Как да разберете основните спецификации на Mac

Как да намерите основните характеристики в OS X

Имате ли MacBook? Е, Поздравления за покупката, ако сте нов потребител на Mac. Можете ли да кажете характеристиките на вашия Mac, като просто погледнете вашата машина? Не, не можете, защото Apple е наистина добър, когато става въпрос да не дава на модела си различни имена. Това е причината, поради която някои нови потребители на Mac е малко трудно да знаят информация като скорост на процесора, RAM и дали е възможно да я надградят или не, когато използват своите машини.

За щастие, има прост начин да знаете всичко за основните спецификации на вашия Mac в OS X. Всичко, което трябва да направите, е да прочетете нататък ...

Знайте паметта, операционната система и процесора на вашия Mac

Това е може би най-лесното. Почти цялата информация за вашия Mac се крие зад известната „Apple Icon“, разположена в горния ляв ъгъл на екрана. Кликнете върху него отгоре, отворете падащ прозорец и след това щракнете върху „About This Mac“, който ще отвори прозорец, съдържащ цялата системна информация.

Този прозорец, който е известен още като „Прозорец за системна информация“, ще ви покаже всичко за вашата система, като процесора, модела, инсталираната памет (RAM), серийния номер, графичната карта, версията на OS X, инсталирана и работеща на машината, и т.н.

Кликването върху раздела „Памет“ ще разкрие подробна информация за RAM, като например колко слота има, какъв размер и колко памет се използват.

Познайте графичната карта на вашия Mac

Основната информация за вашата графична карта е в Преглед на системната информация, като име на картата и нейния капацитет. За да получите повече техническа информация за графичната карта, щракнете върху „системния отчет“, намиращ се в долната част на прозореца Общ преглед на системната информация. Това ще отвори изскачащ прозорец с подробности за хардуера на вашия Mac.

В този нов прозорец изберете Хардуер и след това Графика / Дисплеи . Цялата необходима, подробна информация като VRAM, текуща дълбочина на пикселите, разделителна способност и други може лесно да се види в този прозорец.

Знайте хранилището на вашия Mac

Всичко за съхранението на вашата система също е там в прозореца Преглед на системната информация. Трябва само да изберете раздела Съхранение и той ще ви даде хубаво визуално представяне на всички устройства. Дясната страна на екрана ще ви разкаже за устройствата.

Твърдите дискове и текущото състояние на твърдия диск се показват в разбивка на заетото пространство (от различни неща като музика, приложения и т.н. ...) и свободно пространство.

За медийни устройства този прозорец изброява всички формати, които вашето устройство може да пише. Този прозорец ще съдържа и информация за всяко сменяемо устройство за съхранение, като флаш устройство, поставено в системата.

Знайте размера на батерията на вашия Mac

Информацията за батерията е много полезна. Може да се види, след като щракнете върху System Report и след това изберете раздела Хардуер отдясно. Сега изберете Захранване и ще имате цялата необходима информация за батерията.

Съвет: Броят на циклите е интересна информация. Разказва ви за текущото състояние на батерията. По-висок брой цикли показва, че машината е била използвана до голяма степен. Както можете да видите, това е малко по-различно от начина, по който търсите системни спецификации в Windows.

Поздравления отново за първата ви покупка на Mac. Обзалагаме се, че ще се насладите на пътуването.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found