Как да получите възстановяване на сумата от приложението си или да съобщите за проблем с покупката на приложението си

Искате ли възстановяване на сума за покупка от iTunes или App Store (например книги, филми, приложения или телевизионни предавания)? Общите условия на Apple казват, че „всички продажби и наеми на продукти са окончателни“. Това означава, че Apple не предлага възстановяване на суми. Но Apple може да направи изключения, ако имате основателна причина. Политиката на Apple гласи, че:

„Ако продуктът стане недостъпен след транзакция, но преди изтеглянето, единственото ви средство за възстановяване е възстановяване. Ако техническите проблеми възпрепятстват или необосновано забавят доставката на вашия продукт, вашето изключително и единствено средство за защита е или заместване, или възстановяване на платената цена, определена от Apple

Наскоро изтеглих приложение за факс от Mac App Store, за да изпращам факсове през моя Mac. Това приложение трябваше да ме таксува след успешно изпращане на факс съобщенията. Когато се опитах да изпратя факсове с това приложение, бях таксуван за факсовете, но приложението продължаваше да се срива, преди действително да изпрати тези факсове. На следващия ден получих имейла си от iTunes по електронна поща с таксите. Исках възстановяване и Apple ми върна парите. Така че, ако смятате, че имате основателна причина, поискайте възстановяване на сумата, за да си върнете парите. Също така имайте предвид, че ако датата на покупката ви е била преди повече от 90 дни, няма да получите възстановяване. Ако покупката на вашето приложение е на по-малко от 90 дни и имате основателна причина, ето как можете да поискате възстановяване или да съобщите за проблем с вашия iTunes, iBookstore, iOS (iPad, iPhone или iPod touch) или Mac App Store покупки:

1. Стартирайте Safari на вашия Mac, PC или iOS устройство, като посетите следния url:

  • reportaproblem.apple.com

Като алтернатива, когато получите електронната си разписка от Apple, ще има линк с надпис „Подаване на сигнал за проблем“. Можете също да кликнете върху това. Ако изберете тази опция, преминете към номер # 4 по-долу.

2. Въведете вашия Apple ID и парола и щракнете върху влизане:

3. Тук ще видите всичките си покупки (книги, приложения, филми и т.н.). Намерете приложението и кликнете върху бутона „Подаване на сигнал за проблем“:

4. От падащото меню изберете причината, поради която искате възстановяване на сумата, и обяснете проблема си в текстовото поле. След това натиснете Submit.

Това е всичко. Трябва да получите автоматичен имейл за отговор от Apple, в който се казва, че са получили вашата заявка. Също така ще получите имейл по-късно (вероятно в рамките на един работен ден) с решението на Apple за възстановяване на сумата. Ако имате основателна причина, те трябва да отменят таксата за покупката.

Свързани: Как да съобщите за проблем за iPhone / iPad / iPod Touch App

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found