По-задълбочен поглед към новото приложение за телевизия в iOS 10.2

Тази седмица Apple пусна iOS 10.2 за iPhone и iPad. В допълнение към новите музикални функции и емоджи, iOS 10.2 включва ново приложение "TV", заместващо традиционното приложение "Видео", намерено на iOS устройства от почти десетилетие.

Новото приложение стартира заедно с наименованието TV app за Apple TV, нов център за премахване на фактора на приложението от вашето телевизионно изживяване, за да направи всичко за съдържанието.

Приложението TV надхвърля традиционната библиотека със съдържание, първоначално намерена на вашия iPhone. Преди това центърът за видеоклипове беше мястото, където ще намерите всичките си телевизионни предавания и филми в iTunes, както и лично съдържание, импортирано от iTunes.

Телевизията е много повече от това. Въпреки че приложението все още включва цялото ви закупено съдържание от iTunes, то вече е централен център за цялото съдържание на вашето устройство, завършено чрез редица партньорства с доставчици на съдържание в САЩ.

Този момент на Съединените щати е важен. Всички тези нови изтласквания на съдържание от Apple са фокусирани върху Съединените щати и няма вероятност скоро да се преместят в чужбина. Това вероятно е, защото Apple се е опитал в миналото и все още се надява да се конкурира с доставчиците на съдържание в САЩ, в бъдеще.

В допълнение към новото приложение за телевизия, iOS 10.2 включва нова „ Единична функция за вход“ , заимствана също от Apple TV, която позволява на потребителите да влязат веднъж в своя кабелен доставчик и автоматично да отключат достъпа до всички приложения, на които плащат за съдържание. .

Услугата работи само с невероятно ограничен кръг доставчици от момента на писане, но работи добре. Потребителят на DIRECTV може например да влезе в настройките, да влезе в акаунта си и след това, когато изтегли приложенията TBS или FXNOW, автоматично да получи достъп до съдържание.

Връщайки се към телевизионното приложение, при стартиране ще влезете във вашата библиотека . Тук ще видите списък с всички предавания, които гледате в момента, които сте закупили или сте се абонирали за достъп. Така, например, стартирах да видя големи икони на South Park, Survivor, The Simpsons и Seinfeld, всички предавания, които съм добавил към библиотеката си.

Точно отдолу ще видите Филми. Това работи по същия начин; ще видите филми, които сте закупили или наели в iTunes, заедно с филми от доставчици на съдържание на трети страни, които сте добавили към библиотеката си.

Следващият раздел е „Гледайте сега“ . Това ще ви покаже телевизионни предавания, които сте в разгара на гледането, и ще ви даде достъп до най-новия епизод или ще ви позволи да продължите там, където сте спрели.

Третият раздел е Магазин . Тук можете да разглеждате категории съдържание, да намирате нови предавания за гледане и да виждате кои приложения предоставят съдържание на телевизионното приложение, което може би все още нямате.

Последният раздел е Търсене, който ви позволява да намирате телевизионни предавания и филми при поискване. Кликването върху раздела ще покаже поле за търсене, заедно със списъци с актуални в момента филми и телевизионни предавания.

Полето за търсене ще търси във всички доставчици на съдържание, не само в iTunes, и ще покаже, че са били налични. Търсенето на „Спонджбоб Квадратни гащи“ ми показа списък на всеки епизод, всички от които бяха налични за закупуване в iTunes, може да се използва в Hulu или и двете. Кликването върху епизод, наличен и на двата, показва гигантски бутони, един за да го купи директно от iTunes в приложението и един за отваряне в Hulu. Отварянето в Hulu ви тласка директно към епизода.

Филмите работят по подобен начин. Търсенето на „Zoolander“ разкри, че е достъпно в iTunes и в Showtime и ми позволи да гледам трейлъри и да чета рецензии за филма.

Като цяло новото приложение за телевизия е основна стъпка в сравнение с предишното приложение за видеоклипове, което позволява на потребителите централизирана среда за съдържание над приоритетна среда на iTunes. Новото приложение се инсталира автоматично на всички устройства с iOS 10.2, което е достъпно сега.

скорошни публикации