Как да добавяте, споделяте и отпечатвате билети за филми от Apple Wallet

Приложението Apple Wallet, вярно на името си, трябва да бъде заместител на (или поне цифрова версия) на вашия физически портфейл. Можете да съхранявате доста неща в Wallet, като дебитни или кредитни карти, карти за лоялност или членство, както и за честите посетители на кино, билети за кино.

Ето всичко, което трябва да знаете за добавяне на билети към Apple Wallet, споделяне на билети от Wallet и дори отпечатване на тези билети от Wallet.

Добавете билети за кино към Apple Wallet

Въпреки че точният метод се различава, повечето компании за продажба на билети ще предлагат лесен бутон Добавяне към портфейла.

Има много билетни компании и театри, така че е невъзможно да се обхванат всички поотделно тук. За щастие, добавянето на билет за филм към Apple Wallet обикновено е малко.

Първата стъпка е да изтеглите приложението, което искате да използвате за закупуване на билети. Повечето киносалони, като AMC или Regal, ще имат свои собствени приложения. Билетни компании като Atom и Fandango също са добри възможности за закупуване на билети за кино.

Тези приложения ще имат различни методи за закупуване на билети, но обикновено ще бъдат доста ясни.

След като билетът бъде закупен, трябва да имате достъп до него доста лесно от приложението. Почти навсякъде, след като успеете да видите билета си, ще можете да го добавите към Wallet.

Просто потърсете всякакъв вид опция, която казва Добавяне към портфейла (или Добавяне към Passbook в случай на някои по-стари приложения). Ако не можете да намерите опции, свързани с портфейла, в приложението, препоръчваме да се свържете с театралната или билетна фирма, която сте използвали, или да проверите уебсайта им за допълнителни инструкции.

Пример: Фанданго

За целите на тази статия ще използваме приложението Fandango като пример, за да можете да получите същността на добавянето на билет към Wallet.

 • Отворете приложението Fandango.
 • Докоснете Акаунт в долния десен ъгъл.
 • Изберете опцията Покупки от менюто.
 • Оттук докоснете конкретния билет за филм, който искате да добавите към Wallet.
 • Тази страница ще покаже билета ви за кино и местоположението в киното. Ще видите и QR код - под това трябва да има опция Добавяне към Apple Wallet.
 • Докоснете Добавяне към портфейла на Apple.
 • Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.

След като билетът е в портфейла ви, можете просто да отворите приложението Wallet, да изберете билета и да го покажете на купувача на билети в киното, за да получите достъп.

Какво ще кажете за имейла?

Ако не искате приложение за продажба на билети на вашия iPhone, винаги можете да опитате да закупите билет за филм от браузър. Обикновено театърът или билетната компания ще ви изпратят информация по билета ви по имейл.

Приложението Wallet обикновено е доста интелигентно и се интегрира безпроблемно с приложението iOS Mail. Подобно на бордните карти, iOS понякога разпознава билет за филм в Mail и автоматично го добавя към Wallet. Така че първата стъпка е да проверите Wallet и да видите дали билетът ви се е появил.

Ако не е, отидете в приложението Mail и потърсете имейла с вашия билет. Както при приложенията, различни компании ще изпращат различни имейли. Но ако театралната или билетна компания поддържа Apple Wallet, обикновено ще има виден начин да добавите билета към вашето iOS устройство.

Можете ли да споделите билети от Apple Wallet?

Споделянето на билет от Apple Wallet е лесно. Но билетът все още може да се използва само веднъж.

Да. След като билетът е в Apple Wallet, можете да го споделите с друго устройство, като използвате листа за споделяне на iOS. Това ще ви позволи да използвате този билет на другото устройство. Имайте предвид, че няма да можете да използвате билета два пъти - това не е трик, за да получите два билета на цената на един или нещо.

 • Отворете Apple Wallet.
 • Докоснете билета за филма, който искате да споделите.
 • Трябва да видите икона с три точки в горния десен ъгъл. Докоснете го.
 • В това следващо меню превъртете надолу и натиснете Share Pass.
 • Изпратете пропуска чрез Messages, Mail или AirDrop.

След като пропускът бъде изпратен, е доста лесно да го добавите към Apple Wallet на приемащото устройство. Например в Messages просто докоснете пропуска и щракнете върху бутона Add, за да го съхраните в Wallet.

Можете ли да отпечатате билети за филми от Apple Wallet?

Можете технически да отпечатате билет от Apple Wallet. Но наистина няма нужда.

Но какво, ако харесвате физически билети за кино - възможно ли е да отпечатате билет от Apple Wallet?

Технически, да. Но няма начин да отпечатате билет за филм директно от Apple Wallet. Ще трябва да използвате заобиколно решение. Освен това има малка причина да отпечатате билет за филм, ако вече го съхранявате в Apple Wallet.

Театрите, които позволяват добавянето на техните билети към Apple Wallet, също ще им позволят да се използват директно от iPhone. С други думи, просто им покажете билета си на вашето устройство - няма нужда да ги отпечатвате.

Ако настоявате да имате физическо копие, препоръчваме да отпечатате билета от имейла си. В приложението за поща просто отворете имейла с билета си. Натиснете бутона Отговор, след което бутона Печат.

Оттук нататък просто преминете през нормалните стъпки за печат на iOS. Ще трябва да изберете принтер във вашата Wi-Fi мрежа.

Имате проблеми с добавянето на билет за филм към Apple Wallet?

Ако имате проблеми с добавянето на билет за филм към Apple Wallet по всяко време на процеса, има няколко неща, които можете да опитате.

 • Извършете „стандартно отстраняване на неизправности“. Затворете приложението Apple Wallet и го отворете отново. Ако това не успее, рестартирайте вашия iPhone.
 • Уверете се, че iOS е актуална. Това обикновено ще се грижи за грешки от страна на Apple.
 • По същия начин актуализирайте приложението си за продажба на билети. Ако приложението на услугата за продажба на билети е остаряло, може да срещнете проблеми с добавянето на билет към Wallet.

Препоръчваме да се свържете с Apple Support, ако всичко е актуално и проблемите продължават. Ако ви предстои да направите филм, препоръчваме да покажете билета си по имейл до театъра.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found