iPhone 5c ще бъде спрян през 2015 г.

В новините от Далечния изток днес тайванският уебсайт за технически новини EMS One съобщава, че Apple ще прекрати производството на така наречения „нискотарифен“ iPhone 5c през 2015 г.

Производството на iPhone 5c да приключи?

Подкрепеният с поликарбонат и цветен iPhone 5c е представен от Apple през септември 2014 г. (прочетете нашата стартираща история), на фона на спекулациите, че Apple ще представи нискотарифен модел, за да се конкурира с евтини устройства с Android, особено в развиващите се пазари, където цената на смартфоните не обикновено се субсидира. Наблюдателите от бранша бяха изненадани до известна степен, когато iPhone 5c беше продаден по-скоро като телефон от среден клас и заявиха, че стратегията на Apple ще завърши с неуспех.

Първоначално разкрита в тайванския икономически вестник  Industrial and Commercial  Times в сряда, в статията се посочва, че Wistron Corporation (за която се смята, че е един от производителите на iPhone 5c) ще бъде засегната от решението да прекрати производството си.

Wistron е отделение от Acer и в момента работи около 30 000 души. Компанията започва да произвежда iPhone за Apple през 2013 г., за да отговори на търсенето, което не може да бъде задоволено от Foxconn и Pegatron. Всъщност, въпреки очакваното спиране на производството на iPhone 5c, приходите на компанията са нараснали със 70% на годишна база и има възходяща перспектива за 2015 г.

iPhone 5c беше бестселър

IPhone 5c беше основно преопакован iPhone 5 с леко актуализирани вътрешни елементи, който оттогава се превърна в един от най-продаваните телефони на компанията. За съжаление Apple не разбива данните си за продажбите за всеки модел на iPhone, но те постоянно твърдят, че 5c е надминал очакванията.

IPhone 5c постоянно се превръща в бестселър за Apple.

Ако бяха необходими доказателства за популярността на 5c, на много пазари като Великобритания iPhone 5c стана смартфон номер едно през лятото тази година, малко преди пускането на iPhone 6 и iPhone 6 Plus. А в САЩ iPhone 5c беше един от трите най-продавани телефона на четирите основни оператора между септември и ноември 2013 г.

Все още не е известно дали Apple ще прекрати изцяло производството на iPhone 5c или просто ще намалее, тъй като iPhone 5s се превръща в новото устройство от среден клас през 2015 г.

Оригиналната статия на EMS One на китайски може да бъде намерена тук.

Можете също да прочетете повече за разликите между iPhone 5c и iPhone 5s тук.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found