Няма звук на iPhone 6S, как да го поправя!

Когато Apple пусна водещия iPhone 6S, той включваше много промени в хардуера и софтуера. Някои известни функции включват Live Photos, 3D Touch и подобрена камера и подобрена Siri. За съжаление много потребители публикуваха, че нямат звук на iPhone. Поправянето на проблеми със звука, свързани с iPhone, е един от често задаваните ни въпроси, така че собствениците на iPhone 6S определено не са сами.

Свързани статии

  • Проблеми със звука на AirPod
  • Звукът на iPad не работи? Поправки
  • Проблеми със силата на звука на iPhone

Няма звук на iPhone, какво става?

Това може да е проблем със софтуера, твърд проблем или някои скрити настройки в Apple, които могат да причинят този проблем. Преди да планирате да занесете своя iPhone в Apple Store, настоятелно ви препоръчваме да проверите Общо отстраняване на неизправности. Ето как можете да поправите „Проблем без звук“ на вашия iPhone 6S. Повечето проблеми могат да бъдат отстранени с промени в настройките. Ако вече сте проверили настройките си за сила на звука на вашия iPhone, ето някои от другите области, които трябва да проучите.

Въпреки че статията е написана с мисъл за iPhone 6S, предложенията по-долу не са непременно уникални за този модел. Ако имате проблеми със звука с вашия iPhone или iPad , моля, продължете да четете статията.

Превключвател за изключване на звука

Превключвателят за изключване на звука се намира от лявата страна на вашия iPhone и понякога хората го включват погрешно, което ще доведе до този проблем. Така че, първо, уверете се, че не сте включили без звук от лявата страна. Ако бутонът е отдолу и можете да видите оранжевата линия, това означава, че сте заглушили звука на вашия iPhone. Моля, не забравяйте да проверите нивото на звука на вашия iPhone 6S. Можете да контролирате нивото на силата на звука, като използвате бутоните за сила на звука, разположени точно под бутона за заглушаване.

източник: ябълка

Bluetooth изключен

Тази корекция е за всички онези потребители, които използват Bluetooth слушалките със своя iPhone 6S. Ако никога не сте използвали Bluetooth високоговорителя или слушалките, можете да пропуснете това решение. В противен случай отидете в Настройки и щракнете върху Bluetooth , тук ще намерите всички устройства, свързани с вашия iPhone 6S. Най-лесният начин е да изключите Bluetooth.

Не безпокой

Въпреки че „Не безпокойте“ е много полезна функция, но понякога може да създаде проблеми. Когато функцията Не безпокойте е активирана, ще видите знак за малка луна в горната лента на вашия iPhone и няма да чуете никакъв звук на вашия iPhone. Просто плъзнете отдолу на вашия iPhone 6S и той ще отвори контролния център. Щракнете върху лунния знак, за да изключите режима „Не ме безпокойте“. Според нашия опит сме открили това като основен проблем. По някакъв начин хората включват това и са склонни да забравят. В резултат на това всичките ви обаждания, предупрежденията iMessage и обажданията FaceTime не се показват.

Можете също така да контролирате ръчно режима „Не безпокойте“ на вашия iPhone. Отидете в Настройки и кликнете върху Не безпокойте. Тук настройвате всички настройки за режим „Не ме безпокойте“. Уверете се, че всички настройки са това, което искате.

Проверете настройките за известия на вашето устройство:

Ако не можете да чуете никакви звуци за различни предупреждения, като повикване, текст или известие от приложение, не забравяйте да проверите настройките за известяване за конкретното приложение. В този пример; показваме настройките за разговори, можете също да проверите настройките за съобщения или известия от други приложения.

Отидете в Настройки, превъртете надолу и натиснете Известия

Тук ще видите всички приложения на вашия iPhone 6S. Тъй като проверяваме настройките за разговори от, докоснете Телефон

На следващия екран се уверете, че сте разрешили известията от това приложение и можете също да зададете звуците за това приложение.

Хардуерни проблеми

Ако всички посочени по-горе настройки са наред, може да се наложи да проверите високоговорителите. Високоговорителите на iPhone 6S са разположени от долната страна точно до порта за зареждане. Моля, уверете се, че в високоговорителя няма слепи отломки.

Можете да занесете iPhone 6S до най-близкия App Store, за да го проверите. В момента вашият iPhone 6S трябва да е в гаранция. Така че те ще могат да ви помогнат с всички проблеми, свързани с хардуера.

Можете също така да разгледате други наши статии, които съдържат съвети, приложими за по-стари iDevices:

Проблеми със звука на iPhone 6

Бутоните за сила на звука на iPhone не работят

Уведомете ни, ако сте успели да отстраните проблемите, свързани със звука на вашия iPhone или iPad, по други иновативни начини. Моля, не се колебайте да споделите вашите коментари.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found