зелени, това означава, че изпращате SMS и може да се наложат допълнителни такси в зависимост от вашия план за данни. Също така ще видите думите „Текстово съобщение“ в полето за въвеждане на текст, което показва, че това не е iMessage.

Бележки:

  • Съобщенията могат да се изпращат като SMS, когато iMessage не е налице.
  • Ако получателят не е настроил iMessage, ще изпратите SMS съобщения, като използвате клетъчни данни.

Свързани:

  • iOS6: Съобщенията (iMessage) не работят, Как да поправя
  • Как да прикачите изображения към съобщения и електронна поща, без да запазвате изображението: Копирайте и поставете
  • Настройка на iMessages на вашето iOS устройство

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found