10 скрити функции на iPhone X

Бар никой; iPhone X е най-вълнуващият продукт, който Apple пусна от години. Това е първият преработен iPhone от дълго време; няма бутон за начало, дисплеят е от край до край, Face ID е отличен и списъкът продължава. Това е чисто нов ден и с него има някои невероятни скрити функции на iPhone X, които само чакат да бъдат открити!

Поради промените в дизайна, iPhone X разчита на Face ID и жестове. Потребителите на iPhone X трябва да се научат отново на основната навигация на iPhone, но интерфейсът, базиран на жестове, позволява някои мощни нови опции. Face ID също разкрива нови възможности и има много нови и не толкова очевидни функции за разпознаване на лица. Ето няколко скрити под повърхността на iPhone X, които правят използването на устройството още по-голямо удоволствие.

Скрити функции на iPhone X: Всички неща с Face ID 

Face ID е една от основните характеристики на iPhone X. Разпознаването на лице на iPhone отвори вратата към някои изискани трикове, които вероятно не осъзнавате, че се случват на iPhone X.

Интелигентни известия

Когато погледнете известията на вашия iPhone X, ще видите предварителен преглед на съобщения, имейли и др. Ако обаче не бяхте, нямаше да има предварителен преглед. IPhone X използва Face ID, за да се увери, че проверявате известията, преди да разкриете визуализация. Интуитивно.

Затъмняване на дисплея

В миналото четенето на новина или проверката на Twitter на iPhone винаги се прекъсва от постоянната нужда да продължавате да докосвате затъмняващия дисплей на вашия iPhone на около 30 секунди. На iPhone X това малко раздразнение вече го няма. Преди да затъмни дисплея, предната камера ще провери дали вниманието ви е на екрана. Ако е, остава да свети. Няма повече постоянно потупване.

Долен обем 

Подобна функция се прилага, когато използвате iPhone и идва известие или обаждане. Ако силата на звука на iPhone е напълно увеличена, камерата ще провери вниманието ви, преди да изведе сигнал. Ако забележи, че използвате телефона си, звукът ще се намали. Същото важи и за функцията за аларма. IPhone X автоматично намалява силата на звука на алармата, когато разпознае вашия FaceID.

Деактивирайте разпознаването на лица

Консенсусът е, че скоростта на Face ID е някъде между първото и второто поколение Touch ID сензор. Извън кутията Face ID проверява вниманието ви преди отключване, което изглежда отнема допълнително секунда. В Настройки обаче има опция за изключване на разпознаването на вниманието. Въпреки че това е по-малко сигурно, аз лично не съм попаднал в ситуация, в която е необходим допълнителен слой. Той също така ускорява Face ID малко.

Докоснете, за да се събудите на iPhone X 

Просто събуждането на вашия iPhone, за да проверите часа, е едно от най-фундаменталните бутони за начало. С iPhone X тази проста задача е много по-управляема. Сега можете да докоснете където и да е на екрана, за да събудите дисплея. След няколко дни това се превърна в почти безмозъчна реакция, когато трябва да събудя дисплея.

Надстройка на многозадачност

С iPhone X изчезнаха дните на двукратно щракване върху бутона Начало, за да се появи многозадачност. Многозадачният превключвател вече може да се задейства, като плъзнете нагоре от долната част на екрана и хванете пръста си върху стъклото или плъзнете отдолу към дясната страна на екрана.

Най-добрата функция за многозадачност обаче е възможността най-накрая да превключвате между приложенията с един жест. В миналото превключването между приложения винаги е било натоварващо за iPhone. Сега просто плъзнете отляво надясно по индикатора за дома (постоянно присъстващата хоризонтална лента в долната част на екрана на iPhone X). Това ви позволява бързо да превключвате между приложенията.

Достижимостта не е отминала

Не беше ясно дали достижимостта ще бъде достъпна на iPhone X. С 5,8-инчовия дисплей достигането до горната част на iPhone X е афера с две ръце за повечето от нас. За щастие, достижимостта е опция, която може да се включи в менюто за достъпност в приложението Настройки. 

След като активирате, можете да плъзнете пръста си надолу по индикатора за дома, за да задействате Достижимост. Жестът отнема няколко опита, за да се улови, но е хубаво, че функцията все още е там.

Бързо деактивирайте Face ID

Ако някога се окажете в ситуация, в която искате да попречите на някой да ви принуждава да отключите вашия iPhone с помощта на Face ID, можете да задържите страничния бутон и един от бутоните за сила на звука на iPhone X, за да деактивирате Face ID. Единственият начин да влезете във вашия iPhone, след като това стане, е да въведете вашата парола.

Видео увеличение

Широкото съотношение на страниците на iPhone X означава, че вашите видеоклипове са маркирани с букви отстрани. Можете обаче да притиснете, за да увеличите видеоклипа, за да запълните целия екран, ако гледате телевизионно предаване, филм или видеоклип в поддържани приложения (т.е. YouTube е актуализиран, за да поддържа функцията). Това наистина отрязва част от видеото, но за мен е интересно да гледате видео на пълния екран на iPhone X. Имайте предвид, че и при този подход прорезът може да ви изнерви малко.

Промяна на характера на Animoji 

Animojis на iPhone X се превърна в най-популярната функция на смартфона днес. Записването на animoji с вашия iPhone X е лесно и много интуитивно. Скритият трик е около промяната на героя на анимоджи, след като сте записали съобщението си. Можете да плъзнете между различните аними и да промените видеоклипа, дори след като приключите със записа, използвайки такъв. Продължете и опитайте!

Надявам се, че тези съвети са ви били полезни. Открихте ли сами скрити съвети за iPhone X? Позволи ни

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found